Inlägg från: EochA |Visa alla inlägg
  • EochA

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej hej.
    Ny i tråden och vi planerar bröllop till den 10/1-15.
    Erik har inte friat än men har hintat om att han ska göra det den 4/8-14 (då jag fyller 30) efter att jag sa att jag gör slag i saken ajälv på alla hjärtans dag ;) Att vi planerar bröllopet innan förlovningen är av den enkla anledningen att det är så få månader mellan augusti och januari :)


  • EochA
    Petraksa skrev 2014-02-19 11:29:59 följande:
    Mina tärnor är redan tillfrågade så även värdpar, nästa steg kommer bli att välja toastmaster/madame vilket jag just nu har sjuklig ångest över! Svåraste beslutet hittills..
    Även jag har en plan angående val av tärnor men det här med toastmaser/madame, shit så svårt! Hur tänker du angående det? Jag velar fram och tillbaka till folk jag vill ge uppgifter till, för de skulle uppskattadet, till de som faktiskt skulle passa som det.
  • EochA
    Petraksa skrev 2014-02-20 16:22:18 följande:
    Det är riktigt svårt! Först hade jag tänkt att en av mina föräldrars kompisar skulle vara toastmaster. Han är sjukt spexig och jag har känt honom hela livet. Men det är det som är problemet Jag har känt honom hela livet inte min sambo.. Eftersom vi när vi gifter oss "bara" har varit tillsammans i fyra år känns det svårt att välja någon som känner oss lika bra.
     Vi har disskuterat fram och tillbaka och det kommer nog bli så att vi får ha två helt enkelt.. En av mina närmsta kompisar som också kommer vara tärna får vara toastmadame och så får min sambo välja en av sina närmsta.
     Tror att vi genom detta kommer få bäst variation då jag iallafall gärna vill ha någon som känner mig utan och innan att ha hand om sådana viktiga saker som tal, spex osv.

    Tog upp detta med en kompis, inte att jag tänkte fråga henne men att hon varit uppe på tal som ett alternativ. Och hon blev helt överlycklig och började gråta.
     Det kändes Väldigt skönt för mig då jag inte vill att någon ska känna sig tvingad att vara toastmadame/master bara för att den blir tillfrågad.

    Som sagt ingenting bestämt men lutar nog åt det hållet :)

    Angående värdpar Frkmaria : Vi kommer ha våra respektive mammor som ett värdpar. De vill ändå hjälpa till så mycket att det kändes mysigt att låta de båda ta hand om det tillsammans och samtidigt lära känna varandra bättre.
    Vi vill ha ett värdpar just för att slippa hålla reda på vilka som tackar ja, frågor om vad vi önskar oss och övriga frågor om vigselplats osv. 
    Värdpar hade vi tänkt skippa då vi "bara" ska ha 50 pers men att ha ett par som har hand om att gästerna kommer rätt, har koll på tal osv hade varit hur skönt som helst. Det kanske är lite värdparets roll men vi tänkte ha toastmaster/madame till detta. Vi är sugna på att ha ett par då de kan fördela uppgifterna mellan sig och de har lite lättare att prata ihop sig. Annars är min syster på tapeten men vet inte riktigt vem vi skulle "para ihop" henne med. Jag vill så gärna göra henne delaktig på det viset och hon har varit på några bröllop och vet hur det går till. E anser att hans lillebor skulle vara perfekt men jag vet att hans sambo skulle få göra allt. Annars är de med några som står på listan. Sjukt svårt.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!