Inlägg från: Tessa |Visa alla inlägg
 • Tessa

  Vi som gifter oss 2015!

  Hej hej,

  En till 2015-brud här! Glad Igår hittade vi vår anläggning där vi både kommer ha vigsel och middag med fest! Och kunde efter två års förlovning (och efter två års BT-surfande) äntligen sätta 25 juli eller 1 augusti 2015 som datum! Skål

  Det som kommer avgöra datumet är tillgängligheten i första hand (inväntar svar från vår kontakt as we speak) och när min bästa vän pluppar ut sin bebis (vill inte krocka med en födelsedag där - hon ska ju trots allt vara en av mina brudtärnor!).

  Sitter här och ler fånigt. Skrattande Härlig känsla att kunna sätta datum! 

  ellie01 - tack för checklistan! Här är en annan strukturfascist! Flört 

 • Tessa
  filibustern skrev 2013-07-20 18:24:39 följande:
  grattis grattis! väntar själv på att fästmannen ska besluta om datum. efter snart 4 års förlovning är man lite otålig.. :P 
  Tack tack! Haha jag kan tänka mig det!

  För oss var det mest att vi väntade på att båda ska ha jobb och inte studera längre så vi har råd att spara. Jag har givetvis halvt planerat hur jag vill ha bröllopet redan och vi har så smått tittat på olika anläggningar och tagit in priser och offerter. Men det var faktiskt fästmannen som själv tog initiativet förra veckan att åka ut och titta på vår favorit-anläggning. Det kom efter att vi varit på en väns bröllop. Flört 

  Förhoppningsvis lossnar det för din fästman också. Du får hitta en "trigger" för honom. Tungan ute 
 • Tessa
  ellie01 skrev 2013-07-21 11:05:20 följande:
  Vi var på ett bröllop igår som tyvärr kändes väldigt ihop slaffsat och oplanerat :( det fick mig att verkligen vilja börja planera allting redan nu!  Jag vet att man kan göra ett fantastiskt bröllop på liten budget men det krävs planering oavsett.. Men huvudsaken är att brudparet var nöjda, vilken jag tror att dom blev  
  filibustern skrev 2013-07-21 12:15:18 följande:
  det är jag OXÅ orolig över.. att allt ska kännas "ihopslafsat" trots planeringen.. :P 
  Jag tror det är ett orosmoment för många, att det ska kännas "ihopslafsat". Det som kan lugna en är att man har en välplanerad dag. Kanske till och med en person (kanske toastmaster/madame) som kan se till att allt sker vid den tid det ska göra. Vi var på ett bröllop nyligen där vi som gäster satt tre timmar och bara väntade mellan bröllopsfikat (ingen middag bara smörgåstårta) och dansen (trubadurband som spelade på kvällen). 
  Det gav intrycket att dagen inte var riktigt genomtänkt. Och även om det var trevligt att prata med de andra gästerna så är tre timmar lite väl mycket.

  Det som hjälper är att det finns en röd tråd, ett tema eller något liknande. Det kan också få en att känna att allt är väl sammanknutet.

  Sedan ska man räkna med att det aldrig går EXAKT som planerat, men det behöver inte betyda katastrof Glad 
  Och kompromisser får man säkerligen göra när man inte har obegränsat med pengar att ösa kring sig.

  Själv sitter jag och klurar just på röda tråden/temat... och hur vi ska lösa det med stolar för utomhusvigsel... 
 • Tessa
  Artemiss skrev 2013-07-21 14:40:12 följande:
  Tessa - Jag vet ju inte alls vilken stil ni tänker ha på ert bröllop men ett enkelt alternativ till sittplatser ute är ju att ställa ihop bänkar av bockar och en träskiva. Man behöver ju inte ta en ful planka utan borde kunna hitta breda med bark kvar och lacka dem eller nåt. 
  Artemiss - Vi har inte heller helt och hållet beslutat oss för vilken stil vi vill ha. Men det blir ett borgerligt bröllop utanför herrgården där festen kommer hållas. Herrgården har en lantlig rokoko-stil. Alltså inte överdådigt med krusiduller, men tidsenliga möbler och kristallkronor i taket. 
  Eftersom ceremonin inte kommer vara så lång, kanske 15-20 minuter, så vill jag helst ha något enkelt vad gäller sittningen. Så ditt tips om enkel träskiva med bockar är jättebra! 

