Inlägg från: cecbj195 |Visa alla inlägg
  • cecbj195

    Vi som gifter oss 2015!

    Den här tråden måste ju jag hoppa in i! :D vi förlovade oss för några veckor sedan och planerar bröllop höst eller vår 2015. Helst vår men väntar på jobbesked som isf innebär tre månader utlandspraktik maj-juli. Vill ju inte gifta mig med min drömman och direkt därefter lämna honom hemma! :)

    Det blir 50-60 gäster och en budget på ca 100 000 kr, exklusive bröllopsresan. Min fästman vill inte börja planera förrän till hösten eftersom han vill njuta av att vara nyförlovade. Men det är ju så svåååårt att låta bli! ;)

  • cecbj195

    Okej, nu kan jag behöva bolla lite!

    Igår fick jag reda på att jag fått en traineetjänst (yeay!) som bland annat innebär att jag kommer vara utomlands på praktik tre månader nästa år (maj, juni, juli). Därefter kommer jag vara ledig hela augusti 2015 och i september 2015 börja jobba "skarpt" på företaget. Datum är inte helt spikade men det är ett ungefärligt upplägg.

    Vi ville egentligen gifta oss i maj 2015, men det går ju inte nu. Gifta oss innan jag åker iväg vill jag inte och min fästman vill prompt att det ska vara 2015 (vilket jag också vill). Så då känns augusti bäst eftersom jag är ledig.

    Men då till datum. 1, 8, 15, 22 och 29 augusti är lördagar. Man vill kanske inte ha stor fest direkt efter att man kommit hem efter tre månader utomlands så 1:a är struket. 

    Vi hade bestämt att vi skulle åka på två veckors smekmånad direkt efter bröllopet. Då försvinner 22:e och 29:e augusti också eftersom jag inte vill ta ledigt det första jag gör i september 2015. Återstår 8:e och 15:e augusti.

    8:e augusti: gott om tid för två veckors resa, men tajt om tid mellan att jag kommer hem och vigsel. Är också rädd att min utlandspraktik kanske inte slutar exakt sista juli utan kanske drar över ett par dagar i augusti.

    15:e augusti: blir tajt att få ett par dagar att landa efter bröllopet, packa och hinna med två veckors resa och komma hem i tid för jobbet.

    Vi har också pratat om att bara ta en weekend efter bröllopet och åka på en längre resa längre fram, men det känns tråkigt. Vi vill ju njuta av att vara nygifta där och då. Känns också som att det finns risk att bröllopsresan inte blir av om man skjuter på det...

    Hur hade ni gjort?

  • cecbj195
    augusti skrev 2014-05-14 11:10:18 följande:

    Jag hade tagit den 22a. Främst för att då får du landa lite efter din resa. Du hinner planera detaljerna och inte stressa för mkt. Ta en weekend och boka en resa över jul o nyår?

    Då hinner du även ha ett par lugna dagar innan du börjar jobba. Så tänker jag:)


    Plättis skrev 2014-05-14 11:18:47 följande:

    Jag tror också det är bättre att ha lite tid på sig efter att du kommit hem att planera och göra sista fixet. Ett nytt jobb tar MASSOR av tid och energi, så räkna med att du kommer ha hur mycket som helst att fixa när du är tillbaka hemma. Hade det varit jag hade jag hellre tagit en weekend eller en veckas smekmånad direkt efter och sedan skjutit på den långa till senare. 



    Tack för era svar!

    Min tanke är att ha allt som går klart när jag åker. Men det kanske blir svårt... Den 8:e känner jag är för tidigt, men den 15:e? Den 22:e kanske är bättre ändå... Usch så svårt!

    Har ju inte pratat med kyrkan eller lokalen vi vill ha festen i än heller, det kanske avgör det hela. Hoppas nästan det :)
  • cecbj195

    Nu har vi bestämt datum!!! :D Kyrkan är bokad och förfrågan om preliminärbokning av festlokal är mailad.

