Inlägg från: VinterBrud2015 |Visa alla inlägg
  • VinterBrud2015

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej hej! Här är en till brud som planerar bröllop 2015 Glad

    Jag och min sambo har precis spikat vårt bröllop till 7e Februari 2015, så lite lite mindre än ett år kvar!
    Vi kommer att gifta oss borgerligt och både vigsel och fest kommer med största sannolikhet, ska bara fundera lite till, på Sundbyholms Slott. Vi kommer bjuda va 70 personer.

    I övrigt har vi inte kommit så långt i planeringen. Jag är världens veligaste, kommer nog hinna ändra mig många gånger under året, så jag hänger gärna på här och tar del av lite tips, ideér och goda råd :)
     

  • VinterBrud2015
    filibustern skrev 2014-02-20 09:34:52 följande:
    välkommen och grattis :D oh vad härligt det måste kännas med mindre än ett år kvar! längtar dit... :P vela gör nog alla. jag har hunnit ändra mig 17 ggr  säkert :P
    Tack! :) hehe ja både härligt och stressand. Vet att vi egentligen har gott om tid på oss men vissa dagar känns det bara som allt borde bestämas nu nu nu. Och andra dagar som att det är en hel evighet kvar :P

    Skönt och höra, du har nog rätt i det :P Tur att min blivande är bättre på att bestämma vad han tycker. Utan att ha haft en aning när vi gick och tittade på förlovningsringar så bestämde han sig typ omgående, jag var där tre gånger till innan jag bestämde mig ;)
  • VinterBrud2015
    filibustern skrev 2014-02-20 12:49:47 följande:
    vi var och kollade vigselringar i höstas. hade då kollat genom HELA nätet och inte riktigt hittat rätt. gick på guldfynd, pröva några och klart. jag vet vad ajg vill ha för typ av ring i alla fall (allians). som det känns nu. :P men de e länge kvar innan vi beställer den. ska passa på om den hamnar på någon rea eller nåt. :)
    Det finns så sjukt mycket att välja på. Jag hade ändå en idé om att jag nog ville ha en alliansring och en enstensring och att åtminstone den ena skulle vara i rött guld men fanns ju väldigt många som passade in på de önskemålen :P till slut blev det en enstensring i rött guld som förlovningsring så det här året kommer jag precis som du vara på jakt efter en alliansring som känns rätt :)
  • VinterBrud2015

    I helgen ställde vi frågan till våra toastmasters och båda blev jätteglada! Så himla kul! 
    Visste inte alls vad vi skulle förvänta oss för reaktion, det är ju ändå en roll som kräver lite engagemang och man vet ju inte hur folk ställer sig till det. Men de blev som sagt glada båda två och tycker att det ska bli jätteroligt! Glad

    Kan berätta lite hur vi tänkte när vi valde. Vi ville ha två personer för att de skulle kunna hjälpas åt och gärna en tjej och en kille. Sen ville vi att de skulle ha lite olika egenskaper, någon med lite fantasi som kan komma på roliga ideér och någon som är lite mer organiserad som kan få middagen att flyta smidigt och givetvis ville vi att de skulle fungera bra tillsammans.

    Valet föll på två kompisar till oss, som inte känner varandra jätteväl men som har träffats flera gånger och fungerar bra ihop. Tjejen har vi bara känt i ett par år men hon har blivit en nära vän, vi tänker väldigt lika, och är den som från början varit mest involverad i våra bröllopsplaner. Hon är också väldigt organiserad så känns det tryggt. Killen är en av mina äldsta vänner som är kreativ, idérik och alltid varit bra på kärleksfulla överraskningar.
    Enda som kan kännas konstigt är att det på sätt och vis är två av mina kompisar men min blivande har träffat båda mycket och det var hans idé att välja just den här killen så då kör vi på det. Oj, blev visst ett långt inlägg :)