  Herrgården har även ett kapell på gården där det finns stolar. De är dock inte superfina och går inte i samma stil som resten av herrgården. Trästolar med en otrevlig lila sits. Man fick plocka ut dem på gården, men jag stör mig så mycket på den lila färgen på sitsen... Tungan ute 
 • Tessa
  Sudditjuven skrev 2013-07-21 23:06:12 följande:
  Tessa - går det inte att sy egna dynor till stolarna så att du slipper den lila färgen? Skrattande
  Jag funderade faktiskt på det. Glad Men undrar om man ändå kommer se den lila stoppningen i sitsen under? Finns väl iofs dynor med "kjol" eller så kan man sy stolsöverdrag! Vad petig man kan vara ändå Tungan ute
 • Tessa
  Sudditjuven skrev 2013-07-23 17:19:13 följande:
  Sambon kunde inte hålla sig utan frågade våra tilltänkta toastmastrar igår.. Så nu har vi snart hela brudföljet färdigt. Bara 753 dagar kvar liksom... Flört  Slösurfar etsy och ebay efter roliga saker man kan stoppa i "bröllopslådorna" till dem. Jag är sugen på att ha något Team-aktigt. Typ en tröja där det står Team Mitt efternamn-Hans efternamn.. Är tröjor en bra idé? Känns inte som att de kommer att användas mer än enstaka dagar ändå, haha. 
  Haha vi har inte heller kunnat hålla oss. Vår toastmadame är redan tillfrågad och supertaggad! Solig Och jag har så smått nämnt bröllop till mina tilltänkta tärnor. Bara fästmannen som inte riktigt bestämt sig för bestman. Man ska ha god framförhållning! Tungan ute

  Tröjor tycker jag är en kul idé! Finns massa olika typer av "team"-tröjor. Personligen gillade jag denna jag hittade på Pinterest: http://pinterest.com/pin/85075880433605401/ Namnen på tärnorna och hur gamla de var när de blev vän med bruden! 

  När ska ni ge bröllopslådorna till ert brudfölje/de som hjälper till? Före eller efter? 
 • Tessa
  Sudditjuven skrev 2013-07-24 00:09:25 följande:
  Nu har jag kickat igång en bröllopsblogg också.. Insåg att jag inte kan sitta och terra er hur mycket som helst. Flört
  Det gör absolut ingenting. Flört Är det inte syftet med tråden? Haha. Sedan har man kanske inte så många andra att diskutera sina tankar med. Många i min krets tycker iaf att det är lite tidigt att börja planera så jag känner mig inte helt bekväm att diskutera alla detaljer med dem än. 
  bröllop2015 skrev 2013-07-24 13:47:13 följande:
  Men jag ska nog lägga undan dom i förrådet innan han kommer hem, han kommer nog tycka att jag är smått galen som redan köpt skor mer än två år i förväg... Tungan ute 
  Haha bröllop2015! Männen har lite svårt att greppa det där med hur viktigt det är med skor. Flört
   
 • Tessa

  Behöver lite tips på bästa och gärna snyggaste sättet att kyla dryck.... Vi har bestämt oss för att ha öppen bar under festen, och servera öl och vin. Dock kommer vi inte ha en bartender på plats, utan ställa upp ett bord på ett snyggt sätt där gästerna själva kan hämta sin dryck. (Under middagen finns det personal från anläggningen, men när festen börjar har vi ingen personal)
  Blir endast öl och vin som serveras. Eventuellt någon form av whisky då vi har många whiskyälskare i bekantskapskretsen. Men främst då öl och vitt vin som behöver kylas!
  Jag har funderat på olika former av behållare med is, men det betyder att någon ändå måste se till behållarna och byta ut isen då det kommer smälta inomhus.... hmmm.... 

 • Tessa

  Cammyr: ni får smyga in små detaljer med gotiskt tema! Jag tror det kan bli supercoolt!

  Sudditjuven: Det är en bra idé att frysa själva baljan. Ska fundera vidare på det!

  Precis som er så har jag börjat prata bröllop VARJE DAG med min karl. Han säger inte så jättemycket än kring det, och är lite "om du vill ha det så varför inte". Hans krav var att det ska vara fri bar, öl i glasflaska och att han slipper ha fluga (jag tycker dock det är så piffigt men men Flört ). Haha, ganska lätt att möta de kraven i alla fall.

  Tror jag har börjat hitta någon form av röd tråd eller tema... Old Hollywood goes Countryside. Skrattande

 • Tessa

  Sudditjuven: Det blir nog mest från 20-30-tal (jag inspirerades som många andra av Gatsby Flört ) men kommer säkert inslag från 40- och 50-talet också. Jag är ute efter den där glamourösa känslan av gamla Hollywood. Lite klass, lite glitter, lite jazz. 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!