Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Åh.
    Vilken tråd!
    Vi ska också gifta oss 2015 (är tanken), vi förlovade oss 1/8 och tänkte gifta oss lördagen den 1/8. Vi har inte råd att lyckas fixa det till nästa sommar så får bli 2015, vilket passar bra eftersom det är en helgdag! :)

    Har tänkt oss utegiftermål eller vid dåligt väder inne på bygdegården och sen efterföljande fest på bygdegård. Har hittat hel helg för c:a 2000. Finns de som erbjuder att städa efteråt osv men hade varit mysigt med en bygdegård vid en sjö tycker jag!

    Vi tänker oss runt 90 gäster (eller egentligen mindre... men när man börjar räkna upp alla man vill bjuda hamnar vi där) och buffé som vi mestadels gör själv. Hoppas på hjälp från närmsta familjen med buffén, och kanske köpa en exotisk planka eller dyl!

    Vad har ni för budget på era bröllop?  

  • frkmaria

    Och på tal om efternamn, jag tror det blir vanligare att mannen tar kvinnans efternamn, iaf vad jag har märkt i min vänskapskrets.
    Jag vill behålla mitt efternamn. Det är relativt ovanligt och jag är släkt med alla i Sverige som har det, kanske 20 st. Farfar och hans bror valde att byta till det från ett -son-namn.
    Min fästman (fast jag ogillar ordet) vet inte om han vill byta... fast han har ett -son-namn och det vägrar jag byta till. Så vi får se hur många fighter det blir där innan vi bestämmer oss! ;)  

  • frkmaria
    Tessa skrev 2013-08-24 16:08:57 följande:
    Grattis till förlovningen frkmaria! Glad Låter som ett mysigt bröllop! Vi kommer också gifta oss 1 augusti 2015! Solig

    Vi har i dagsläget ca 40 personer på vår inbjudningslista. Jag har även en handfull personer på en "B-lista", det är roliga personer som vi inte umgås jättemycket med, men har varit på diverse middagar och övriga fester. Vi får se vart vi hamnar i slutändan. Det är ju ändå ett tag kvar Glad Som jag har skrivit tidigare i tråden så bjuder vi enbart vänner och närmsta familjen eftersom vi inte umgås med vår övriga släkt. 

    Jag har gjort upp en detaljerad budget och estimerat kostnader. I dagsläget ligger den på 150 000kr men vi ska få ner den till ca 70-80 000 är tanken. I den budgeten är ALLT inräknat (klänning, ringar, tärnklänningar, blommor, mat, dekorationer, transporter... you name it) - förutom bröllopsresan.

     
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
    Tack! Vad kul att det är fler som planerar 2 år framåt! ;) (har kompisar som är strikta med "1årsförlovning" och så tänker jag att man är lite konstig som har bokat så långt i förväg!
    Oj. Shit. Detaljerad budget alltså. Det låter ju som en smart grej. Vi har ju sådan lyx att alla våra vänner är musiker så vi kommer inte betala för någon musik alls. Vi kommer bara ställa fram instrument typ. Min sambo och 2 till av hans vänner (eller fler ibland) brukar spela på bröllop så de har stenkoll!
    Jag ska börja kolla priser och se vad det kan kosta, som sagt vill vi ha budgetbröllop. Heller bjuda många än få och kötta på. Tänkte t.ex. åka till Tyskland för att inhandla dryck. :D 
  • frkmaria
    cljung skrev 2013-08-24 22:30:53 följande:
    Vi ska gifta oss den 25/7 2015! Skönt? Har fjärilar i hela kroppen redan och det är två år dit, haha har redan Börjat pyssla till festen med :D har gjort inbjudnings lista och placerings kort och setvett ringar :D och ett Förslag på placering. Har även bestämt mig för att köpa lakan på Ikea och göra fina stols överdrag! Längtar otroligt mycket dit. Och ja min blivande man ska ta mitt efternamn :D när vi bokade kyrkan Så bokade vi även fest lokal :D är jätte hätligt att ha det bokat. Har räknat med att allt kommer gå på Ca 50, 000. Men sparar mer då man har i fall outförsägbar kostnade dyker upp och så har man lite till resan Med, har ni funderat på vad ni vill ha i bröllops present?
    Härligt! Vad du hunnit med mycket.. Min sambo hade fått spader om jag börjat göra saker redan. Han himlar med ögonen över att jag har en preliminärlista med inbjudningar. Jag tycker det är svårt att exkludera vnner. Jag får se hur man gör när det närmar sig för det blir så himla många  men samtidigt vill man inte ta bort någon och det kostar inte så mycket extra om man ändå har buffé och en bygdegård där stolar och bord ingår och det finns porslin till x antal.

