Inlägg från: SofieFii |Visa alla inlägg
  • SofieFii

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej hej! 
    Tänkte jag skulle hoppa in här också! 
    Den 12 september gifter vi oss. Vi räknar med att bli runt 90 personer till middagen och sedan kommer upp emot 30 personer sluta upp till tårta och fest. 
    Hade hoppats på att kunna hålla mig inom en 90 000 kr budget, men det känner jag just nu är kört. Skäms

    Vi har inte kommit så långt än, bokat lokal för festen, bokat fotograf och bokat hår och makeup. Vi har kollat på lite vigselplatser (utevigsel), men inte bestämt oss för något än. 

    Var ute i fredags på bröllopsklänningsjakt. Hittade flera fina, men änsålänge inte "den" klänningen. Så det är bara på det igen. Tur det finns massa bröllopsbutiker inom en hyfsad närhet. Flört

    I övrigt har jag hur mycket idéer som helst, praktiskt taget hela bröllopet är klart i huvudet på mig, tack vare Pinterest där jag hittar all möjlig inspiration.

  • SofieFii

    Va roligt, vi valde mellan 5e och 12e. :) Var någonstans gifter du dig?
    Jaa du, allt häromkring är så dyrt, och jag har väl alltid sagt att jag bara tänker gifta mig en gång, så då ska jag göra det ordentligt. Min blivande är likadan nu, i början va han lite emot ett stort bröllop med stor fest, men han insåg att det inte var lönt att försöka dra ner på det, när man ser hur stora släkter vi har, haha.

    Nej, det var faktiskt något vi diskuterade ganska länge, eftersom vi som sagt har stora släkter, en hel del vänner och jag är handbollsspelare så känner vi att det hade blivit lite väl mycket folk att bjuda på middag... Så vi gallrade hejdlöst och de nittio närmaste till middagen fick det bli, och sedan de 30 närmaste av lagkamrater, klasskompisar och jobbkompisar till tårta. Känns riktigt bra faktiskt, kul att folk sluter upp och får igång dansen lite. ;)

  • SofieFii

    Haha, nej, det förstår jag, man vill ju ha lite överraskning såklart!
    Gud va gött om man hade kommit undan med att vara så få.. Fast samtidigt har jag alltid drömt om ett stort bröllop, så jag hade nog ändå inte valt bort någon. :D
    Va mysigt med skogstema, och det är ju riktigt smart eftersom man kan få massa gratis dekorationer från skogen då!

    Vi har väl inte direkt något tema, går mer på en känsla, typ sagobröllop i klara färger. Inget pastelligt för mig, det blir klarrött och lila och lite guldigt som accent. Ovanligt verkar det som, men pastell passar mig inte, och varför ska man göra som alla andra? ;)

  • SofieFii

    I fredags var jag och kollade brudklänningar igen. Fattar inte att det ska vara så svårt att hitta den jag har sett framför mig. Men fick ett tips av svärmor som googlar bröllop så fort hon har en stund över. I Göteborg ligger ett ställe som heter Din drömklänning, där man kan designa sig egen klänning, till bra pris dessutom. Så på fredag packar jag in mamma och svärmor i bilen och tar en roadtrip dit. Hoppas verkligen jag kan få dem att förstå precis hur jag har tänkt mig. 

    Sen blir det en avstickare till Ullared också på fredag för att se om jag hittar lite bröllopsrelaterat där.. Och för att man inte kan missa Ullared när man ändå är på det hållet. 

    10 månader och 1 dag kvar... Fattar inte hur jag ska hinna allt...! :D

  • SofieFii

    Åh, den blev ju hur bra som helst Trattkantarellen! Kul att du blev så nöjd.

    Jag fick beställt min i fredags, nu kan jag knappt ge mig till tåls till den kommer i december! Beställde både klänning, underkjol, slöja och "förvaringsgarderob" till klänningen (det är ju lite tid till bröllopet, haha!). Amelia som äger företaget är fantastiskt duktig och hur trevlig som helst. Hon gav massa tips och råd och vi ändrade en del av designen på min klänning efter att jag provat några av klänningarna som redan fanns där. Tror det kommer att bli sååå bra! 

  • SofieFii

    Herregud, nu går det verkligen framåt med stormsteg! 

    Idag beställde vi hem våra save the dates kort; så fruktansvärt nöjd är jag! Nu håller vi bara tummarna för att de kommer att se likadana ut som jag föreställt mig. Skrattande

    Tiden går så sjukt fort och idag är det bara åtta och en halv månad kvar till det är dags! Snart kommer väl förhoppningsvis min klänning att levereras också så jag äntligen får se hur den ser ut. Och imorgon ska jag fråga en av mina närmsta vänner om hon vill ställa upp som brudtärna. Förhoppningsvis kommer jag att kunna fråga de övriga nästa vecka och så ska den blivande höra med sina "groomsmen". 

    Känns verkligen som att vi är på väg framåt nu. Är det någon här som det snart är dags för?

  • SofieFii

    Va ute och provade en massa klänningar för ett tag sen, varför kan man inte välja alla? Hade jag fått välja så hade jag nog gått i bröllopsklänning varje dag! 

    Varning för många bilder! :)

  • SofieFii
    Nightrod skrev 2015-01-23 16:04:22 följande:

    Dessa tycekr jag var finast, vet du inte fråga om det, men jag säger det ändå, alla var fina överlag, men dessa tycker jag var finast personligen
    Sthlm2015 skrev 2015-01-23 16:07:01 följande:

    Och av Nightrods alternativ röstar jag på alternativ 1 och 5.



    Åh, det är så himla kul att få andras input. Själv tycker jag bäst om de i mermaid modell, men det var helt omöjligt att gå i och jag tänker dansa hela kvällen! Plus att jag förmodligen ska gå i en trappa på vigseln - inte lätt om man inte kan röra sig i klänningen, hahaha! 
  • SofieFii
    crs skrev 2015-01-23 16:23:24 följande:
    Du såg verkligen ut att passa i den med låg rygg! Superfin!
    tack! en av mina favoriter faktiskt, men som sagt, går inte att röra sig i en sån modell, jag kunde inte iallafall. Får köpa en liknande och ha när jag bara behöver gå på fest och se dekorativ ut. :D
  • SofieFii
    Emmasara skrev 2015-01-23 16:35:52 följande:
    Alla såg helt fantastiska ut fast på olika sätt, (har ett stort problem själv att välja klänning då jag tycker nästan alla jag ser är vackra och fina på olika sätt) 
    Visst är dem? Jag har velat köpa såå många, men nu tror jag bannemig att jag har hittat rätt med den jag köpt. När jag fick på mig den så sa mamma direkt att det var precis den klänningen jag skulle ha. Den som verkligen var "jag". Trodde inte någon sådan skulle komma, men det gjorde den. Bara hang in there, den kommer till dig med! :)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!