Inlägg från: Smultrontopp |Visa alla inlägg
  • Smultrontopp

    Vi som gifter oss 2015!

    Hejsan alla.
    Phuuu vilken lång tråd. Började läsa från början men gav upp och hoppade direkt till sida 184. Jag måste ju ha tid att kolla pinterest och etsy också...
    Men om jag frågar något ni redan pratat om får ni skälla (lite snällt) på mig.

    Jag är från skåne men bor i Stockholm med min sambo som är född här. Dock kommer vi gifta oss nere i Skåne.
    Kyrka och lokal är bokad, kändes skönt att ha det klart. Nu är det "bara" resten kvar...
    Googlar frisörer, smink, fotografer och klänningar hela dagarna. Finns så mycket!

    Vi kommer ha 100 bjudna gäster, men eftersom en måste pendla ner så räknar vi med en del bortfall. Har även satt +1 på alla singlar så en del där försvinner nog med. Kanske slutar vid 70-80 pers. 

    I september ska vi ha en brud/tärnor helg och gå runt och testa klänningar. Sen blir det väl några dejter till innan man bestämmer sig.
    Ringen (DEN DÄR) hittade jag för en vecka sedan typ men ville ha en större sten i så den beställde jag och tar ju någon månad att göra. När jag ändå hittade den rätta ringen var det lika bra att satsa!

    Den 25 juli 2015 ska vi gifta oss.

  • Smultrontopp
    filibustern skrev 2014-06-25 09:41:17 följande:
    grattis! tja.. när och när.. själv har man planerat i 2 år redan.. :P men prova klänningar och boka kyrka kan man ju göra typ ett år innan. beror på var du bor och när du ska gifta dig. en del kyrkor tar ju itne emot bokning förrän ett halvår innan. 

    själv får jag lön imorn. så jag har lagt bort 2k till sparande, vilket är ovanligt mycket att kunna lägga undan numer! :D 
    Det är bara att börja boka så fort du kan/vill.
    Jag hade bestämt kyrka och lokal sedan länge och det fanns inga alternativ för mig så jag bokade båda för ca 2 månader sedan.
    Min DRÖMRING hittade jag för någon vecka sedan. Kom tillbaka förra veckan för att kolla på den och då var den såld! PANIK! Men han kom ihåg vilken det var och en ny ska tillverkas nu, passade då på att göra den lite bredare så en större sten får plats...

    Vet du var du vill gifta dig? Då är det bara att köra tycker jag! Sen kan man ta resterande planering efterhand! :)
  • Smultrontopp

    Hej gänget.

    Nu har vi kommit en bit i planerna. Kontrollfreak som man är så är det skönt att fixa dem större bitarna efterhand.

    Kyrka och lokal: Bokat
    Tärnor, bestmans: Frågade och alla svarade ja
    Toastmaster: Tillfrågad och blev jätte glad
    Min ring: Hittde DEN ringen men var såld så ny är på tillverkning, ville dock ha en större sten i så lite justeringar på den. Var inne igår och testade olika storlekar på stenar.
    Leta klänning: Första helgen för att åka runt och testa olika modeller (ingen aning om vad jag passar i) ska ske i september.
    Blommor: Nu börjar det närma sig den tiden vi ska gifta oss nästa år. Börjat fota blommor/buskar ute för att se vad som blommar vid denna tid nästa år. Skulle vilja ha lite fint man kan ha till bordsdekoration inne och ute.

    Hur går det för er? :)

  • Smultrontopp
    litenkaka skrev 2014-07-27 09:13:50 följande:

    Sitter här och morgonfunderar lite: sparar ni ihop en klumpsumma som matchar er budget som ni sedan betalar allt med eller sparar och köper ni i etapper? Ex betalar inbjudningarna en månad och i gengäld inte sparar något den månaden. Eller tar ni av befintligt spar? Så här ett år i förväg har vi ca 1/7 av totala budgeten sparad... Och vad bokar man först: lokal eller kyrka?