    Lakan låter smart! 

    Bröllopspresenter är svårt! Nuförtiden har man ju "allt" när man flyttar ihop och speciellt om man bott ihop ett tag. Vi skulle nog vilja försöka önska oss resebidrag till smekmånaden. Även om vissa anser att det är "fult" att önska sig pengar.
     
  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-08-24 21:02:47 följande:
    grattis grattis! :) och vad bra att ni har ett bra datum som funkar för er! alltid roligt att kunna gifta sig på ett datum man förlovade sig på!

    vi har ett ganska billigt bröllop - ju billigare desto bättre! just nu har jag (då det är jag mest som kollar runt just nu) ett tak på 30 000 för max 25-30 gäster. :) exempel på kostnader (hittills)

    -klänning på blocket 1000 (även inkl. en pälsjacka)
    -skor för 250
    -lokal 100
    -kostym har karln sen tidigare.
    skaffat lite saker till inbjudningskorten, men det är kanske sammanlagt 100-150 hittills.

    sen har jag skrivit upp i budget bl.a

    - dragspelare 1000 (vår dragspelslärare)
    -tårta ca 3000
    - hår/smink ca1500
    -ev väst o kravatt/slips till karln 600-1000 (tro jag jag satte det på)

    dukning har jag inte kollat upp så mycket, men eftersom vi troligen kommer ha skog som tema, kan vi ta mycket från just skogen - kottar till placeringskort, träd till att göra ljushållare, tårtfat m.m. av. ev löv till dekoration. etc.
    Tack!
    Ja. Augusti är lite speciellt för oss. Vi träffades i augusti (som vänner) 2010 och det tog ett halvår innan vi blev mer än vänner men min sambo var vid tillfället skeptisk till förhållande så det var inte officiellt förrän i augusti igen och det var även då vi träffade varandras föräldrar. Så därför firar vi vår halvårsdag också (18/8) och det var därför jag gick med på att vänta till augusti med förlovningen. Haha. Jag var som ett litet barn på julafton dock och ville mer än gärna ta på ringen så fort den kom hem i brevlådan. Men eftersom datumet var ingraverat kunde jag inte tjata till mig ett tidigare datum. ;) 

    Låter häftigt med dragspel på bröllop, lite annorlunda (eller för mig iaf!).
    Skönt att kolla lite budget med andra så man vet vad andra ger för ex. tårta osv.
    100 för lokal är ju ingenting!? :) Härligt.

    Min sambo äger 1 kostym. Den är 1. lite för liten. 2. gubbig. 3. brun. Så han ska få en ny el. alt hyra kostym. Vi var på bröllop i somras och då lånade han en kompis kostym (den tilltänka bm) och guuuud vad fin han var. Det var som att jag blev kär på nytt! 

    Och åhh. Jag frågade min bästa kompis, min typ enda barndomsvän jag fortfarande umgås med, om hon ville vara brudtärna. Sa att jag visste att det var tidigt men att jag lika gärna kunde fråga så jag inte behöver stressa sen och så. Och hon blev jätteglad och sa såklart! Var lite orolig att det var känsligt eftersom hon och hennes kille varit tillsammans sen vi var 16. 12-13 år är ju lite längre än vad jag har lyckats med än så länge och i sånna lägen känns det dumt att "hinna före" men hon verkade inte tänka så. Skönt! :) 
  • frkmaria

    Oj.
    Det är ju som sagt 2 år kvar till bröllopet så jag har verkligen inte kollat klänning än (eller kollar ju, men tänker minsann inte prova förrän jag är den vikten jag vill!). Har 17kilo kvar, vill gå ner 40 totalt, och vill inte prova förrän jag vet att jag är nöjd med min kropp! :)

    Har kommit så långt som att vi ska börja bli ekonomiska och skriva i bankbok och där också räkna ut hur mycket vi gör av med varje månad (för sån ekonomisk koll har vi inte nu). Lite lyxfällan över det hela, dock har vi inte problem med ekonomin, bara så man kan spara mer än vad man gör! :) Vi ska försöka spara 2000-3000 i månaden beroende på om det är csn-månad osv.

    Fast gud vad kul det kommer bli när det närmar sig.

    Har ju som sagt redan frågat min barndomsvän om hon vill vara BT, dessutom har jag en ny vän i min krets nu som gifte sig 2010. Hon har kvar all planering och vill mer än gärna hjälpa till, så hon får väl bli min help-planner. Vi går promenader och pratar om hur man ska göra och vad man ska tänka på och vad saker kostar. Jättekul att kunna prata med någon som är så intresserad eftersom min m2b inte är där än (även om han faktiskt bidrar med mycket mer kommentarer än jag väntat mig redan!!).  

