Inlägg från: Miss BW |Visa alla inlägg
  • Miss BW

    Vi som gifter oss 2015!

    Sätter mig här, har precis bokat lokal och fotograf till 27 juni 2015 så nu blir äntligen bröllopet av Solig

  • Miss BW
    bumbi skrev 2014-03-08 14:47:17 följande:
    hej på er!

    Jag och min sambo gifter oss den 22 augusti nästa år, och har börjat planera "så smått". Kläderna är bestämda och (snart) betalda, och lokal är fixad, både för vigsel och fest. Vii kör borgerligt, så vi gifter oss i Wapnös slottsträdgård, (strax utanför halmstad) och har sedan festen på slottet. 
    Det är så otroligt svårt att inte planera allt nu på en gång ;)

    Hur går planeringen för er, och när är det dags för den stora dagen? :) 
    Hej!
    Jag kan verkligen inte låta bli att planera och fundera. Jag andas bröllop just nu och sett alla serier och program som rör bröllop. Jag har just nu bokat och betalat deposition för festlokal och preliminärbokat Malin Nylén som fotograf.

    Vi kommer att gifta oss i Täby Kyrka den 27 juni 2015 (har inte bokat än för det får man inte göra förrens i augusti) och festen ska hållas på Karby gård. Vi kommer vara 50 st så det blir ett litet intimt bröllop men det passar vår smak. (tror inte jag skulle få till 100 pers om jag ens försökte, känner inte så många och har en väldigt liten släkt). Tungan ute 

    Har tittat på bröllopklänningar också och hittat en kina-klänning som jag bara älskar. Är dock lite nervös för att beställa en kina-klänning så jag håller emot, men oj så vacker den är.


    www.landybridal.co/ball-gown-strapless-chapel-train-ivory-wedding-dress-h2ls0140.html
  • Miss BW
    Himla skrev 2014-03-09 22:46:35 följande:

    Åh vilken fin klänning :) En del verkar ha flera stycken klänningar inköpta innan det är dags. jag har ju redan en designer som ska sy min klänning. Känns bra att jag får se tyget , som är ett helt fantastiskt siden tyg och i samråd med henne sedan designa klänningen tillsammans med henne.


     Vi blev mer tillrådda att boka kyrkan direkt när vi ringde och hörde oss för om det var möjligt att gifta sig där måndag 27 juli 2015... Vad olika det kan vara vilka regler de har :)


    Va lyxigt att få en designer. Då blir ju klänningen precis som du vill ha den Glad

    Ja jag förstår inte varför man inte kan preliminärboka vigsel innan schemat är satt. Finns det risk för att de inte kommer ha präst det datumet eller? Men jag väntar snällt till augusti och bokar då, tror inte det är någon jätterisk för att datument kommer bli helt uppbokat det första som händer i augusti.
  • Miss BW

    Hej hej
    Här planeras för fullt men jag kan fortfarande inte bekräfta någonting eftersom kyrkan jag vill ha inte tar emot bokningar förrän i augusti *mutter*.

    Sitter just nu och planerar middagen som kommer bli en medelhavsbuffé (trädgårdbröllop) och funderar på hur man gör med serveringspersonal. Jag har funderat fram och tillbaka om det verkligen behövs och kommit fram till att alternativet blir att gäster måste springa fram och tillbaka och det är inte så kul.

    Ni som inte har personal inkluderat i lokalen, hur har ni gjort?

  • Miss BW
    filibustern skrev 2014-06-01 13:34:37 följande:
    jag vet inte hur vi ska göra. vore ju skönt att ha serveingspersonal, och då speciellt för att hälla upp vin och så, men det kan ju kosta.. OM vi vill ha så frågar vi nog bara bekanta/vänner. 
    Okej. Mitt problem är att jag inte har så många vänner och de jag har ska jag ju bjuda :-P

    Men jag kan försöka luska runt bland dessa och se om de har vänner som kan tänka sig servera för en billig peng. Känns bara så stressigt att vara beroende av vänner-vänner och bekanta. 
  • Miss BW
    JohannaaahhL skrev 2014-06-03 11:55:10 följande:

    Hej allihopa!
    Här händer det inte så jättemycket just nu förutom att jag jobbar som en tok och försöker spara allt jag kan :)

    Vi bokade lokalen förra helgen!

