• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Jag har ringarna! De är såååå fina! Tror dock att min är lite stor, har mailat tillverkaren och frågat hur det går till om den (eller de, snubben har inte provat sin än) behöver ändras lite. Antar att de flesta vanliga guldsmedar inte vill leka med titanringar, så tror vi får skicka tillbaka dem så hon kan fixa.

  • crs
    Kotten skrev 2015-04-13 14:27:32 följande:
    När vi köpte våra titanringar i butik (vi har iofs inte fått dom än) så lät det som att så länge det inte är stenar i är det relativt enkelt att ändra storlek. Är det stenar i är det krångligare men fortfarande görbart i butik.
    Det är stenar i min. Guldsmeden svarade att det är bäst att skicka tillbaka dem till henne, pga den stora stenen i ringen. Och det känns bäst med, jag litar tusen gånger mer på henne än någon guldsmed jag inte haft kontakt med innan! 
  • crs
    SofiaF skrev 2015-04-13 15:25:18 följande:

    Åh får man vara med här?

    Vi gifter oss den 25 juli. Ca 40 gäster om alla kommer vi har redan postat inbjudningarna eftersom det är mitt i semestern och många har redan tackat ja!!


    Ja, hej! :) 
    Kul att ni redan hört ifrån många! Vi gifter oss samma datum, och har med skickat ut inbjudningar, men har inte fått särskilt många officiella ja. Vet att de flesta kommer (bjudit 26 pers, tror jag), men vore ju trevligt med ett "ja, vi kommer, så här många vuxna, så här många barn, vi har dessa allergier". :P

    Vi fick som sagt ringarna igår! Måste visa min! 


    Stenen är mer lila än rosa i dagsljus, var inte beredd på den, men det gör inget! Var mest bara något jag inte tänkt på. 
    Men är så nöjd! Hade den på mig igår eftermiddag/kväll, för att se om den behöver förminskas men jag vet inte. Ibland passade den bra, ibland kändes det som att den var för nära att bara kunna glida av. 
    Sambons passade däremot perfekt, han provade sin hela kvällen med. Han blev nästan lite sur när vi skulle sova och jag påminde honom om att den inte ska användas "på riktigt" fören efter vigseln. Det blev ett "vi skulle ju egentligen kunna ha dem redan, vi är ju i princip gifta". Så söt, och lite förvånad över att han gillade den så mycket. Han har annars aldrig smycken, annat än klocka. Han har nog aldrig använt ring i hela sitt liv, trodde han skulle vara lite obekväm med den i början. Men att den är så jävla lätt (titan) bidrar nog till bekvämheten! De väger verkligen typ ingenting. 

    I övrigt så har jag bestämt att försöka hitta en ny klänning. Jag är bara inte vän med den jag köpte, även om den egentligen är fin.
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-04-14 08:21:33 följande:
    Ringen blev ju superfin! Jag älskar stenen i mitten, ännu mer om den ser lila ut. =P

    Ang. klänningen så förstår jag hur du känner. Jag kände precis samma med min första klänning. Jättefin, välsydd, satt helt okej men behövde tas in lite bara. Men den kändes helt enkelt inte klockren. Det är väl risken med att beställa på nätet, man kan inte känna efter. Men jag har räknat ut att jag sparat ungefär 6000:- på att beställa från Kina, trots att jag beställt två klänningar. 
    Eller hur! Så nöjd! Och jag har verkligen inget emot lila heller, vara bara inte beredd på det. :) 

    Ja, det har du rätt i. Jag har förlikat mig med tanken att det är sånt som händer, och beställde igår min tredje klänning. Men både den och den första (som var fin men jättekort, inte alls passande) har kostat under 300 kr, så jag kan leva med det! Nu beställde jag en stretchiga, vet inte varför jag inte gjort det från början. Stretchiga brukar ju generellt sitta himla mycket bättre. Denna blev det nu:


    I vitt då! :)
  • crs
    Nightrod skrev 2015-04-15 08:25:28 följande:
    Jag tyckte nästan denna var finare.. gillade den mycket,,,

    Klänningen menar du? Ja, jag med. Den känns mycket mer jag också, i stilen. Lite mer chill, liksom, även om det känns "uppklätt" med spetsen. Haft så himla svårt att hitta en schyst klänning med bra längd, de flesta är hellånga eller snippkorta känns det som, samtidigt som jag inte trivs i knälånga riktigt. Så denna kan bli riktigt bra! Den checkar många av önskemålen jag har på en klänning. Men med min tur så lär jag väl beställt fel storlek eller något så det blir skräp av det ändå.
  • crs
    SofiaF skrev 2015-04-15 21:48:26 följande:

    Tack :)

    Kul med samma datum crs ni är säkert lika uppfyllda av det här med bröllop som jag och det känns som att omgivningen har annat att prata om också!! :-O kan ni tänka er??!!

