Inlägg från: Iza05 |Visa alla inlägg
  • Iza05

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej allihopa!

    Vi planerar bröllop i Hälsingland nästa sommar och kommer köra borgerlig vigsel utomhus. Funderar över det här med musik under vigseln. Vi har redan anlitat ett band för själva festen på kvällen, men har dock inget under vigseln än så länge (det är dels en kostnadsfråga). Är det lugnt att bara låta spela en låt från spotify under vigseln tycker ni? Och i så fall, har ni tips på någon skön låt? Alla tips är jag tacksam för, allt från rock-och popballader till klassiskt. Shoot! Tack.

    Isabel

  • Iza05
    Nightrod skrev 2014-10-01 12:30:11 följande:
    En trubadur är ju inte jättedyr men väldigt stämningsfull
    Tja, det beror på om man behöver betala för en tur-o-returresa ut till vigselplatsen också och sedan även kanske övernattning om hen kommer långväga ifrån... Då blir det ganska dyrt. Särskilt när man redan bokat in ett band för kvällen som kostar 12.000 kr + övernattning ala herrgårdspris + resa från Stockholm. Tungan ute Känner bara att ska man ha någon live så vill man ha någon som man vet är bra och ger bra stämning också, och i detta fall blir det svårt lokalt ifrån (för att vi helt enkelt har dålig koll och det inte finns så mycket info). Så enklast är kanske musik från dator/iphone, tyvärr. Men Plättis har en poäng dock, vi har sagt att vi ska kolla runt om vi hittar någon bland släkt och vänner som kanske spelar något instrument, bara lite gitarr eller fiol vore ju t.ex. trevligt. Än så länge vet vi inte dock...
  • Iza05
    Nightrod skrev 2014-10-01 12:55:24 följande:

    Jag jobbar extra på krog i sthlm.
    Och vi har liveband varje helg (flera) Samt att ljudteknikern är musiklärare på ett gymnasie. Kan fråga arrangören samt läraren om inte de har något förslag. Om du vill, de gör aldrig något halvdant och känner massa galet bra musiker som vill komma ut och få erfarenhet.


    Vad snällt, tack för att du vill kolla, det skadar ju aldrig. Dock så har jag själv jobbat en del som sångerska tidigare, vet hur slitigt det är och hur ofta man spelar gratis eller för knappt något alls i början (apropå musiker som vill komma ut och få erfarenhet), så det landar väl ändå i att om det är någon från Stockholm så vill jag åtminstone betala resan fram och tillbaka, vilket kostar en del + att det kanske blir att de behöver övernatta ändå pga. tåg/busstider etc. Så i så fall tror jag det är bättre att hitta någon lokalt. Men kanske har någon kontakter uppe i Hälsingland? (det är inte helt bestämt än var vigseln blir någonstans, men troligen antingen i Orbaden eller Järvsö). Kan tänka mig en violinist eller gitarrist exempelvis. :)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!