  • frkmaria

    Jag förstår din känsla. Har velat förlova mig ett tag men inte förrän vi gjorde det insåg jag hur stort det faktiskt är. Inte för att jag inte vill vara förlovad med denna fina människa men jag började tänka om vi kanske ändå hade kunnat vänta lite och jAg inte hade behövt tjata. ;) Så tänker jag att om jag känner så om detta, hur stort är inte då ett bröllop?! :) Men han är det bästa som har hänt mig så ska det vara med någon ska det vara med honom! Vi har för övrigt varit ringmärkta i 1 månad på söndag och när jag sa det till honom igår svarade han "bara en månad? Det känns myyyycket längre". Vet inte om hand kommentar var för att det känns så rätt för honom eller om han ser det som ett fängelse. Hehe. ;)

  • frkmaria

    Ja. Så är lite min m2b också. Att han typ. Vaddå? Det är tråkigt ibland och roligt ibland men det spelar ingen roll för det är dig jag ska vara med. Det känns skönt faktiskt. Att man inte ständigt (som man är i början av ett förhållande) känner press på sig att man måste prestera och visa bra sidor för att personen inte ska tröttna. I ett annat förhållande jag var i kände jag ökad press lite längre in i förhållandet, att jag var tvungen att sminka mig hela tiden, vara rolig, söt, ov. för att jag var rädd för att han annars skulle lämna mig (det gjorde han med...:P). Men nu känner jag att detta är mannen i mitt liv och det känns skönt att jag får samma känsla tillbaka av honom! :D

  • frkmaria

    Kul med lite nya i tråden och att det händer lite! :D

    Bordsplacering fasar jag inför (skjuter upp, vi har ju ingen färdig lista än!).

    Jag vill börja planera men blir bara ledsen över alla kostnader så lugnar mig lite tills jag vet vi har ekonomi att börja spara. Vi har dock börjat skriva in alla våra utgifter i en bok! Detta är lite för att se vad vi kan spara in på och hålla koll på våra pengar.

    Däremot hittade jag en fantastisk klänning på jjshouse som jag sååå gärna vill beställa.. men ska gå ner 17 kg till först! Perfekt att det blir figursytt. Någon som vet hur det funkar och om det funkar?
    Här är den iaf: www.jjshouse.com/Ball-Gown-Sweetheart-Chapel-Train-Satin-Tulle-Wedding-Dress-With-Ruffle-Lace-Appliques-002011413-g11413
    (jag vill har cerise, lila och brun/beige eller svart/vitt som tema.. min sambo är inte så förtjust i "tjejfärgerna" dock. (Rosa och turkos är mina favorit men inte direkt hans... lila är ok men inte om det bara är roa och lila, så därför funderar jag på att lägga till antingen brun+beige eller svart+vit för att väga upp det lite.))
    Dock lite osäker på det silvriga som är på klänningen, axelbanden och det runt brösten. Blommorna älskar jag! :)  

  • frkmaria
    Zaarah84 skrev 2013-09-05 17:05:38 följande:
    Jag tyckte den var fin men inte alls min stil men det är ju det som är charmen med bröllopsklänningar Fast gillade inte det silvriga, det kunde fått vara vitt kanske? 

    Färgtema är svårt, vi gifter oss i slutet av maj för att jag (förhoppningsvis) ska kunna ha liljekonvaljer så vi kommer att ha grönt och så någon mer färg tror jag som tema. Klänningen jag tittat ut ser ut så här förresten, blir det inte denna så blir det något i den stilen. Vill gärna ha ärm och knälång


    Nej, gillade inte heller silvret! Men har gärna snörning i bak och tycker om tanken på en färg som bryter av det vita, och ja, jag älskar mörkrosa/cerise! :D Jag hade helst inte haft något alls där istället för silvret, jag har rätt stora bröst och kan tänka mig det blir problem om det silvriga delar bröstet på mitten eller framhäver brösten för mycket. Så jättejobbigt tycker jag för alla klänningar passar inte mina bröst. Svårt att beställa och veta om det passar eller ej!
    Och jättesöt klänning! Jag har funderat lite på knälångt, men har inte bestämt mig än! Men jag har ju tid. :D

    Däremot har jag sett en söt grej jag tänkte köra på. Skriva "I" på ena skosulan och "Do" på andra. Det är ju hur charmigt som helst om man gör en "pop" med foten när man pussas och så står det så på sulan. :)

    Och jättefint med tårtspadarna filibustern! :D  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!