Inlägg från: Cintsa |Visa alla inlägg
  • Cintsa

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej! Hoppar in här i tråden jag med!

    Jag och sambon planerar att gifta oss 8:e Augusti 2015 i Göteborg men får inte boka kyrka ännu p.g.a. dumma regler så vi avvaktar med lokalbokning tills kyrka är klart.

    Tänker bjuda 60-70 gäster, 3 rätters. Ingen fast budget satt men det lär väl bli för mycket pengar som går åt.. Obestämd

    Inte bestämt tema men lokalen jag tänkt mig har mkt egen karaktär så jag tror det räcker med att bestämma ett färgtema, typ mjuka pasteller, vintage, lite spets kanske.

    Klänning är svårt, har inte vågat gå iväg och prova, känns så utsatt på nåt sätt att stå där i butiken med personalen hängande över sig men måste ge mig iväg snart och börja få en ide om vad jag kan se snygg ut i och vill ha. De flesta klänningarna är ju väldigt snygga på de modellbilder man ser så det är väl dags för en reality check. Skrattande

  • Cintsa
    litenkaka skrev 2014-09-05 09:00:27 följande:

    Åh vad roligt med Gbg-bröllop :) Vi flyttade från Gbg förra året och hade planer på agg lägga bröllopet på Stora Holm men det spräckte vår budget... Vart ska ni vara?

    Ang klänningar så ska Svahns i Kungsbacka vara väldigt bra :) och Ramona på Kungshöjd!


    Ja vi har kikat lite på Stora Holms säteri oxå men sambon var inte övertygad.

    VI har ju inget slutbokat och bekräftat men min plan lutar åt Sankta Birgittas kapell nere vid Sjömagasinet för vigseln om vi får en tid (*håller tummarna*), för att sedan ta en båt till Nya Älvsborgs fästning ute i inloppet för middag i Kurtin V. Tycker väldigt mkt om fästningen men det blir ju ofrånkomligen lite mer komplicerad logistik när man måste involvera båtar för alla transporter.

    Hade först tänkt ha vigseln där ute också då de har en liten mysig kyrka men den kyrkan är inte så moderniserad som en på fastlandet..Ingen el, inget piano/orgel. Vi får se var det landar. :)

    Sankta Birgittas

    Fästningen


    Vad gäller klänningar är jag kluven mellan att köpa i butik å veta exakt vad man får dock till ett högt pris eller köpa via mellanhand, t.ex. din drömklänning.se som finns med lager nära Göteborg och få en svensk kontakt med full returrätt om man inte är nöjd, eller att bara chansa och beställa en klänning från nätet...Får börja med att prova lite. Tänkte kolla Ramonas, Remanns och Tonys Högtidskläder till att börja med. De verkar ha fått bra omdömen av folk om varit där.

    Fina saker ni har hittat på Etsy förresten, måste in och kika inser jag. :)

  • Cintsa
    litenkaka skrev 2014-09-05 20:48:07 följande:

    Blivit dökär i en klänning jag omöjligt kan köpa, typ 20000:- eller mer... media-cache-ec0.pinimg.com/originals/99/87/25/998725d91c6ee6b62edc757804499e51.jpg


    Superfin!

    Har själv kikat på denna från Pronovias som påminner en del om den du gillar:
    www.pronovias.com/wedding-dresses-elie-by-elie-saab-collection-2014-louisse

    Tror du inte den kan gå att få uppsydd från en bra Kinasajt billigt då...?
  • Cintsa
    Trattkantarellen skrev 2014-09-05 22:57:28 följande:
    Jag har bestämt mig för att beställa via dindromklanning.se var där och provade och fick verkligen mkt förtroende för henne. Har hittat min drömklänning nu på Ramona, men den kommer kosta ca 13.000kr, beställer jag via dindrömklänning kostar en egendesignad klänning (eller en kopia av en bild) MAX 6.500kr, så det är ett lätt val för mig
    Låter betryggande att du fick förtroende för henne. :) Berätta gärna hur det blir när du väl får den. Har hon dina mått nu så det räcker att skicka bilder på den klänning du vill ha eller ska du besöka henne igen?

    Väntar på att min brudtärna ska få en ledig helg och komma hit till Gbg och följa med till lite olika ställen, blir ju lite enklare att ta med nån som kan bedöma passform etc. från ett annat perspektiv. Å som känner en innan och utan och kan vara brutalt ärlig till skillnad från personal i butik som vill sälja. ;)

    Hui Couture som litenkaka tipsade om verkar oxå lovande och värt ett besök. Där fick man nog betala 7500 men då verkar det ingå alla ändringar som kan behöva göras...Den ev. kostnaden får man nog lägga till på priset hos min drömklänning gissar jag. Men det är ju svårt att veta nu hur mkt en sömmerska behöver "pilla" med klänningen när den väl kommer..Har man tur så går man ju ner några kg innan det är dags. Glad
  • Cintsa
    Trattkantarellen skrev 2014-09-05 22:49:53 följande:
    Kan ju dela med mig av listan som jag fixade ihop till min brudtärna (som också gifter sig nästa sommar) inför vår klänningsprovarrunda i Gbg-området. 
    Centrum:
    Linné:
    Kungsbacka:
    Vi har hunnit med Ramona, Johans, Remanns och Weddingsquare hittills
    Ingen av dessa tar betalt för provning, men vi hade inte bokat tid innan utom på Ramona.
    Jag är imponerad om ni orkar ta er igenom denna lista! Själv har jag verkligen mentala spärrar mot bröllopsbutiker. Nu börjar väl snart reorna i dessa butiker, de måste ju göra plats för 2015års kollektioner.
  • Cintsa
    Emilia skrev 2014-09-17 13:45:30 följande:

    Jo det är nog så. Jag har hela tiden tyckt jag varit galet långt fram i planerna. Men nu lättar mitt samvete när jag läser era inlägg.

    Spotify funkar bra tror jag, bara man som ni spärrar så ingen kan ändra. Annars vet man ju hur det blir, med folk som köar låtar och ändrar låt mitt i andra. Katastrof!
    Vi har dock bokat liveband :) Sen kommer vi köra på en förvald lista efter bandet avslutat som en väns man som är DJ ska sätta ihop :) 
    Ingen annan som tänkt köra på liveband eller DJ?

    Hur gör ni med musik i kyrkan?


    Vi har bokat DJ via Nöjesvärdarna i Gbg. Dels för att slippa bekymra sig för att några gäster ska gå och pilla i listan och för att slippa behöva lösa det tekniska/all utrustning den dagen då lokalen vi har festen i inte har så mkt till ljudanläggning från början. Så det fixar DJ:n.

    Kyrkan vi bokat har en fin orgel så nåt pampigt blir det nog som inmarsch. Kanske Pachelbel Canon i D major. Tycker det är ett vackert stycke...men funderar på hur mkt man spelar det vid begravningar, används nog iofsig vid både vigsel och begravning.

    Vill nog oxå hyra in nån som sjunger några vackra stycken i kyrkan, har tyvärr ingen sångbegåvad i bekantskapskretsen.
    Men vilka låtar är ju inte så bråttom att bestämma nu.

    Det är värre att hitta en fotograf just nu tycker jag. Har mailat den tredje fotografen nu för att se om hon kan och vad hon tar för priser..Suck, hoppas hon kan och är billig.. Guld i mun
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!