• ellie0­1
  Äldre 15 Jul 08:53
  668733 visningar
  3624 svar
  3624
  668733

  Vi som gifter oss 2015!

  Vi gifter oss i Maj eller Juni, i ett hotell i Vouliagmeni - Aten :) 

  Bröllop på ca 100-150 pers. Vår budget är fortfarande lite oklar men med rehearsaldinner (gifter mig med en amerikanare) + dagenefter brunch tror vi att den kommer att vara mella 100-150 000

  Färgtema: champangefärger, nude-färger. inga skrikiga utan väldigt subtilt. 

  Klassiskt, relativt traditionellt med influenser av Svenska, grekiska och sydstatsamerikanska traditioner :) 

  Ska kolla in etsy på en gång!  

 • ellie0­1
  Äldre 16 Jul 07:59
  #23
  Lindijoo skrev 2013-07-15 21:40:55 följande:
  Hörnni, är ni förlovade allihopa? Vad har ni valt för förlovningsringar?
  Har lite huvudbry här. Vi ska förlova oss snart ((Solig)) 
  Jag tittar mkt på engelska sidor, verkar vara mkt billigare än här i sverige och finns mer att välja på.  Men vågar man köpa nåt man inte sett IRL? Berätta gärna om era förlovningar!
  Vad spännande! Många auktionshus har otroliga ringar, som man ofta kan få till ett bättre pris än marknadspriset. kolla in Kaplans eller Barneby. 

  Jag är som sagt förlovad med en amerikan så vi valde inte ut några ringar tillsammans, och han har ingen ring på sig förrens självaste bröllopet.  Min ring är hans farmors diamant satt på en platium ring, jag älskar Tiffany & Co´s signatur ring, så min m2b gjorde så att den ser exakt ut som den. (Dom lyssnar visst ibland :P ) 

 • ellie0­1
  Äldre 17 Jul 08:08
  #40
  120926 Vilken otroligt vacker ring!! Och vad häftigt att han friade i NY! 
 • ellie0­1
  Äldre 17 Jul 08:14
  #42

  Vi har inte köpt något än, jag vill börja köpa alla saker till mina bridesmaid boxes som jag tänkte ge i mars/april då planeringen kickar igång på rikigt :) åhh längtar såå!  jag har hittat de sötaste sidenbadrockar där det är broderat "Bridesmaid" eller "Maid of Honor" på ryggen, alla ska ha ljus rosa och jag en vit där det står "Bride". :) 
  I samma veva kommer vi säkert köpa till hans groomsmen. 

  Jag får nog svar på alla mina frågor nu i oktober när vi besöker lokalerna, vet ju inte än om vi får dekorera med egen decor eller om det måste komma igenom hotellet. :/ 

  En av mina närmsta vänner som är designer (a.nordin) ska sy min klänning så det har vi börjat på! :)

  filibustern dom gör jättefina träskor! anordin.com
   

 • ellie0­1
  Äldre 18 Jul 07:40
  #47
  Sudditjuven skrev 2013-07-17 21:53:49 följande:
  ellie01 - åh, det med sidenbadrockarna lät ju kul! :) Vad ska du mer ha i?
  Jag vet inte riktigt än, ögonbinden/ögonmask sån man sover med, lite färgteman, tänkte en liten flaska rosé. Finns ett gott men billigt vin som hetter Mathews (tror jag det stavas) som finns i småflaskor. Vill gärna ge passfordal och nametag till resväskan men vi får se hur mycket allting blir :) 
  Tänkte göra boxarna så att dom ser ut som en Tiffany box också! Måla den turkos och knyta ett vitt sidenband och skriva Ellie & Co 

  Vad tänkte du ha i? Jag behöver massvis med ideer!  
 • ellie0­1
  Äldre 18 Jul 11:02
  #50
  bröllop2015 skrev 2013-07-18 08:49:14 följande:
  Åh tack för all inspiration! Skrattande Älskar tårtfaten gjorda av träd, det kan min pappa fixa utan problem till oss dessutom. 

