Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Det var Leila Lindhoms "världens godaste morotskaka" om någon undrar, och den var verkligen fantastiskt god. Och jag åt inte hela själv, vi firade svärmor och sambons yngsta bror i helgen eftersom de fyllt år, och det blev en jättebit över. Min älskade blivande make hjälpte mig göra slut på den igår (vi åt riktig middag också), så nu börjar mitt nya liv


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    filibustern skrev 2014-09-16 16:57:08 följande:

    en notis - morotskaka kan man tammetusan inte misslyckas med :P 


    Jodå, jag har bakat äcklig morotskaka också! Men det var ett recept utan socker och matfett, så det var inte mitt fel utan receptets
    cljung skrev 2014-09-16 19:35:34 följande:
    Hihi samma datum som vi ska gifta oss :) vad mysigt
    Kul!  
    Emilia skrev 2014-09-17 11:01:29 följande:

    Oj oj, vad ni är långt i planeringen..... Sambon blir galen när jag stressar på ;)
    Ska prova klänning 15/11 så det är ett tag dit... 
    Och tårtprovning? Känns som jag ligger back haha. 

    Hur ska ni göra med musik i kyrkan och på festen?


    Det är väldigt olika hur långt vi hunnit i planeringen Vissa av oss har precis bestämt datum (wohoo!), andra sitter bara och väntar på att det ska bli rätt datum så förberedelserna får falla på plats! Jag är helt övertygad om att det kommer tillkomma ännu fler innan nästa sommar också

    Vi gifter oss borgerligt, och har inte bestämt om det blir utomhus eller inomhus. Det påverkar hur vi gör med musik under vigseln och känns än så länge som en avlägsen fråga. Under festen kommer vi köra Spotify.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Elenaproblema skrev 2014-09-17 13:10:11 följande:
    Vi tänkte också köra Spotify på festen, känns onödigt attt lägga pengar på DJ.. Skall ni göra en lista och sedan låta den gå eller skall ni ha någon ansvarig eller skall ni låta folk lägga till låtar på festen eller i förhand? :) 
    Vi kommer nog göra en lista och låta den gå. Eventuellt ha en person som har behörighet att byta låt, till exempel den som ska gå som första dans. 

    I vår närmaste krets går alla och petar på musiken hela tiden, eller ska slå på en låt som är "så sjukt bra!" som ingen annan vill lyssna på. Det är väldigt blandad musiksmak bland våra vänner, och även om några uppskattar black metal så gör inte alla det. 

    Så jag och min sambo kommer vara diktatorer med musiken och låta den avspegla hur vi vill ha festen. Jag tänker klassisk rock och några lagom töntiga schlager-låtar som alla kan. Smöriga kärleksballader och låtar man vill sjunga med i
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag måste bara få dela med mig av något sött. I helgen är jag hemma och hälsar på mina föräldrar, och min farmor och farfar bor precis bredvid. Så jag gick förbi och pratade lite bröllop, och min söta lilla farfar som blir 90 nästa sommar lovade dyrt och heligt att komma på mitt bröllop om han slapp köra bil.

    Dessutom frågade jag när de hade gift sig, och ingen av dem kunde svara på det. Året blev fel, farmor var osäker på datumet och jag bara skrattade eftersom jag tänkte på hur mycket man anstränger sig för den här enda dagen i ens liv som man om femtio år inte ens kommer minnas.

    Det fick mig att fokusera ännu lite mer på det som är viktigast för mig - att bli fru till den fantastiska man jag redan delat livet med i snart sex år. I framtiden kommer viktigare dagar vi aldrig kommer glömma, men bröllopet är bara början på ett liv tillsammans.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    antligen skrev 2014-09-21 13:27:25 följande:

    Fniss,jag har också lyckan att få ha mormor 91 o morfar 92 kvar i mitt liv, de vet inte om bröllopet än men jag ser fram emot en del, mer eller mindre lyckade uttalanden som antagligen blir klassiker.

    Vad sägs om när mamma berättade att hon väntade sitt första barn o mormor säger "Usch, nu vet alla vad du har gjort! "

    :p


    Jag har morfar kvar också, men honom har jag inte pratat med bröllopet om än. Det är bara tre månader sedan min mormor gick bort, och jag vänder mig fortfarande om och letar efter henne när jag träffar morfar. De fick vara gifta i nästan 58 år, och om jag få ha så många år med min karl (och vara lika kär i honom under de åren) så kan jag inte önska mig något annat. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Iza05 skrev 2014-10-01 11:15:43 följande:

    Hej allihopa!

    Vi planerar bröllop i Hälsingland nästa sommar och kommer köra borgerlig vigsel utomhus. Funderar över det här med musik under vigseln. Vi har redan anlitat ett band för själva festen på kvällen, men har dock inget under vigseln än så länge (det är dels en kostnadsfråga). Är det lugnt att bara låta spela en låt från spotify under vigseln tycker ni? Och i så fall, har ni tips på någon skön låt? Alla tips är jag tacksam för, allt från rock-och popballader till klassiskt. Shoot! Tack.

    Isabel


    Välkommen  

    Vi har också funderat på att gifta oss utomhus, och jag har ingen aning om hur vi ska göra med musik under vigseln. Vår tilltänkta plats är en park där de brukar ha konserter på somrarna, så det finns elektricitet i närheten. Men när jag försökt mejla och fråga om det är möjligt att ordna får jag bara undvikande svar... En släkting till mig spelar trumpet, och en av låtarna vi funderar på är La vie en rose med Louis Armstrong. Det är min plan B, att be släktingen spela den när vi går genom parken mot våra väntande familjemedlemmar Hjärta
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag har mejlat med (ytterligare) en lokal, en restaurang i centrala Umeå som har lokalproducerad mat. Vilket passar perfekt till vårt Umeå/Västerbotten/björkar-tema! Cool Förhoppningsvis passar det med sambons schema att vi kan gå dit och prata med dem nästa vecka, så men på papper är de helt perfekta. Promenadavstånd till både parken vi funderat på och Rådhuset om vi hellre gifter oss där. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Ett litet tips när ni blivit inbjudna är att anmäla ert eget inlägg (skriv att det är ert eget) så att det raderas. Annars finns det en risk att ni får massor av spam eftersom BT är ett öppet forum


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag tror att "normal" klackhöjd är någonstans omkring 5-7 cm, då blir det inte så höga klackar att man inte kan gå, men det blir fortfarande skillnad. Ta i lite extra på klackhöjden om du är osäker. Det är lättare att korta klänningen än att förlänga


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag vill ändra mig! 

    Efter en snabb undersökning (brandos.se) verkar de flesta skor ha omkring 10 cm klack. Men som sagt, det beror på hur höga klackar man vill ha, 10 cm är ganska mycket. Och bättre att korta en för lång klänning än deppa över att man önskar att den vore längre. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!