  • VinterBrud2015
    frkmaria skrev 2014-03-04 10:31:57 följande:
    Om han vinner så får vi hoppas att han gör det. Min sambo har fortfarande inte lagt in något på kontot, men igår sa jag till att när han har något över får han faktiskt också börja sätta in. Visst han har mindre från början men vi gör nog av med lika mycket som inte går till det gemensamma. Jag betalar el/hyra/internet och nu när vi börjat med matkasse står den på mig. Fast jag tvingade bon betala service nu och nya däck till bilen även om den är min. Är så trött på att alltid betala allt!
    Trattkantarellen skrev 2014-03-04 11:23:55 följande:
    Haha :p
    frkmaria skrev 2014-03-04 10:31:57 följande:
    Om han vinner så får vi hoppas att han gör det. Min sambo har fortfarande inte lagt in något på kontot, men igår sa jag till att när han har något över får han faktiskt också börja sätta in. Visst han har mindre från början men vi gör nog av med lika mycket som inte går till det gemensamma. Jag betalar el/hyra/internet och nu när vi börjat med matkasse står den på mig. Fast jag tvingade bon betala service nu och nya däck till bilen även om den är min. Är så trött på att alltid betala allt!
    Här är det också bara jag som sparar på bröllopskontot än så länge, men det är mest för att sambon kanske ska starta ett eget företag snart och behöver lägga kapital på det. Sen har han högre lön än mig så det kommer gå mkt snabbare för honom att spara ihop "sin" del.
    Det här låter ju dessvärre väldigt bekant. Hos oss är det också bara jag som har avsatt pengar till bröllopskontot såhär långt. Han tjänar dessutom något mer än mig så det är mer en fråga om prioritering än tillgångar. Hade dock ett snack om det nyligen och han är helt med på hur mycket pengar vi ska lägga och hur stor del han ska bidra med, han är bara inte så bra på att komma till skott.. suck Tungan ute

    Tror i och för sig att en bidragande orsak kan vara att jag redan har sparade pengar för att täcka hela bröllopet så det är inte så att om han inte sparar så blir det inte av. Han tycker förstås inte att jag ska betala allt men det hade inte skadat honom att ha haft lite mer press på sig.
  • VinterBrud2015

    Jag har alltid varit duktig på att spara, känner mig inte trygg om jag inte har något att falla tillbaka på.
    MIn kära sambo däremot tycker att tanken på att planera vad han ska göra med sina pengar är alldeles för begränsande, om han känner för att köpa något här och nu så ska han kunna göra det.
    Men får försöka acceptera att vi är olika, är ju ändå den där spontana kreativa konstnärssjälen jag föll för.. :P

  • VinterBrud2015

    Trattkantarellen: Oj va långt du har kommit i planeringen! Ser jättefint ut! Om jag inte hade sett bilden hade jag tyckt det lät märkligt med murgröna i håruppsättningen men det blev ju riktigt snyggt.

    filibustern, frkmaria: Den lite spretigare buketten med olika blommor gillade jag också! Jag har inga speciella blommor jag vill ha i min bukett utan tycker ofta det är snyggt när det är lite blandat, både i sorter och färg, mer dynamiskt så. Skulle kunna tänka mig nån lite avvikande växt också, kvistar med bär eller kottar eller nåt sånt, tror det kan passa på vintern.

  • VinterBrud2015

    Oj va många det är som börjar få koll på sin klänning!

    Själv har jag ingen aning än och jag gifter mig ju ändå i början på 2015. Är lite kluven hur jag ska göra för jag har en känsla av att den typen av klänning som jag är mest inne på just nu, figurnära i spets, tror jag kommer kosta mer än vad jag vill lägga. Beställa spetsklänning från Kina vågar jag inte riktigt. Antar att jag bara borde gå till en butik och börja prova, kanske faller för något helt annat.

    Till saken hör också att jag har fått frågan om jag vill använda min mormors brudklänning. Jag tycker tyget är fint och jag gillar en del detaljer men den skulle behöva sys om en del för att passa min kroppsform och längd. Jag är mycket för traditioner och gillar tanken på att föra den vidare men jag är rädd att med den omsömnad jag skulle vilja göra så skulle det inte vara hennes klänning längre. Jag vill ju inte förstöra den... 

  • VinterBrud2015
    Zandri skrev 2014-03-11 11:14:51 följande:
    Är det bara jag som tycker att det är otroligt svårt med gästlistan??? Vilka släktingar & vänner skall bjudas osv...
    Det finns ju gamla vänner som man inte har någon kontakt med länger men som var jättenära för flera år sedan, sedan finns det släktingar som man liksom aldrig hör av, skall även de bjudas?

    Och sen det här med fotograf.... Jag blir tooookig! Hade ögonen på en jättebra fotograf, tills jag fick reda på vad han tar för priser Gråter Vi vill ju gärna ha en fotograf med oss hela dagen, även på festen under kvällen. Men hans priser var alldeles för mycket...

