Inlägg från: antligen |Visa alla inlägg
  • antligen

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej på er!

    Här kommer påfyllning med ett bröllop till!

    Juli 2015, kyrka bokad igår!!! o planering i full gång. Festen blir i en bygdegård o det blir ca 100 gäster.Jag kommer säkert behöva er hjälp med tips o idéer framöver o kan jag hjälpa nån så är det bara att fråga.

    Jag är florist så ni kan ju gissa att jag kommer "flippa ut" alldeles med blommor ööverallt!

    Tänka sig-att efter alla hundratals brudbuketter o bröllopsbinderier jag gjort så ska JAG få hålla i min alldeles egna.....kan inte fatta det riktigt!

  • antligen

    När jag o min blivande pratade om hur vi tyckte att våra resp.drömbröllop skulle vara så hade vi samma tanke, det ska vara kyrka, brudklänning o hela alltet, på festen vill vi ha enkel mat typ " sill o potatis" billig mat o kunna bjuda massa gäster istället o UTAN bordsplacering.Jag var på ett bröllop förra året där man fick sätta sig var som helst, kändes enkelt o avslappnat på nåt vis.Men nu har jag läst att om man INTE har bordsplacering är det nästan lite oartigt mot gästerna.

    ÄR det totalt haveri att gå emot etiketten ? Man ska ju göra som man själva vill på sitt bröllop men det gnager mig lite att tänka på det där.

    Fina placeringshållare du gjort filibustern :)

    Jag förstår krampen-min blivande är snickare o jag blir ibland "tvingad " att hjälpa till o använda läskiga o möjligen i mina händer livsfarliga maskiner. Brukar få träningsvärk efteråt- fniss.

  • antligen
    filibustern skrev 2014-08-27 19:05:04 följande:

    jo det håller jag med om. avskyr det väl inte, men jag håller med om det typiska grupperingen som blir. jag tycker det ska bli både roligt (och otroligt frustrerande) att göra bordsplaceringen! att sätta ihop nya med kända, unga med gamla. ^^


    litenkaka skrev 2014-08-27 18:10:54 följande:

    Åh jag AVSKYR fester utan bordsplacering ???? Alla sitter i sina vanliga grupperingar och de som kanske inte känner så många sr ingen att prata med...tråkig


    Ooo....hjälp! Om vi nu kastar oss in i placeringsträsket,hur gör man med par där man aldrig träffat deras respektive,

    ett helt gäng på ett företag kommer bli bjudna, räknar dom då med att man bjuder deras resp också? Ser framför mig "hejsan, o hur känner du brudparet? Ingen aning vilka dom är, det är min fru som känner dom "
  • antligen

    [quote=4395433][quote-nick]Plättis skrev 2014-08-27 23:42:49 följande:[/quote-nick]

    Jag hade bjudit med respektive, då får de själva avgöra om de vill tacka ja för en eller båda personerna. Riktlinjen är "etablerade par" som ofta nämns, och då spelar det egentligen ingen roll om man känner partnern.

    Här står det jättestilla i planeringen, jag har varit ordentligt sjuk i snart en vecka. Enda fördelen är att jag tappat nästan två kilo, en bra början på bröllopsformen, men dock på helt fel sätt När jag orkar stå på fötterna igen ska vi åka och titta på lokaler så vi kan börja bestämma saker. I nuläget har vi inte ens ett datum.

    [/quote

    Vi tänker skicka ut inbjudningarna till alla hjärtans dag, så det är väl ganska gott om tid för att lösa det om de osa'r som man ska :)

    Ska nog prova hur det känns att mickla med bordsplaceringen, det kanske är lättare än jag tror?? Men jag är verkligen beredd på att bryta ihop hehe...

    Krya på dig!

    Tråkigt sätt att bli av med kilona!

  • antligen

    En dag fylld med tematrubbel....

    Jag är som sagt florist o rejält "blomsterskadad"

    Min kille är snickare o vi båda älskar skogen

    Ena sekunden ser jag stenar, mossbollar,små knippen av kvistar, kottar, o bär, kuddmossa o vita blommor på borden för att i nästa stund se ett färggrannt fyrverkeri med höga vaser o blommor som hänger ner över bordet.

    Eller kanske strö spik, spån, tumstockar, träklossar, o verktyg o arrangemang i verktygslådor...

    Eller ljuvliga romantiska buketter i blekt brända aprikos orange toner i loppisfyndade koppargrejer o gamla spetsar...

    eller.....

    eller...

    Har iallafall bokat lokal o pratat med en cateringfirma idag-och DET kändes mycket lättare!

  • antligen
    cecbj195 skrev 2014-08-29 13:46:35 följande:

    Vilken bra idé att skicka ut inbjudningarna till alla hjärtans dag! Vi tänkte skicka ut våra save-the-date någon gång efter årsskiftet, då skulle 14 februari kunna funka (vi gifter oss i oktober så inbjudningarna skickas under sommaren någon gång). Får jag sno den idén av dig? 