    22 augusti blir vår dag! Som det ser ut nu iaf... Fick höra när jag ringde och bokade att kyrkan tydligen ska renoveras under nästa sommar. Hon visste dock inte i vilken omfattning eller när. Så i värsta fall är det byggställningar utanför hela kyrkan då :S Men hon skulle jobba på att renoveringen skulle vara klar när bröllopssäsongen är i full fart (det är en ganska populär bröllopskyrka så det brukar vara många vigslar däromkring...) Så jag hoppas ändå på att det löser sig :)

    Känns så roligt!! :) Kollar mailen sju gånger i minuten för att kolla om hotellet vi vill ha festen på har hört av sig om datum vi kan komma och besöka dem ;)

  • cecbj195
    Trattkantarellen skrev 2014-05-20 21:35:19 följande:
    Testa närmaste bygdegård? Vi kommer välja en bygdegård för middag/fest och ha själva vigseln utomhus på någon vacker plats. Vi har två lokaler vi väljer emellan, så nästa veckan ska vi iväg och kika, och då bestämma oss. Vi kommer bli ca 70-80st.
    cecbj195 skrev 2014-05-20 13:17:02 följande:

    Nu har vi bestämt datum!!! :D Kyrkan är bokad och förfrågan om preliminärbokning av festlokal är mailad.

    22 augusti blir vår dag! Som det ser ut nu iaf... Fick höra när jag ringde och bokade att kyrkan tydligen ska renoveras under nästa sommar. Hon visste dock inte i vilken omfattning eller när. Så i värsta fall är det byggställningar utanför hela kyrkan då :S Men hon skulle jobba på att renoveringen skulle vara klar när bröllopssäsongen är i full fart (det är en ganska populär bröllopskyrka så det brukar vara många vigslar däromkring...) Så jag hoppas ändå på att det löser sig :)

    Känns så roligt!! :) Kollar mailen sju gånger i minuten för att kolla om hotellet vi vill ha festen på har hört av sig om datum vi kan komma och besöka dem ;)



    Yey! Så kul!
    Det blir säkert superbra!
    Haha, hoppas de mailar snart då


    NU svarade de! ;) Fick förslag på några datum då vi kan komma och besöka lokalen, ska bli så kul! Har aldrig varit där men hört att det är väldigt vackert! :)
  • cecbj195
    Plättis skrev 2014-05-28 09:11:15 följande:

    Jag har pillat lite på design av min egen vigselring, och igår gick jag och frågade en guldsmed här i stan vad det skulle kosta att göra den. När jag gav det budet till min sambo tyckte han inte det lät så farligt och vi började prata om ring till honom :D Åh, så skönt att vara överens!

    Hans enda krav var att inte ha stenar på sin ring, så det står mellan två ringar (vi köper en likadan som han redan har som blir vigselring) eller en bred ring och byter ut hans gamla. 


    Vad roligt! Vill också designa min egen ring, så att den passar ihop med förlovningsringen. Har dock inte börjat fundera på detta än mer än en tanke om hur den skulle kunna se ut. Min sambo vill inte ha någon vigselring så då kan vi lägga lite mer krut på min, hehe ;)

    Alltid skönt när man är överrens! :)
  • cecbj195
    Plättis skrev 2014-05-28 10:36:44 följande:
    Vi har likadana, släta vitguldsringar som går att göra vad som helst med. Så jag har letat i ett och ett halvt år för att komma fram till ungefär vad jag vill ha. Det är ett lyxproblem när man har hur mycket som helst att välja på ;)
    Men ett ganska roligt lyxproblem ;)

    Vi har guldringar med en "våg" i (Schalins Overtyr Verdi heter de visst) så skulle vilja göra en med samma sorts våg men med stenar i. Såg att Schalins hade något liknande som jag tänkt mig, men vigselringen vill jag gärna ha helt unik :)
  • cecbj195
    Tingeling89 skrev 2014-06-09 16:37:34 följande:
    Åh vad spännande! Har snart 13 månader :)
    Jag laddade ner en nedräkningsapp till mobilen idag, 439 dagar kvar till vårt bröllop ;)
    Plättis skrev 2014-06-09 16:44:16 följande:

    Jag slits just nu mellan bröllopsplanering och lägenhetsfix. Vi flyttar om tre veckor och jag letar möbler som en vettvilling :P 

    Väntar på svar från Lilly för att kanske få se fler bilder på en klänning jag fastnat för, och hoppas kunna beställa den ganska snart (helst förra veckan). Är livrädd att den ska försvinna precis som den första klänningen jag blev kär i! 

