Inlägg från: Mickis85 |Visa alla inlägg
  • Mickis85

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej,

    Va kul att läsa om alla era bröllopsplaner. 
    Jag och min fästman är som vanligt ute i sista minuten. Vi förlovade oss för över ett år sedan och hade först planerna på att gifta oss den 6/6 2015, dessa planer har vi hunnit ändra på några gånger. Vi har båda anmält oss till Vätternrundan som är helgen efter den 6/6 och det känns lite stressigt att hinna planera allt innan och dessutom känns det svårt att få tag i någon bra lokal då tjejvättern och halvvättern äger rum den helgen. Så det nya datumet är satt 4 juli, då har vi semester direkt efter och kan vila upp oss och kanske dra iväg på en liten resa:) 

    Under julledigheten kommer jag ha fullt fokus på att fixa kyrka, festlokal och påbörja inbjudningarna. Så jag har några intensiva dagar framför mig. 

    Vår budget kommer ligga på runt 40 000 -45 000 kr till festen (inkluderar mat, lokal, alkohol, bordsdekorationer osv). Vi kommer bjuda ca 70 personer. 

    Sedan har jag en budget på 15 000 kr som ska täcka frisörkostnaderna, skor, underkläder, klänning och ring. Jag funderar lite på att skicka efter en klänning ifrån Kina, men tvekar lite. Är det någon annan som gjort det?

    Jag har en vän som gjorde det och var mycket nöjd. Först var jag helt inne på att klänningen skulle få kosta upp till 7500 kr men ju mer jag tänker på det så känns det som en väldigt dyr kostnad för en klänning som jag använder en gång. Då är det bättre att lägga mer pengar på ringen och på att det blir en lyckad fest när vi ändå har en så pass tajt budget. 

    Hur har ni andra gjort med inbjudningskort? Har ni gjort dem själva eller skickat efter? 

    Funderar på att göra den själv men inser att det kommer ta lång tid. Är det någon som har några bra idéer, Jag har en skrivare på jobbet som jag kan låna. Så det lutar åt att jag köper lite finare papper och skriver ihop något.

    Till Antligen vill jag säga, kör på den bröllopsklänningen som du vill ha! Du kan ju alltid ta en lite enklare bröllopsklänning som inte är så prålig. Min goda vän som är 45 år gifte sig förra sommaren och hade en fantastiskt fin vit bröllopsklänning, hon var så vacker och det såg inte alls konstigt ut:)

  • Mickis85

    Tack för tipsen:) Jag tänker ta mig en tur till pappersbutiken och kolla upp hur mycket det skulle kosta att köpa papper. Jag har snälla medlemmar i familjen som kommer hjälpa till med inbjudningskorten i så fall. Men ska kolla upp Tryckstudion också:)

  • Mickis85

    Är det någon annan som har funderat på att hyra bröllopsklänning?
    Var i Linköping och provade bröllopsklänningar i fredags och hittade en av märket Bella som skulle kosta 7000 kr, den i butiken satt nästintill perfekt (behöver bara gå ner julkilona). Den kan jag få hyra för 3500 kr, ganska dyrt men jag antar att det också kostar endel att kemtvätta den. Dessutom får jag med underkjol utan extra kostnad. Det känns skönt att ha den möjligheten om jag inte skulle hitta något bättre. 

    Provade också Lilly klänningar men de satt inte lika bra som Bella märket:)

    Bifogar en bild på klänningen jag kan hyra.

  • Mickis85

    Vad kul att läsa om allas framsteg. Nu var det ett tag sedan jag var här och en liten bit på vägen har jag kommit;) kyrka och festlokal är äntligen bokade, vi har inte ännu bestämt catering företag men vi har bestämt tema. I och med att vi förlovade oss på thanksgiving i Las Vegas så valde vi att gifta oss 4th of july och helt enkelt ha USA tema:)vår första bröllopsresa har jag bokat och vi åker två dagar efter bröllopet till Rom:)

    Det känns som om många bitar börjar falla på plats men att vi har mycket planering framför oss. Någon som har tips på dekorationer som passar vårt Usa tema?

    För oss blir det moussetårta, enda tårtan jag gillar. Som tur är så har vi två i släkten som jobbar på bageri så där kommer vi billigt undan.

    Har haft godisstopp i snart två veckor och träningen har jag kommit igång med igen så nu håller jag tummarna att måtten kommer krympa lite till sommaren. :)

  • Mickis85

    Haha det är bara att inse, att gifta sig är inte en dans på rosor utan snarare ett maraton, det testar ens tålamod, uthållighet och ork. Bara att kämpa på Sofia2015 ;)

    Crs, kämpa på och ge dig inte förrän du har hittat en ring du vill ha, det finns ju fortfarande tid kvar.

