Inlägg från: Helenis |Visa alla inlägg
  • Helenis

    Hur gjorde/har ni tänkt göra med servering av dryck?

    Som det ser ut idag kommer vi ha vin, öl, vatten och läsk till barn på bordet, sedan kommer ytterligare dryck finnas i en bar till självkostnadspris. Tänkte även att man kan köpa drinkbiljetter av toastmaster eller värdparet ifall man inte har växel. Men till maten är det tänkt att alla skall få två glas vin eller öl. De dricker ganska friskt i killens släkt och det blir alldeles för dyrt om vi skall bjuda på all dricka. Det de betalar för extra dryck kommer gå till vår bröllopsresa.

  • Helenis

    Varför skulle det vara fult? Vi säljer ju till självkostnadspris. Självkostnadspris betyder att de betalar det vi betalar för drycken, det är alltså ingen förtjänst utan vi får bara tillbaka pengar vi lagt ut. Alltså är det vi själva som lägger den summan till reskassan. Eftersom vi låter dem sköta betalningen själva så tror jag det är lättare att få folk att sköta detta om de vet vad vi kommer lägga återbäringen på. Det var kanske lite fel av mig att använda ett ord som intäkt, men nu borde det väl vara tydligt?

  • Helenis

    Ser nu att jag inte använde det ordet så förstår inte riktigt missförståndet. Men nu var jag i alla fall övertydlig så jag hoppas ni förstod innebörden.

Svar på tråden Hur gjorde/har ni tänkt göra med servering av dryck?