Inlägg från: Annisen |Visa alla inlägg
  • Annisen

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej alla och god fortsättning hoppas det är ok att hänga på här! Nu är det bestämt vi gifter oss den 8/8 2015 :) och som någon sa skönt att snart kunna säga nästa år!! Vi förlovade oss den 8/3 i år, då jag fick frågan om jag ville "förlova mig" frågan om giftermål skulle komma senare närmare då vi kände att vi hade möjlighet att gifta oss, trodde dock inte den skulle komma så snart :). Sen förlovningen har vi fixat i huset vi köpte för ett år sedan och fått en dotter! Den 15 dec på vår dotters 3 mån dag kom så frågan "vill du gifta dig med mig" å va härligt det va! Så nu är planeringen i full gång, haha, med 1 1/2 år kvar! Vi ville dock va ute i god tid för att få den lokal vi vill till rimligt pris! Tidigare var jag alltid inne på ett ganska fint bröllop (slott eller liknande) och enklare bröllopsresa, nu känns det lite tvärtom.. Hur går era tankar? Vi kommer vara ca 80 gäster och jag skulle va så glad om vi klarar det på 60 000 kr men vet inte om det är realistiskt.. Hittills har vi två alternativa lokaler, en ca 20 min från centrala Sthlm för 7000 kr, där får vi dock bara spela musik till kl 01 alla ska va ute kl 01.30 och en mer lantligt belägen 40 min från stan som vi kan va i obegränsad tid på natten för ca 4000 kr.. Vilken hade ni valt? Eller är man klarfestad kl 01 i vilket fall..? Härligt att följas åt!

  • Annisen

    Tack för feedbacken Filibustern! För oss blir det ett kyrkbröllop, viktigt för mig som tycker att kyrkor är mysigt, för oss båda är det viktigt med en ordentlig bra fest annars gifter vi oss nog hellre typ bara vi med familj någonstans.. Men med billig lokal å endel pyssel själv ska det nog gå, älskar planering å pyssel så nu har jag ju tid för det ;) Klänning blir bröllopspresent från min mamma, hon är sömmerska och jobbar med design så tanken va att hon skulle sy en från grunden men vi båda föll för en Kinaklänning som är grymt billig så blir nog att vi beställer hem den på vinst och förlust och sen justerar den till mig.. Tema har jag mest funderat på färg typ gammelrosa, vit/pärlemor och grönt! Tror vi kommer ha bar till självkostnadspris typ 20 kr, av erfarenhet verkar det bli mindre svinn om man tar en liten avgift och tror ingen reagerar på det, sen har vi tänkt tre rätters där jag tror vi fixar förrätt själva och caterar huvudrätt, får se hur det blir med efterrätt eller "bara" tårta. Har en kompis som är professionell dj så ska fråga snällt om vi kan få spelningen i "present"... Blomarrangemang till borden kan jag göra själv, har gått kurs i blomsterarrangemang och gjorde till min väninnas bröllop i somras. Frågan är om man orkar/hinner pyssla med det kvällen före bröllopet?! Hmm, haha låter som jag planerat allt men är ju tusen grejer att tänka på! Vi kommer nog skicka save the date i typ dec 2014 eftersom vårt bröllop ligger i mångas semester 8/8 så man kan planera innan man ansöker om semester på jobben i mars/april..

  • Annisen

    Enklaste sättet att skära i kostnader tror jag är att fråga runt bland vänner vad man kan få hjälp med, jag gjorde alla blommor till min väninnas bröllop så fick hon arbetet i "present" och betalade bara för blommorna. Jag gör även tårtor, kanske har ni någon i släkten som kan det? En kall buffé till mat, typ pajer som du kan baka själv långt innan och frysa, kallskuret, pastasallad av olika slag, köp vin på Box och häll upp i karaffer alt. alkoholfritt bjuds en tjuga om man vill ha vin, plocka blommor att dekorera med eller ris från naturen, kottar, stenar, bärris m.m. Jag hade kört och inte skjutit upp det, som min m2b sa man gifter ju sig för kärlekens och sin egen skull :) (även om det är lätt att fokusera på gästernas välmående..)

  • Annisen

    Åh vad fint! Mysiga idéer kommer passa perfekt till skogstema :) Å Norrlandsplanka lät gott! Av någon anledning kan jag inte citera inlägg från IPhone, ngn som är teknisk och vet varför?