    Vi räknar med ca 70-90 gäster (svårt att säga eftersom vi inte gifter oss i samma stad som sambon bor i så en del kanske inte kommer) och har en budget på 150 000. Största delen är sparad, men en del kommer vi ta från vanliga lönen månad för månad. Sen en del (som lokalen med kuvertpris) ska betalas veckan efter bröllopet så dem pengarna ligger på ett konto och väntar.
    Tex, inbjudningarna, blommor, barnens kläder och lite såna småutgifter kommer vi betala direkt när vi köper det kan jag tänka mig.

    Angående bokningarna.
    Jag ringde först lokalen och pel bokade 2 helger, ringde sen kyrkan och bokade en av dem, sen ringde tillbaka till lokalen och bekräftade vilken det blev. 
    För mig fanns inga alternativ. Jag SKA ha den kyrkan och SKA ha den lokalen så gälde att vara ute i tid så båda var lediga.
    Allt som allt så tog det ändå bara ca 30 minuter som dem behövde hålla två datumar till mig. Det var inga konstigheter för dem, verkade rätt vanligt.
  • Smultrontopp

    Nu har jag bokat smink och hår för mig och tärnorna.
    Det blev wellnesroom i Malmö. Ca 6600 för mig och 3 tärnor. Inklusive testuppsättning och sminkning och självklart bubbel.

    Hon sa att normalt brukar hon få in bokningar kring februari som kommande sommar men detta året har folk bokat för 2015 redan sen i maj i år.
    Glad att jag är ute i god tid för jag ville verkligen ha dem och hade inget alternativ!

  • Smultrontopp
    JohannaaahhL skrev 2014-08-01 12:42:37 följande:

    Hej allesammans! Har varit inaktiv ett tag, men jag har följt er nästan varje dag ;) 
    Efter att ha sett Plättis fina klänning kan jag inte låta bli att visa min :) Den är aaaalldeles för stor i midjan och kupan, men det kommer jag förstås ordna till. Men här är den iallafall :) Älskar den!


    Så vacker, man ser verkligen möjligheterna med den. Kommer bli jätte fint! :) 
  • Smultrontopp
    Plättis skrev 2014-08-01 10:08:34 följande:

    Tjejer, igår hämtade jag ut min klänning! Skrattande

    Jag behöver tappa några centimeter runt höfterna för att den ska sitta bra (men det har jag redan börjat jobba på). Dessutom vet jag inte om jag ska ha högre klackar på mig än de jag har på bilden (ca 7 cm) eller om jag måste ta upp det yttre lagret tyll för att inte trampa på det. 


    Så elegant. Passar dig verkligen! :)
    Jag längtar tills man kan ge sig ut och börja leta! Tänkte boka en helg med tärnorna då vi åker runt (för bokat såklart) till olika butiker och testar!
    En runda i Malmö och en i stockholm! :)
  • Smultrontopp
    Plättis skrev 2014-08-01 14:01:51 följande:
    Åh, jag tycker det är så vackert med något över axlarna och dekolletaget! Den kommer bli makalöst fin när den är insydd  

    Jag är också väldigt velig, men när jag hittade den här så kändes det som en värd chansning eftersom den var på rea och av samma modell som jag blivit kär i tidigare. Skulle jag ångra mig kan jag alltid sälja den vidare. 

    Nu grubblar jag om jag vill ha slöja, det skulle vara superfint att ha i en i tyll precis som klänningen. Men jag har aldrig sett mig själv i slöja och är rädd att det skulle kännas mer som utklädnad än bröllopsklädd. Hur har ni tänkt?
    Jag kommer inte ha slöja. Känns som för mycket "utklädnad" för mig. Tycket det är otroligt fint, men folk skulle nog tappat hakan. Samma om jag skulle kommit i en stoooor prinsess klänning. Kommer ha en enklare, inte för enkel, men kanske bara lite prinsessig...
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!