    Vet ni någon bra bröllopsfotograf, inte för långt från Tanum/Grebbestad med någorlunda hyfsade priser? Sen förstår jag att det kommer att kosta, det är inte det. Men jag känner att cirka 15.000 är något vi kan lägga på detta, men inte runt 50.000 som jag nyss hittade, det blir för mkt...  Obestämd
    Håller helt med, jättesvårt att bestämma vilka som ska bjudas. Framför allt nu när vi har bestämt lokal där det är begränsad plats så vi kan verkligen inte bjuda fler än de 70 som är listan. Det betyder ju att om nån av våra vänner eller kusiner skaffar ny stadig respektive som bör bjudas så måste vi stryka någon annan, känns jättejobbigt! 
    På min sambos sida har vi valt att bara bjuda närmaste familjen och vänner för hans släkt bor i finland och de träffar han typ aldrig, plus att de är ca 70 pers så då skulle vi bara kunna bjuda dem. Min släkt har vi däremot bjudit eftersom vi umgås mer med dem även om det inte är superofta och då träffas vi alltid allihop så går inte att bara välja några. Vänner har vi en del som är självklara men sen är det svårt.
    Precis som ni har vi vänner vi umgick mycket med för några år sedan, när vi pluggade, men som vi träffar väldigt sällan idag och en del andra mer ytliga bekanta som vi träffar betydligt oftare.. svårt att prioritera. Försöker utgå ifrån vilka som jag absolut vill ha en fortsatt relation till och att det är personer som jag skulle kunna umgås med på tu man hand, som inte bara är kompisars kompisar.
     
    Fotograf är vi också på jakt efter just nu. Har precis mailet en här i Sthlm som vi hoppas ska kunna vår dag! Håller med om att det är väldigt dyrt, vi vill också ha fotograf hela dagen, men kommit fram till att runt 20 000kr får vi nog räkna med om vi ska få det vi vill ha. 50 000kr låter galet dyrt!
  • VinterBrud2015
    Zandri skrev 2014-03-11 13:48:33 följande:
    Jomen det är verkligen jättesvårt med gästlistan! Jag vet ju att min karls släkt typ är tre gånger större än min egna lilla, så jag får kanske fokusera mer på vilka vänner som jag vill ha med under dagen, eftersom mina släktingar är få.
    Det där med 50.000 kr... Såg just att det gällde om man skulle ha fotografen över en HEL helg..Puuuhhhh! Tungan uteTänkte väll att det va lite väl saftigt . Såg nu att han tar cirka 22.000 för 6 timmar... Egentligen är det också dyrt tycker jag, men ser nu att det är många som ligger runt det priset och jag vill ju sååå gärna ha en fotograf på plats under förberedelser, vigsel och lite utav festens början. Jag resonerar som så att det är bilderna som finns kvar efter en fantastisk dag som denna. (Plånboken gråter redan)

    Det känns hur som helst väldigt skönt att vara ute i god tid med förberedelser och planering... Glad
    Ja det känns som det är många som ligger runt 20 000kr för en heldag. Hon vi har tittat på tar 22 000kr för 12 timmar, inklusive 400 redigerade bilder och 50st tackkort. Det är ju så olika vad som ingår i fotografernas paket så svårt att jämföra ibland. Och sen är det ju förstås inte bara priset man ska ta hänsyn till utan framför allt att man gillar fotostilen.
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-04-01 15:40:45 följande:

    Hej Allihopa,

    Äntligen en grupp som blickar längre fram i framtiden.

    Har visserligen varit förlovad sdan 5 oktober 2013 men då vi vill ha ett vinterbröllop den 7 Februari 2015.

    <3


    Välkommen! Va roligt med en till som planerar bröllop 7 feb 2015! :)
    Hur långt har ni kommit i planeringen?
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-04-04 09:25:00 följande:
    Vi har kyrkan bokad, det blir min dopkyrka nere i Småland.
    Min kyrkoherde har gått med på att följa med ner och viga oss.
    Festlokalen är bokad, det hela har blivit mitt drömbröllop kommit till liv, så det är Hooks herrgård.
    Min syster kommer vara min brudtärna och vi har hittat både hennes klänning och min brudklänning.
    Nu börjar det kännas verkligt. Lite läskigt...
    Oj ja då har ni kommit långt, härligt! :)
    Kul att ni valde Hooks herrgård, vi tittade faktiskt också på den men tyckte det var lite långt hemifrån, såg annars jättefint ut! Vi ska istället vara på Sundbyholms Slott där vi även kommer ha vår borgerliga vigsel. Dock ingen vigselförrättare bokad än så det känns väl som det stora att få fixat just nu.
    Fotograf har vi precis bokat däremot och genom henne får vi även hår/make-up så det känns bra.
    När det kommer till brudklänning är jag helt lost.. vet inte alls vad jag vill riktigt. Vad blev det för dig?
     