    Imorgon lördag kväll har jag och fästmannen kommit överrens att för första gången sätta oss ner och diskutera igenom hur vi vill ha vår dag. Han har inte velat börja planera förrän till hösten (ja, jag vet, jag har fuskat rätt ordentlig...) Ska bli sååå kul att äntligen börja planera detaljer!! 


    Absolut,sno på! Kul att kunna sprida idéer till andra :)

    Och det där med att sätta sig ner med karln o "starta" planeringen hehe....OM dom bara visste hur mycket planerande man redan gjort i huvet. Min käre snickare lämnar över mycket av planeringen till mig ( men det är helt ok )så jag brukar ha små TVÅNGSmöten då o då och tvinga honom bestämma saker, sist bestämde han musik till kyrkan , och vid ett klädmöte var han väldigt bestämd om färgen på slipsen-fniss

    Nu slipar han på ett upplägg att fråga min far om min hand : Tager du xx mig till din svärson, att dras med livet ut?
  • antligen
    AnnelieK skrev 2014-08-30 13:01:11 följande:

    Där tror jag att er budget får bestämma lite. Hade nog själv inte väntat mig att bli bjuden på någon av sambons arbetskamraters bröllop om det skulle hända. Hade jag blivit bjuden hade jag nog gått om vi kunde få barnvakt men vet inte hur kul jag skulle haft (nu är jag ingen "framåt" person heller) i och med att jag inte känner någon annan än sambon. Och jag tror faktiskt att sambon hade haft roligare utan mig med


    Det är inte några arbetskamrater till nån av oss men det är personer som är mig mycket nära o viktiga för mig att ha med,har smygfrågat lite o det blir nog så att dom kommer "själva ihop" som ett gäng,dom tänkte nog lite som du :)
  • antligen

    9


    Sofia2015 skrev 2014-09-01 19:05:53 följande:

    Vad duktiga alla är med planering och pyssel! Jag har köpt in papper till Save-the-date och inbjudningar, men väntar på lite prylar från ebay innan jag kan sätta igång.

    Dock fick jag veta i helgen att vi väntar barn och efter att ha försökt till och från i typ 1,5 år kan man ju inte vara annat än överlycklig, men det ställer onekligen till det! Om vi fortsätter planeringen som tänkt kommer bebisen vara typ två månader när vi gifter oss. Vad tror ni om det? Är det för tätt inpå? Orkar man? Vi har inga barn sedan innan, så det känns svårt att förutse. =P

    Och hur gör man med klänningen?!

    Jag tror att om vi skjuter upp bröllopet ett år så finns det risk att vi bara fortsätter skjuta upp det, och det vill jag inte. Jag hatar dessutom vinter och kyla, så ett vinterbröllop innan magen blivit för stor vill jag inte heller ha. =P

    Tips eller förslag någon?


    Men åå vad roligt,grattis !
  • antligen
    Jenniie skrev 2014-09-03 21:04:09 följande:

    Tack för all feedback angående barn eller inte. Jag och sambon är nu ganska säkra pä att det blir barnfritt. Vi får prata med dom berörda som vi står nära :)

    Hur gör ni med fotograf? Det är alltid ett hett ämne tycker jag, så ska ni ha proffsfotograf eller hobby eller kompis? Heldag? Halvdag?


    Jag fotar en del själv, o är kanske lite petig så jag "vågade" inte chansa på nåt hemmaproffs.Vi hade kollat runt lite o fotografer som skulle vara med hela dagen tog ca 20 000:- för det, kändes liite i överkant o har nu hittat o bokat en för 9000:- Honom hittade vi genom att jag såg bilder på "mina binderier " till ett bröllop jag nyss gjort. Jag valde honom av bilderna utifrån att blommorna såg bra ut-fniss!

    Sen ska vi ha engångskameror på borden o eventuellt ett fotohörn för gästerna att vara lite knasiga i :)
  • antligen

    Hejsan!

    Vad kul att det fylls på med nya brudpar hela tiden-hej o välkomna till er också!

    Vi kommer troligen köra spotify på festen o ha en "musikdiktator" som håller lite koll.

    I kyrkan har jag bara ett MÅSTE o det är Jonas Gardell's "Aldrig ska jag sluta älska dig "

    I åratal har jag o min bästa vän ylat ikapp bäst vi kan o larvat oss med att den där låten ska vi sjunga på varandras bröllop,o bägge har vi lovat dyrt o heligt att vi ska det, o det var lätt att lova, för att bli gift DET skulle ju aldrig hända nån av oss!!! Livet gjorde en kullerbytta o här är jag nu, mitt i mitt livs äventyr

    Så när jag en dag kom jag o sa " hörrudu, du får nog ta o börja öva sångrösten"

    - hon nästan dog!

    Sen funderar jag på att skriva en lista på låtar o psalmer vi gillar o ge till en vän som jag "tvingat" bli musikansvarig(jag har nog en släng av bridezilla i mig )

    Så får hon bestämma musiken i kyrkan, o vi kan stå där o bli trevligt överraskade.

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!