Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej! Vi ska gifta oss i maj 2015, antingen 23/5 el 30/5 som det ser ut nu. Vi har i princip bestämt lokal, men ska dit och kolla innan vi bestämmer oss. Budget har jag börjat skissa på, så man vet hur mkt som behöver sparas. Såfort jag tror att jag fått med allt kommer jag på något mer.. Det är dyrt med bröllop :-P Har börjat kika lite på klänning och så, samt fundera på tärna. Min m2b är dock ingen planeringsfantast (vilket jag är) så han tycker jag är ute i fruktansvärt god tid. Ska nog visa honom den här tråden så han får se att det finns fler som är ute i god tid /Sara

  • Trattkantarellen

    Jag vet inte riktigt vilka tidningar ni tänker annonsera i, jag har kollat våra två lokaltidningar, www.nwt.se och www.vf.se, och båda tar 300-500 beroende på bildstorlek...

    Ytterligare en grej att fundera på i budgeten...
    Jag tycker så fort jag vänder ryggen til dyker det upp nått mer som jag har missat i min grovkalkylering...
    Det är dyrt att gifta sig... Tur vi är ute i god tid så man kan spara ihop en del... 

  • Trattkantarellen

    Vi kommer (99% säkert) gifta oss i Rottneros park utanför Sunne i Värmland. Vi ska åka dit och kolla på lokalen och boka datum när vi ändå åker hem och hälsar på i oktober (bor i Göteborg men vi kommer båda från Värmland). Där får vi välja valfri vacker plats i parken för vigsel, dom fixar dit bänkar och allt sånt till gästerna, sedan ligger lokalen (Spegelsalen) i parken också, så det blir bara en kort promenad för gästerna. Om det mot förmodan regnar så flyttar dom naturligtvis allt till den stora inglasade altanen i anslutning till festlokalen. Dom har dessutom allt porslin, bord,stolar,dukar, stolsöverdrag etc där och fixar diskning och städning efteråt, vilket känns extremt skönt. Finns både vandrarhem, hotel och spahotell inom en kilometer från parken, så boende finns för alla plånböcker.

    Jag funderar också på det där med fotograferingen, tänker att det nog är lättast att köra fotograferingen innan vigseln (med fotograf) sedan efter vigseln ta lite fina privata bilder under tiden som gästerna promenerar bort till lokalen. Gällande barn så är det bara tre par av gästerna som har barn under 16 (de barnen är 2015 3år, 3,5år, 5år och 8år om jag räknat rätt) så vi har fattat beslutet att be dom skaffa barnvakt och komma utan sina barn. Vi var på ett bröllop här i somras där det var barns om sprang runt i kyrkan och härjade så vi inte ens hörde när paret sa ja till varandra, så vi är båda väldigt överrens om en nedre åldersgräns =p

    Angående tårta har jag kollat lite på konditorier i Sunne, de tar 38 el 42 kr/bit beroende på vilken fyllning man väljer. Catering har jag också kollat upp där i stan, vi kommer köra på buffé då det blir enklast då vi har både LCHFare, vegetarianer, glutenintoleranta m.m på gästlistan. Det stora problemet blir nog att välja vad man ska ha på buffén, finns ju så otroligt mkt gott!

    Sen tänker jag att vi bakar lite olika kakor och har lite snacks och godis så folk kan plocka. Gällande alkohol kommer vi nog köra en tysklandstur, jag tänkte vin, öl, avec och sedan lite drinkmaterial, vi kommer inte ha någon som står och blandar hela kvällen, men vissa lite enklare drinkar typ gin&Tonic etc kan man ju ha, ävennågon bål el dyl. Då vi kommer bjuda lite nykterister också gäller det att se till så att det finns alkoholfria alternativ av allt också. 

    Förresten använder jag den här tråden flitigt när min m2b tycker att jag planerar alldeles för mkt alldeles för tidigt :p "Titta här, dom har bokat datum, och här är en tjej som har börjat med inbjudningskorten... etc. etc."
    Naturligtvis kliar det i fingrarna på mig med för att sätta igång med de bitarna, men då min m2b är typen som planerar max en vecka innan försöker jag lägga band på mig. =p

    Det är så bra att vi är så många som har bra framförhållning här, vet ju definitivt vart jag kommer vända mig med ALLA frågor allt eftersom de dyker upp =p 

  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2013-09-15 09:31:13 följande:
    måste btw berätta om min mardröm inatt: 

    det var då bröllopsdagen och det var lite stressigt såhär i början (ganska normalt) sen så började ingångsmusiken och vi skulle börja gå, då sticker karln min före och är typ 2m före mig! jag försöker ju hålla lugnet och går i min takt... sen så stannar han vid ett tårtbuffébord som står närmast dörren till höger, och börjar ta för sig!! och gästerna skrattar ju.. jag håller på att dö. men jag går lugnt och när jag kommer jämnsvid så stannar jag. sen när han var klar där så går han bredvid mig (tack och lov) resten av vägen.. väl framme vid prästen så ringer hans telefon och han pratar i den då! och jättelänge! till slut gav jag upp och gav han brudbuketten. "ne.. jag ger upp" sa jag och så gick jag. sen blev HAN sur på MIG och gjorde slut.. O.O

    jag är känd bland familjen att drömma otroligt konstiga drömmar...  
    Hahahahahaha =p
    Skönt att veta att det inte bara är jag som drömmer sjuka saker =p
    Men nu vet du att du måste ställa tårtbufféen långt bort  
  • Trattkantarellen

    Filibustern, jag ska också gå ner en del innan bröllopet, minst 10kg men gärna 15.
    Jag har varit ganska nöjd med min vikt och legat stabilt oftast, sen flyttade jag hemifrån 2006 och då la jag på mig 5kg, sen sista året på utbildningen med examensarbete och muntliga förhör på de vi lärt oss de senaste 4 åren gick jag upp 10kg till...