    Ja, jätte kul :) vi har bjudit ungefär 40 personer.

    Hur mycket har ni klart? Här har vi klart en del brudklänning, ring, sambons kläder mm.

    Jag och mina två tärnor funderar på att köra knallrosa skor ;) har ni nått tips på bra butik?


    Haha jaa, visst blir man förvånad när ens vänner inte alltid är jättesugna på att för femtielfte gången lyssna på samma argument för och mot något som egentligen är rätt oviktigt? :P 

    Vi har väl det mesta klart, typ. Skickade iväg min ring för förminskning igår, annars är det klart. Min klänning är på g (fick precis nu mail om att den skickats!), hoppas denna passar (det är min tredje...). Sambon behöver skjorta, dottern kan omöjligt bestämma vad hon vill ha på sig, men vi får väl ta en tur på stan när det närmar sig bara.
    Sitter nu och fyller i papper. Ska ändra stavningen på mitt efternamn innan jag ger det vidare till sambon. Vi hade tänkt vänta med efternamnsgrejer, men när vi fick hem papper om det i samband med hinderprövningen så tänkte vi att det är lika bra. Men det här att ändra stavning verkar dra ut lite på tiden, hoppas inte allt för mycket. Är ingen brådska egentligen, mest att när vi bokade vigselförrättaren så sa han att det vore schyst om vi kan träffas i april och då ge honom de papper han behöver. Men borde väl inte spela så stor roll om det istället blir i maj, kan jag tänka mig. 

    Schyst med rosa skor! Det hade jag med klart kunnat tänka mig att ha. Kollade lite snabbt på ASOS, där fanns några superfina som lite fick mig att känna att fan vad tråkiga mina svarta är :P
  • crs
    SofiaF skrev 2015-04-16 18:49:17 följande:

    Har ni beställt era klänningar!? Vart beställer ni ifrån då? Jag som är en fegis oc ett kontrollfreak utan dess like skulle aldrig våga!! Oskyldig Själv förälskade jag mig fullständigt i den billigaste jag testade så det blev ju väldigt ekonomiskt ;)
    Har du fått klänningen eller kommer den imorgon?

    Ja det där med ring är svårt, kommer era män ha en till ring eller nöjer de sig med förlovningsringen?
    Jag fick faktiskt min mormors förlovningsring i typ födelsedagspresent när jag fyllde 30 i somras, en slät ganska "tjock" ring i rött guld som passade perfekt i storlek och form till min förlovningsring :D Fick stenar från en annan ring av min syster i en för tidig "bröllopsgåva" så jag tog stenarna och satte i och den blev exakt så som jag tänkt mig :D Kan visa bild om nån är nyfiken ;)

    Våra barn ska ju vara näbbar så bonussonen som är 8 ska ha kostym och likadan väst som pappa och min dotter saka ha en supersöt vit spetsklänning från Lindex faktiskt med ett blått band i midjan :)

    Å herregud 100 dagar kvar bara!! Nu är det ju på rikigt ju!! :D


    Den senaste köpte jag från Boohoo. Har köpt en tidigare från JJs, och den innan minns jag inte varifrån den var... Jag vill inte ha en brudklänning så, så kändes inte som att det skulle vara så givande att leta i bröllopsbutiker :P Och affärutbudet här i stan är inte fantastiskt. 

    Vi har inga förlovningsringar, utan kommer båda två bara ha vigselringarna. Hans blir en enkel slät i titan, 4 mm bred. Jättefin på honom! :) Det var han som valde material i våra ringar, han ville nödvändigtvis ha titan pga dess egenskaper. Jag hade kunnat tänka mig att ha en ljusare metall, men jag gillar också titan! 
    Och ja, visa din! :) 

    Min unge (6 år) har sååå svårt att bestämma sig. Hon gillar alla klänningar jag visar, utom de jag tycker är bäst. Hittade en fin blå spetsklänning på HM, som jag tyckte skulle passa. Hon vill ha en blå klänning, men den dög inte. Hon ville ha en Frostklänning, som jag sa nej till. Sen ändrade jag mig och sa okej, men då ville hon inte ha den längre. Så smidigt... 
    Plättis skrev 2015-04-16 21:11:26 följande:

    Jag funderar på att baka små punschrullar som matchar temat (små björkstubbar eftersom vi har björken och Umeå som tema), men det beror lite på vädret. Blir det 30 grader varmt som i somras kommer de smälta och bli förstörda innan vigseln är klar. Dessutom vet jag inte hur restaurangen ställer sig till det.