    När det gäller inbjudningskorten så ska jag beställa via optimal print. De hade någon rabatt via Facebook så korten kommer hamna på knappt 10 kr st inkl kuvert. Hittade ett som var utformat som ett pass och på insidan en bild på oss. Inte så fin och klassiskt men väldigt passande oss då vi älskar att resa :) jag beundrar alla som kämpar med sina inbjudningskort, ni är så duktiga!!!!:)

  • Mickis85

    Vad tiden går fort! Snart är januari slut och jag har inte blivit klar med inbjudningskorten ännu. Däremot så har jag äntligen hittat min bröllopsklänning. Busig, prinsessig och inom budget! Håller tummarna att den blir bra:)

    Dessutom har jag gjort en ungefärlig budget och börjat inse att det gäller att hålla hårt i pengarna och tänka till lite. Är så lätt att det drar iväg. Största dilemmat är just nu maten. Vi tänkte ha Amerika tema med blått, rött och vitt som färge. Först tänkte vi ha grillbuffé med typisk amerikansk barbeque. Men det blir dyrare med buffé än om vi skulle välja förrätt och varmrätt som serveras. Någon som har bra tips på amerikanska förrätter?

  • Mickis85
    Nightrod skrev 2015-01-29 08:34:34 följande:
    Vi räknade på grillbuffe och det var inte så dyrt men då förpreppade vi själva och sedan tänkte vi hyra en kille som grillade det i slutet.
    Men grillade revben (kladdigt ock) eller kycklinglår och grillat kött från ICA som man beställer för leverans precis innan samt att man har en därifrån som skär upp och lägger på fat, borde inte va så dyrt, i alla fall inte när vi räknade på det.
    Tack för tipsen, har varit helt inställd på att ta allt på catering så att jag inte behöver oroa mig. Men som du säger. Ica har ju också buffér som är halva priset jämfört med bufférna som cateringföretagen jag pratat med ska ta. 

    Ska prata med min fästman. Kanske räcker med att anställa några som fixar med maten och lägger upp den:) 
  • Mickis85

    Härligt med så många olika idéer!:) Cheesecake är gudomligt gott, gjorde en i somras med färska jordgubbar och passionsfrukt i, helt klart den godaste cheesecaken någonsin;) Mums, blir bra sugen men nu håller jag igen på sötsakerna. Sa till att jag skulle tappa 6 cm i midjan under våran när jag beställde min bröllopsklänning så nu är det upp till bevis. Som tur är det snörning så det borde funka även om jag inte lyckas med alla 6 cm.

    Nightrod, härligt att ni hittat så bra och billiga lösningar, tårtorna ser jätte fina ut och inte tänker man att de kommer ifrån Ica. 

    Som tur är så har jag två bagare ingifta i släkten så tårtan kommer inte dra iväg alltför mycket i pris. Jag har dock bestämt att det blir moussetårtor, detta då det är den enda tårtan jag tycker riktigt bra om. hehe Min karl får helt enkelt acceptera det;)

    Vi funderar på att ge några chokladpraliner i giveaways, detta då jag ÄLSKAR choklad och vi har en butik som gör sin egen choklad bara en mil ifrån där jag jobbar så jag har pratat med dem om att göra en deal med mina favoritpraliner. 

    Nej nu får det vara slutpratat om godsaker, känner att det vattnas i munnen:)

  • Mickis85

    Tesselessan, vilka underbara örhängen! 

    Angående frågan om vi tänkt tanken på att resa utomlands och gifta sig svarar jag JA!! Flera gånger;) Men samtligt vill vi spendera denna dag med vår familj och våra vänner. Jag har börjat inse att det viktigaste faktiskt är att vi får göra som vi vill. Inte lyssna på vad alla andra vill och vilka åsikter de har om vilka vi bjuder. 

    Om nu någon blir sårad och väljer att inte komma på bröllopet så är det smällar vi får ta. Jag vet att de vi bryr oss mest om kommer att komma och det är ju trots allt det viktigaste. Som min kloka pappa sa, man behöver inte älska alla sina släktingar bara för att man råkar dela samma gener. 