    Fick nyss ett mail också om att min klänning är skickad från Kina nu!!! Jag är såååå nervös och glad! Hoppas hoppas hoppas att den är bra! Har beställt den efter mina mått, men man vet ju aldrig hur det blir verkar det som här på sidan!
    Vet inte om jag visat den förut, men denna är det jag har köpt:

    www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Scoop-Neck-Floor-Length-Chiffon-Tulle-Wedding-Dress-With-Ruffle-Flower-S-016026255-g26255


    Va kul!
    Kan säga att jag beställde en balklänning från jjshouse i vintras som folk fortfarande pratar om hur vacker den var. Så jag var supernöjd med köpet men jag köpte inte måttbeställd utan körde på den storleken jag brukade ha. Kommer absolut att köpa min brudklänning från jjhouse när jag slutar vara höggravid :P
  • Miss BW
    JohannaaahhL skrev 2014-06-03 12:06:57 följande:

    Vad skönt att höra :)
    Och grattis till er!!! När är det dags? :)


    I augusti så jag har tagit sommaren ledig för att vagga runt och planera bröllop
  • Miss BW

    Men det är ganska vanligt att det kommer någon B-fotograf och spammar lagom när bröllopstiderna drar igång eller hur? Tycker lite synd om de stackarna som bokar en sådan fotograf och förväntar sig att få proffessionella bilder efter personen hade en hemsida. Men kan ju inte göra om sitt bröllop liksom.

    Tårta kanske man ska kolla upp. Jag vill ha ett stort dessertbord med massor av tårtor och cupcakes och macarones och gud vet vad. Lite småfånigt men det är typiskt jag att överdriva desserter på varje tillställning så varför skulle bröllopet vara ett undantag :-P

  • Miss BW
    filibustern skrev 2014-06-03 15:35:28 följande:
    jo precis. det vore ju ett drömpris för OSS om dom OCKSÅ kunde ta bra bilder. har faktiskt skickat några frågor till dem. och dom hade tyvärr inga fler bilder att visa då dom nystartat, men att jag inte skulle ångra mig. det LÅTER ju bra det dom säger, men det är så svårt att veta! 

    hehe, ja er fotograf kommer kanske få det svettigt hahaha!
    Kan de inte visa andra bilder då så man får en känsla för vad de tar för bilder. Är de vana att fotografera i kyrka (om ni ska ha kyrkobröllop) för det akn jag av erfarenhet säga är ganska svårt med ljus och allt. Gudtjänsten fortsätter ju trots att fotografen trilskar med inställningarna.

    Har de inte tagit bröllopsbilder förut så skulle i alla fall jag backa. Långt, långt bort.
  • Miss BW

    Hej, nu är jag tillbaka efter studiestress och allt annat som sker i livet (planera bröllop är ett heltidsjobb känns det som ibland).

    Beställde en klänninng som jag totalförälskade mig i på aliexpress som kom igår och fyfan va fin det var. Var mer än säker på att jag skulle behöva ändra och eventuellt slänga klänningen för att den var så dåligt gjord men tänkte att jag ville ha just den klänningen och priset var så billigt så det var värt att satsa.

    här är klänningen
    www.aliexpress.com/store/product/vestido-de-noiva-2014-Latest-Sweetheart-Unique-Lace-Organza-Wedding-Dress-Gowns-Custom-Made-Chapel-Train/933927_2035019329.html

    och här är två riktigt dåligt tagna bilder på mig när jag provade den igår


    Jag tog bort mitt nsikte för att jag såg så sliten ut. Alltså sliten som i sju svåra år.
    Kan komma med bättre bilder efter helgen när jag skrivit sista terminstentan.

  • Miss BW

    Kan säga att jag varit inne och snokat en del i tråden men har haft så mycket is kolan att jag inte kunnat planera så mycket bröllop. Nu har jag dock skrivit sista tentan och har hela listor av saker som måste hinnas göra på två veckor. Känner mig lite smått panikslagen om jag ska vara ärlig.

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!