    Dessutom grubblar jag på om jag ska beställa i min nuvarande storlek eller den jag hoppas ha nästa sommar :/ Känns som det klassiska klänningsmisstaget, och jag vill inte stå där en vecka innan bröllopet och inte få på mig klänningen! 


    Det där har jag också funderat på! Håller just nu på att gå ner i vikt (inte pga bröllopet, har hållt på sen i julas, men det är klart att det är en peppning) och vill gå ner cirka 10 kilo innan jag är nöjd. Tänkte köpa min klänning i höst och hoppas då på att ha gått ner de där kilona. Men tänk om jag går upp igen?? 

    Å andra sidan kan du väl kanske vänta fram till cirka 2 månader innan bröllopet? Har du inte gått ner till din önskestorlek då så kanske det är dags att kasta in handsken och köra på en större storlek? Vissa klänningar är ju sydda så att de kan läggas ut, det kan ju vara något?

    I övrigt går det rätt lugnt framåt med vårt planerande, därav att jag inte är så jätteaktiv här. Har lovat fästmannen att inte påbörja planerandet förrän i höst. Vi förlovade ju oss för 1,5 månad sedan och han vill njuta av nuet lite innan bridezilla kommer igång ;) Men det är svårt! På torsdag ska vi i alla fall åka och kolla på lokaler för bröllopsfesten (det enda jag har lyckats övertyga honom kan vara vettigt att göra redan nu). Antingen ett dyrt slott eller en billigare restaurang... Usch så svårt när hjärtat säger en sak och huvudet en annan! :)
  • cecbj195
    filibustern skrev 2014-06-12 16:51:31 följande:

    Yay! har beställt materiel till inbjudningskorten nu! hade en del hemma redan, och en del saker ska jag köpa lokalt. men det ska bli så kul att få hem allt! kostnad för 40 inbjudningar: ca 360kr. 

    med porto kommer det gå lös på MAX 20kr/inbjudan :D en del kommer vi dessutom att gå till och stoppa ner i brevlådan då de bor så nära oss. 


    Vad roligt, längtar tills jag får sätta tänderna i sånt med! :) Hur tänker du dig att de ska se ut?

    Själva var vi och kollade på lokaler igår. Två lokaler som ligger nästan granne med varandra men med heeeeelt olika karaktär!

    Det ena är en cateringrestaurang i en ganska gammal byggnad som också fungerar som lunchrestaurang åt det närliggande företaget. Ljust och fräscht, rymliga lokaler och en krögare som verkade kunnig och var noga med att vi skulle få säga vårt om maten. Han verkade väldigt bra! Vi ska nog dit i augusti igen och få tjuvkika hur det ser ut när det är bröllopsdukat där, så svårt att föreställa sig det när man ser restaurangen vara dukad till lunch... Det enda vi har emot det är att det kanske inte är så mysigt och att omgivningen är sådär.

    Det andra stället är ett litet slott med otroligt häftig inredning! Problemet är rymligheten - de har en gräns på 60 personer i matsalen och vi såg inte riktigt hur de hade tänkt sig få till det. Det såg trångt ut att få in tjugo personer i det lilla rymmet. Just nu är gästlistan 54 personer, men tänk om vi kommer på några till? Plus att det förmodligen skulle bli väldigt varmt därinne. Dessutom är det betydligt dyrare än cateringrestaurangen, slottet tar 12 000 kronor bara i lokalhyra...

    Så det lutar åt det första stället, men det ska bli kul att se det bröllopsdukat i augusti! :D
  • cecbj195

    Oj, vad alla har kommit mycket längre än oss! Brudsviter och ringar och allt :)

    Vi har tittat en del, bland annat på fotograf och börjat diskutera ringen med den guldsmed som ska göra den (en gammal vän till svärföräldrarna). Men inget är bestämt. Har inte ens bokat lokal för festen trots att vi bestämt oss för den ena av de vi tittade på förra veckan. Men de var väldigt schyssta och sa att vi inte behövde bestämma något förrän i augusti.

    Idag fick jag dock semester fram till 8 september (tog nyss examen, därav den långa semestern) så det kan ju bli en del funderande nu! :D

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!