    Ikväll fick jag ett sms från min kusin som ska sjunga på bröllopet, hon anmälde sig och skrev "jag antar i alla fall att jag är bjuden, för vi har inte fått någon inbjudan". Vi skickade dem förra veckan, och jag har haft sån ångest över att de ska ha kommit bort eftersom ingen hört av sig, och nu blev det inte bättre Jag kan inte ringa alla 60 gäster och kolla heller, utan får väl passa på när vi träffas.

    Är lika delar upprörd och skräckslagen, typ. Tänk om det är fler som kommit bort? Våra vänner och familjer har i alla fall fått, resten vet om att vi gifter oss och har bokat in datumet.


    Vilken bra idé ändå! Det låter fint, liksom! Om de inte smälter bort då. :) 

    Är det inte väldigt sällan saker kommer bort på posten ändå? Risken att flera kommit bort borde väl vara rätt liten? Men du kanske kan delegera uppgiften lite, be dina närmsta höra sig för lite när de pratar med de som bjudits? :) 

    Jag är sjukt jävla nervös att min ring ska komma bort på vägen tillbaka till guldsmeden. Den behöver förminskas, men jag gillar verkligen inte alls att den varken är hos henne eller mig. Har sovit helt dåligt senaste nätterna för bara oroar mig att den ska komma bort. När jag lämnade in den så var personalen så stressad med så jag kom helt av mig och missade att försäkra försändelsen ordentligt. Det känns inte ens lite bra. Har inte gärna råd att låta göra en ny om den skulle komma bort... 
  • crs

    Kul idag. Sambon är uppsagd från och med om en månad, han började jobba där i januari, provanställning, och idag berättade de att de inte har råd att ha kvar honom. Kombinerat med att jag om 1,5 månad tar examen, och i nuläget inte har någon sysselsättning att se fram emot efter det. Det betyder eventuellt ca inga pengar på gud vet hur länge. Känns sjukt omotiverat att lägga pengar på bröllop då. Även om det inte är några gigantiska summor och vi har så vi klarar oss ett tag, så känns det som att jag på bröllopsdagen mest skulle ha dåligt samvete över utgifterna. Jävla fan. Hatar allting. Jävla värt att pluggat i 4 år för att sen ändå inte få jobb. Är ingen skitutbildning heller, jag är ekonom... Fan.

  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-04-20 18:51:58 följande:
    Fasen vad surt. Jag förstår fullt ut att bröllop inte känns lika roligt längre under de premisserna. =/ Fatta inga beslut på ett tag och se om läget förändras är mitt råd. Saker och ting har ju en tendens att lösa sig, han kanske får ett nytt jobb väldigt fort?
    SofiaF skrev 2015-04-20 19:03:57 följande:
    Men Näe stackars er!! fy vad trist...

    Säger som ovan, ta det lugnt ett tag och saker kanske löser sig... Håller tummarna för att din sambo hittar ett nytt jobb snart och att allt löser sig!! Förutsättningarna at. Få ett jobb är ju bättre nu inför sommaren med semestrar osv så får ni bara in en fot så kanske det löser sig!!

    Ja, jag tror egentligen inte att det kommer vara ett så himla stort problem, han är väldigt duktig på vad han gör och det finns ett gäng lediga jobb som passar honom att söka. När han bytte jobb i vintras så var det fler som ville ha honom med. Men så surt ändå, han sa upp sig då pga hade jobbat på samma ställe några år och ville vidare, trist att sagt upp sig för att byta till något som inte håller. Och han trivs verkligen där han är nu, med både uppgifter och kollegor, och de verkar verkligen gila honom. Hans chef hade iaf varit uppriktigt ledsen att säga upp honom, och sagt att de skulle hjälpa honom hitta något nytt. Förhoppningsvis har de schysta kontakter så det löser sig bra... 
    Och detta blev motiverade väl mig att ligga på ännu hårdare för att själv få jobb. 

    Vi pratade igår om vad vi kan skära ner på, och utöver de uppenbara grejerna så är det just bröllopet. Han vägrade att ändra de planerna, så det var väl fint av honom liksom. Att han värderar det högt. Men om vi fortfarande är arbetslösa när vi kommer dit så lär det vara mindre skoj. Att fira med familjen är inte heller jätteviktigt för mig, hade inte haft några problem att bara ha ceremonin med några vänner och sen åka iväg som vi tänkt. Resan har svärmor gett oss i bröllopspresent, så den blir ju av i vilket fall. 
  • crs

    Tack för tipset Plättis! Får ta och leta upp alla såna jag kan hitta :)

    Men ja, nu när vi smällt det lite så är nog varken han eller jag så jätteoroliga. Jag har tilltro på att det kommer gå rätt snabbt för honom att hitta nytt, det är sån jävla efterfrågan på ingenjörer i denna stan. Tror det kommer bli knepigare för mig, men att jag snart är utan sysselsättning har ju inte kommit som en nyhet. :P

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!