    Va kul att se alla inbjudningskort! Väldigt imponerad över hur snygga inbjudningskorten ni fixat till;) Vi har fått våra nu och de är okej.
    Det är utformade som pass vilket vi tyckte var passande då vi älskar att resa och kommer ha Amerikanskt tema på bröllopet:)

    Dessutom har vi fått klartecken ifrån vår trubadur! Är så glad att det är fixat. 
    Han skulle se om han kunde göra en lugnare version av Starships låt "nothing gonna stop us now". Hur kan man inte älska denna text?;)

    Looking in your eyes I see a paradise 
    This world that I've found 
    Is too good to be true 
    Standing here beside you 
    Want so much to give you 
    This love in my heart that I'm feeling for you 

    Let 'em say we're crazy, I don't care about that 
    Put your hand in my hand baby 
    Don't ever look back 
    Let the world around us just fall apart 
    Baby we can make it if we're heart to heart 
     
    Utöver den låten så ska han spela John legends låt All of me och Ulf Lundell "Kärleken förde oss samman".

  • Mickis85

    Nu var det bra länge sedan jag var här sist. Har läst ikapp lite. Måste säga att för mig har bröllopsnerverna satt igång. har fixat de stora grejerna som lokal, mat, kyrka, präst,ring,klänning och hårfrisör . Men har nu allt pyssel kvar såsom inredning av lokal, tidsplanering av bröllopsdagen:) har ni andra gjort upp planeringen för er dag?

    SofiaF, jag lider med dig och dina naglar. Råkade ut för samma sak en gång. Nu har jag hittat en super duktig tjej som gör gelenaglar akzent. Hoppas att det löser sig för dig.

    Har också haft min möhippa och den var perfekt. jag blev utklädd men slapp en massa pinsamma uppdrag på stan:) istället fick jag prova på highheals dans och sedan spela in två låtar. Synd bara att jag inte kan sjunga????

  • Mickis85
    filibustern skrev 2015-05-26 09:03:28 följande:

    yes. det jag hoppades inte skulle hända hände, en av föräldrarna till barnen vi inte vill ha med på festen, är pjött på oss. eller. bägge föräldrarna eg. tyckte att ja men varför kan inte barnen få va med påmiddagen bara och sen hem? 

    tja. 1 ska ditt enda barn, vara där, ensam barn och sitta stilla i 3 timmar - nope. (hon är snart 9 år)

    2. det blir sprit överallt. 

    3. bara.. nej.. 

    dom bar svårt att finna barnvakt och det kan jag förstå, men brorsdottern som det är, är så pass gammal att hon väl ha någon kompis hon kan vara med i några timmar? för faktumet är att mamman oavsett bara kommer vara med på middagen och, det, sen far hon hem, så jamena det är ju inte någon övernattning för ongen? har t.o.m hört med en kompis till brorsan vars barn bruka umgås med brorsdottern å dom skulle säkert kunna barnvakta i några timmar.  

    brorsan pratde allvar med mig, jag ringde hans ex (mamman) å hörde om hon tyckte samma - ja, sen ringde jag min kloka syster som själv gifte sig -08 och som förvisso hade barn på sitt bröllop, men hon tyckte att det är VÅR dag och att vi ska stå på oss! hon har två barn och dom har barnvakt, då det var en väldigt passande helg, men hon sa att oavsett skulle hon göra sitt yttersta för att fixa barnvakt för det är vad vi önskar. älskade syster, tur man har hon^^ 

    men ne. de enda tänkbara barnvakterna är på bröllopet (jag, mina föräldrar) men.. ja.. 

    jäkla skit, hade hoppats att detta skulle undvikas. allt annat fick jävlas  men inte detta. 


    Råkade ut för precis samma sak. Min fästmans syster som jag pratade med innan inbjudningarna Att vi ville ha barnfritt. Det var okej då.

    Men sedan har hon ändrat sig och ville att vi skulle ändra oss. Gick så långt att jag och min fästman fick ett långt och hotfullt sms av hennes man. Där han skrev att han tyckte vi gjorde fel. Om vi inte ändrar oss kommer inte deras dotter vara brudnäbb som det var bestämt osv.

    Jag var helt förstörd. Pratade med båda mina systrar och mamma som alla blev mycket upprörda och hjälpte mig skriva ett passande svar.

    Samma dag fick jag sedan en ursäkt att de inte ville göra oss ledsna osv. tyvärr är jag långsint och har inte riktigt släppt det helt.

    Blir så trött när vi alltid ska rätta oss efter andra. När jag fyller 30 år i oktober så reser jag utomlands. känner inte för att ha fest efter bröllopet. mycket av bröllopsplaneringen har ju varit kul men allas åsikter om hur allt ska göras är så tröttsamt! :S
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!