  • Annisen

    Filibustern; Vad kul med din tärna! Jag var på IKEA idag och skulle handla lite smått då hittade jag blockljus de har på rea för 9 kr/st istället för 29 kr/st som ser ut som björkstubbar och tänkte på ditt tema om du nu har någorlunda nära till ett IKEA ;)

  • Annisen
    josefjun skrev 2014-01-20 13:21:31 följande:
    meeen, va härligt att ha kyrkan bokad!

    Precis fått mail från stället jag vill ha både vigsel och festen på och om vi kör på buffé vilket jag vill, får vi maten + två glas vin eller två flaskor öl + välkommst drink, kaffe efter maten OCH om jag fattat det rätt ingår hyran av lokal i priset. Och då skulle allt detta landa på för 50 pers för 23.000.. helt okej pris tycker jag! gillar verkligen stället, det ser så fint ut! Linneaträgården i helsingborg.

    Ja, jag har hört att det ska vara väldigt fint! Å vilket pangpris! Blir nästan sugen på att åka till Helsingborg och gifta mig ;) Vill också hitta något liknande!


    Vi håller på och kollar runt på lokaler nu men tycker det är svårt! Vi har nog tänkt om lite i planeringen (bra att börja i tid så man kan fundera och vända och vrida på det!) Vi tänker oss kanske 50 pers nu och vill nog max lägga 50 000 och sen åka på en längre bröllopsresa med vår lilla dotter som blir ett extra minne för oss alla! Funderar på lite olika alternativ och är öppna för förslag runt om i Sverige men helst inte längre än 30 mil från Stockholm så har någon något förslag så är det välkommet :) Helst ett ställe där man kan både ha vigsel och fest och är det långt från Stockholm är det en fördel om övernattning finns i närheten.. Vi har tittat på allt från bröllop i lada till att hyra en liten typ herrgård :)


    Hittade ett bra alternativ men där hade de bröllopspaket utan möjlighet till dans och fest?! Men omgivningarna va fantastiska likaså kuvertpriset så blev lite less :/


    Men nu ska googlas igen :)

  • Annisen

    Wiehoo, nu har vi preliminär bokat vår festlokal och därmed också vår vigselplats!! <3


    Från början hade vi tänkt oss ett bröllop i närheten av Stockholm (eftersom vi bor här) men efter lite spejande på nätet så har vi hittat ett slott nära vårt sommarhus i Västergötland. Priserna är helt annorlunda där, alltså mycket billigare, och vi hyr hela slottet fre-sön för 20 000 kr. Då ingår även 20 bäddar för våra gäster, vi kan ta med egen mat och dryck och allt porslin, stolar, bord m.m. finns! Vi kommer att gifta oss utomhus precis vid Vätterns strand i slottsparken!


    Så sjukt nöjd och glad :) Nu håller vi tummarna för att det är lika fint i verkligeheten i maj när vi ska dit och titta på allt men nu känns det som vi kan hålla det bröllop jag drömt om för 60 gäster inom vår budget på 50 000 kr och också få den bröllopsresa min blivande man drömt om! Är så taggad på att börja pyssla och spara nu!

  • Annisen
    josefjun skrev 2014-02-09 08:47:30 följande:
    oh, idag ska jag åka och kolla på lokalen där vi vill ha vigsel och fest! Spännande, och jag hoppas verkligen den är så bra som jag tror! :)
    Å vad roligt Josefjun :) Du får uppdatera oss sen om hur det var!

    Längtar till vi kan åka och kolla på vår lokal och vigselplats i maj, tills dess får jag hålla tillgodo med bilden...


     

  • Annisen

    Josefjun; Verkligen mysig och vacker plats ni hittat! Förstår att du är nöjd, härligt!! :)

  • Annisen
    josefjun skrev 2014-02-10 13:10:45 följande:
    sweet! Och min underbara svägesra krev att hon nog utan problemn kunde luska ut hur man gör rosorna! :D Kan de inte vara dags och gifta sig nu? haha.

    Sitter och kollar blommor. vill ha en ganska Liten bukett, gärna bara en blomsort. Hittade och föll för ranunkler. Men läste sen att de är vårblommor och vi gifter oss på sensommaren :(
    Har hållt på lite med blommor och även om jag inte är någon expert ;) så tror jag nog inte det ska vara något problem med ranunkler även om det är sensommar, de flesta blommor finns idag att få tag på året om och om jag inte minns fel så är blommningstiden vår samt jun-aug för ranukler. 

    Jag vill själv ha ranukler (med ljust rosa avalanche rosor och vita hortensior) i bukett och dekorationer. Eftersom vi har så god tid på oss så ska jag testa att sätta lite egna lökar nu i vår och se om det kommer upp några ranukler, då kan jag ha dem att träna att binda olika arrangemang med ;)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!