    Har kört 5:2 nu i ca 4v, minus 3,5kg hittills, och då har jag inte kommit iväg och tränat knappt alls, har en förkylning som vägrar släppa..

    Jag kombinerar 5:2 med att äta en LCHF-inspirerad kost, jag äter inget bröd, ris, pasta, potatis etc, dock unnar jag mig lite rottfrukter ibland och äter mkt grönsaker. Jag har under de här veckorna också unnat mig en kakbit på jobbet eller lite glass på helgen, men max 2ggr i veckan som jag äter något sött.

    Man har ju visat i studier att socker är mer beroendeframkallande än alkohol och nikotin, så det är svårt att låta bli sötsakerna.. 

    Men vi får hjälpas åt och peppa varandra, hålla oss lite uppdaterade här i tråden på hur det går
    Lycka till! 

  • Trattkantarellen

    frkMaria, såg nu att ditt namn hade hoppat bort i min lilla berättelse här över, eftersom du också kör 5:2 tänkte jag mest till dig när jag skrev =p

  • Trattkantarellen

    Jag har det problemet att jag lever med en sambo som gör allt för att gå UPP i vikt samtidigt som jag försöker gå NER. Nja, inte fullt så extremt kanske, men min sambo är lång och smal, tycker om att träna och kan äta precis vad som helst utan att det gör minsta skillnad.

    Jag jobbar på annan ort, så för att ta mig till jobbet cyklar jag 10min till centralen här i Göteborg, åker tåg i 50min till Vänersborg där jag sen cyklar 5min till för att komma till jobbet där. Så eftersom jag förlorar rätt mtk tid varje vecka på att ta mig till och från jobbet (har räknat ut att det är ca 15h/v, tågen stämmer inte så bra med arbetstiderna alltid..) Så att få till tid att träna är mitt största problem..

    Jag älskar att gå ut på långpromenader, men det gör inte min sambo tyvärr. 

  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2013-09-15 21:25:18 följande:
    Varför känns det som jag spammar? Stackars er.. ;)
    Jag är sååå glad. Har hittat värsta grejen.. De hyr ut grejer till bröllop bl.a. och jag tycker priserna är vettiga.

    Vi kan hyra linnédukar (om det är viktigt? fanns liiiite billigare engångsdukar, men tyckte inte det var så stor skillnad), linnéservetter, stolsöverdrag (men det kan jag skita i, tycker ni det är viktigt?), kandelabrar osv.
    FY FAN VAD BRA! :)

    www.bsparty.se/hem.html

    Jag är så glad för då behöver man inte köpa på sig massa grejer man inte får plats med. Och jag tror inte det blir mer än ett par tusenlappar extra för detta, vilket jag verkligen tycker det är värt! :D 
    Haha, ingen fara, spamma på du bara =)
    Det verkar väldigt praktiskt, vi har sån tur att bord,stolar, porslin, kandelabrar, etc ingår i lokalhyran, vill man ha dukar och stolsöverdrag får man hyra det också. Sen ingår all städning efteråt också. Jag vill inte heller köpa på mig en massa saker som bara ligger i någon låda sen.

    Mmm, för mig känns träningen många gånger som ett nödvändigt ont, tror det är mkt för att jag inte har någon att dela den med, jag och sambon drar iväg och tränar ihop ibland, och det är kul, men han har massa kompisar som vill träna med honom så han har snarare problem med att hinna träna med alla som vill...

    Haha, förut kikade han över axeln på mig (när jag sitter och kollar vandrarhem i närheten av lokalen) och utbrister: asså, du tänker verkligen inte på något annat nuförtiden, du vet att det är ganska lång tid kvar va?
    =p 
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2013-09-16 10:41:45 följande:
    haha! ja.. det är det enda JAG tänker på i alla fall. bröllop bröllop bröllop.. nästan jobbigt och utmattande ska jag vara ärlig... jag vill ju som köra igång snart! bara tre månader känns länge! (ska fråga min tärna efter nyår..)
    Jag förstår precis, även om jag snarare tycker det är avkopplande att kunna fokusera på bröllopsplanering istället för att stressa över annat, det här är ju iaf kul! =)

    Fast jag vill ju inte vänta till 2015 egentligen, vill gifta mig NU! :p
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2013-09-17 18:25:35 följande:
    Haha. Verkar inte som skrocken vill att man ska vara ekonomisk och komma billigt undan helt enkelt! ;) Finns det något om att man blir lyckligare ju fler gäster man har och ju fler rätter man serverar? ;)
    Hahahahaha, dagens bästa kommentar!
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!