  • VinterBrud2015
    JohannaaahhL skrev 2014-04-08 12:49:38 följande:

    Här är ytterligare en som planerar bröllop! 8/8-2015 ska vi gifta oss på Öland! Min fästman kommer från Öland och jag från Kalmar. Vi gifter oss i hans hemby!
    Längtar verkligen galet mycket tills man kan börja planera och pyssla ordentligt!

    Någon annan ölänning/kalmarit/smålänning här?

    Ska bli kul att följa alla i deras planering inför den stora dagen!!! 


    Välkommen! :) Hur långt har ni kommit i planeringe?

    Jag gifter mig förvisso med en smålänning men vi bor i Stockholm och ska gifta oss utanför Eskilstuna så blir inte så smålänskt trots allt ;) 
  • VinterBrud2015
    Fia88 skrev 2014-04-08 10:24:36 följande:
    Det tog en stund för oss att komma dit men båda våra val i Stockholm föll igenom för ett eller annat skäl och då fick jag min barndomsdröm.
    Min fästman är lite mer av iden att så länge jag är hans fru i slutetet av dagen så är han lycklig.
    Sundbyholms Slott var superfint! Vilken tid på året gifter ni er?

    För mig fanns det bara en person jag ville skulle viga oss så det var skönt att hon accepterade.
    Fotografen har jag lämnat till min fästman, han är hobbyfotograf och superkräsen.
    Jag skickat typ 15 länkar på fotografer till honom men ingan har fallit honom i smaken. *SUCK* Men jag är glad att han involverar sig i någon del iaf.

    Jag har hittat min drömklänning, lite av en slump faktiskt. En tjej som driver en hemsida under sin mammaledighet och får klänningar uppsydda i Asien.
    www.loveyoudress.se
    Superbra kvalitet men bra priser. Jag kommer att beställa modellen som heter Fuchia

    <3
    Vi gifter oss också 7e feb 2015! :) Så vi hoppas ju förstås på att det blir en vit vinter nästa år men det kan man ju som bekant inte styra över tyvärr.

    Okej, va skönt att du fick den vigselförrättare du ville ha! Jag har tyvärr ingen jag känner till så vi har helt enkelt utgått från en lista på Eskilstunakommuns hemsida. Fick kontakt med en som verkade bra för tre veckor sedan men sen dess har hon inte svarat så känns sådär nu...

    Hehe bra sätt att få fästmannen involverad. Han hittar nog något bra till slut :) Min blivande är delaktig i alla beslut och val till bröllopet men det är jag som tar de flesta initiativen, vilket i för sig passar mig rätt bra. 

    Jättefin klänning! Vilken bra sida du hade hittat, fina klänningar och bra pris. Lite dyrare än att beställa direkt från Kina själv men med fördel att man har bättre garanti på vad man får, om jag förstår det rätt?
  • VinterBrud2015
    Trattkantarellen skrev 2014-04-10 18:42:52 följande:

    Hej alla!

    Jag provade lite klänningar i helgen, sååå kul! Kände mig så vacker!
    På söndag ska jag iväg med mina kompisar och prova lite mer! 


    Va härligt, det vill jag också börja med! Dock är helgerna ganska uppbokade just nu så får nog bli först om någon månad.

    Vad har du för tankar om vad förklänning du vill ha nu när du har börjat prova? Var det samma som du trodde innan? ;)
  • VinterBrud2015
    filibustern skrev 2014-04-27 18:58:02 följande:

    var neri källaren och kolla efter grejer i några verktygslådor och fann dessa! Här ska återbrukas - blir en snygg corsage till fästmannen!:P


    Smart idé! Kommer bli kanonsnyggt.
  • VinterBrud2015
    filibustern skrev 2014-04-28 09:40:53 följande:
    jamen typ så här då? :P efter mycket om och men fick ja tll det. rosetten ville inte riktigt göra som jag ville.. men till slut! :D nu bara fixa en säkerhetsnål på baksidan. 
    Tufft! Kommer bli snyggt om du har motsvarande på buketten.
    Nu blir jag sugen på att något med lite gamla fina nycklar jag har liggande hemma :) Ett halsband kanske..
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!