  Är det bara jag som redan känner lite stress och funderingar över hur man ska hinna dekorera lokalen när man bara hyr ett dygn? Så man inte är helt slut lagom till bröllopet startar. Visst kan man delegera men att delegera allt känns lite trist när man jobbat så hårt med att få det som man vill ha det, och då kanske de som fixar dekorationerna lägger sakerna på ett annat sätt än man tänkt sig? Nojjig brud här ;) 
  Ett tips som jag lärde mig ifrån ett projekt jag drev på min högskola var att visa alla som ska hjälpa till någon dag innan exakt hur allt ska ligga/se ut och att ge var och en ett ansvarsområde/station. "Anna" lägger ut tallrikar och "Peter" ansvarar för takdekoration.  
  Lägg allting i små lådor/påsar och skriva tydligt: "sidenband", "rosblad" etc. och stapla i den ordning de ska dekoreras, samt kategorisera: "mat", "centerpieces", "takdekoration". På så sett blir ingen förvirrad (förhoppningsvis)

  Sen så lägger ni ut allting kvällen innan, så det är klart, blommorna (som ni ska sådana) får tas ut på morgonen eller strax innan, lägg det ansvaret på någon du litar ditt liv till, tex MoH eller toastmaster.

  Inte nojig alls, det är din dag och det är klart att allt ska vara perfekt  allt annat är oacceptabelt! (bridezilla här haha) Om du visar alla som ska hjälpa till exakt hur du vill ha det, och förklarar för kanske dina tärnor så kommer även de att bli små Hitlers som kommer att se till att allt blir rätt :) 
 • ellie0­1
  Äldre 18 Jul 11:18
  #52
  Artemiss Håller helt med om att man bör vara klar med allt senast 18.00. Som du säger vill man ta det lugnt och njuta. Jag planerar på att ta en spa-behandling för att varva ner :) Men jag har tur att vi inte ansvarar för att ställa i ordning nånting, möjligtvis programmen och enstaka dekorationer. Men man kommer ju att vara helt vimsig och stressad att allt ska bli perfekt. 

  Vilken bra ide med solhattar och solglasögon!! det ska jag verkligen ta med! Tänkte att man kan slänga i lite småsaker som nagellack och sånt. 

  Vad tråkigt att dina vänner inte är bröllopiga, om du frågar dom och får dom delaktiga, tror du att dom skulle bli det då?  
 • ellie0­1
  Äldre 18 Jul 12:04
  #57

  Samma här! Tror dom kommer att bli mer och mer inne i allt ju närmre vi kommer självaste dagen. 
  Jag vet faktiskt inte riktigt vad dom ska göra men typ pyssel, skriva adress på kuverten :P sen är det väl bara hjälp under självaste dagen :) Vi kommer behöva hjälp från all med att hålla bra stämning mellan både mina föräldrar och min m2bs föräldrar. (båda är skilda och omgifta förutom min mamma) Det kommer bli intressant. Min m2b föräldrar träffades senast när lillebrorn gick ut lawschool (för 5 år sedan), då nickade dom åt varandra. Människorna har varit skilda i snart 25 år...  

  Vad fint med personliga brev! Det kommer nog verkligen uppskattas!! 
  jag måste kolla in etsy! risk för att jag inte får något jobb gjort idag :/ hehe

   

 • ellie0­1
  Äldre 18 Jul 12:06
  #58
  Sudditjuven vilka fina bilder!!
  Och smart med en rundra runt platsen, då kanske ni hittar lite olika platser för olika foton! 

   
 • ellie0­1
  Äldre 19 Jul 07:58
  #66
  bröllop2015 ja vad roligt!! just det där med vädret är ju så svårt att förutspå. Vissa oktober är det varmt och skönt, andra snö. Nackdelen med vår underbara avlånga lilla land tyvärr. Fuskpäls eller riktig päls kan du hitta på second hand! helt klart! Om du bor i närheten av Sthlm har jag massvis med butiker jag kan tips om! :) 

  Jag har hittat en underbar checklista/calender/budget/gästlista! http://www.thesmartbride.info/organiser.html
  Det är i excel fil (älskar excel) och man kan enkelt spara i Dropboxen och på så sätt kunna komma åt och ändra från tex Ipaden eller annan dator.! 
  Satt i går på lunchen och la till mina egna poster! STORT tips till alla mina kontrollfreaks här inne! ;)  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!