Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Testbindning?

    Förutom alla svar du redan fått vill jag tillägga att som vi arbetat på olika ställen där jag jobbat, brukar vi erbjuda bruden att komma och titta för att godkänna buketten i de fall hon känner att det behövs. Då kommer hon på fredageftermiddagen (nu utgår jag ifrån det vanligaste, men bröllop på lördagar) och så får vi kolla av att det blivit rätt. Små detaljer kan man fortfarande ändra då-och skulle allt vara helt åt helskotta fel så finns det ju fortfarande möjlighet att börja om inom vissa gränser.

    Viktigast av allt är ändå kommunikationen-och den kan verkligen vara knepig ibland. Shit, ibland blir allt bara konstigare och konstigare ju mer människan pratar och man får vara med om allt möjligt underligt. Jag glömmer aldrig kvinnan som kom in med TVÅ A4-ark med instruktioner om hur buketten INTE fick bli...

    ...hon skulle ha en enormt stor rund buktett kompakt bunden med vita rosor.
    Hon la visserligen till mitt i allt att "jag har ett ganska stort kontrollbehov och kan upplevas som en aning krävande, det har min sömmerska sagt till mig och en del vill inte ha mig som kund"-Eh, jaså? Det menar du inte?
    Buketten blev perfekt (det var inte jag utan en mycket mer erfaren person som band den), men såklart fanns det något litet att peka på och snöra över, men hon blev åtminstone nöjd nog att behålla den. Jag tror faktiskt inte att just den kvinnan visste hur man ens gör när man bara kapitulerar inför "gud vad vackert".

    Det är spännande att jobba med människor.
    Men du, buketten du vill ha är ingen match för en vettig florist-det ska inte vara något att grublla över. Lägg energin på att letaefter någon du känner att du kan prata med.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Testbindning?