Inlägg från: jenniferochaugust |Visa alla inlägg
  • jenniferochaugust

    Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...

    Det är ju fantastiskt att kunna finansiera ett helt bröllop för 75 personer för 15.000 kronor, men som andra har påpekat så är ju faktiskt budgeten väldigt missvisande. För att få till det som ni har så förutsätter det att:
    1. Man känner någon som kan fixa hår och smink, laga all mat, köper in sprit, fotograferar osv. GRATIS.
    2. Att man faktiskt vill be alla dessa personer om tjänster.

    Vi har ett sånt där 140.000 kronors bröllop och även om vi lagt krut på en del dyra poster så vill jag absolut inte påstå att det är något lyxbröllop. På vårt bröllop har vi två gäster som är fotografer, en sömmerska/kostymör, en gäst som bakar, en kock, en matbutiksägare osv. Men vi har inte bett en enda av dessa personer om "tjänster", vi har resonerat som så att är man bjuden som gäst på vårt bröllop så är man just gäst. Vi vill inte att de här personerna ska känna krav att ställa upp med sin proffession för att vi ska spara in pengar på det. Jag vet själv hur det är att ha ett yrke där personer i omgivningen alltid ber om tjänster, det är faktiskt ganska jobbigt. Och de här personerna som just är fotografer, florister, frisörer kommer nästan alltid att bli tillfrågade om tjänster just gällande bröllop. Det är inte schysst tycker jag.
    Nu skriver du ju att de erbjudit sina tjänster, men det är ju så "man gör" när man är vän, även om man egentligen inte tycker att det är ok.

    Om det är budgettips du vill att tråden ska handla om så kanske du kan skriva lite om vilken typ av lokal man kan hyra för en billig peng (bygdegård, föreingslokal, församlingshem), hur man får tag på billigt porslin att hyra, hur man kan sy egna stolsöverdrag osv... För det är ju faktiskt inte ett budgettips att "få allt kött gratis", det är inte många som kan ta till sig det tipset om du inte själv kan förmedla köttkontakten dvs...

  • jenniferochaugust
    Det är klart att man kan använda sina kontakter! Det var inte det jag menade när jag skrev att gäster ska vara gäster osv. Bland annat är floristen vi använder min tärnas pappas nya fru. MEN jag vill understryka att vi inte betalar något underpris och att vi speciellt sa flera gånger till henne att vi vill att hon ska ta riktigt betalt. Däremot så fick vi då en florist som vi verkligen kan lite på, som vi vet gör 100% för att vi ska bli nöjda och som tog sig tid att gå igenom blommor och arrangemang. DET är att utnyttja kontakter tycker jag, utan ekonomisk vinning.
Svar på tråden Bröllop med 75 gäster för 15 000:- Inte svårt om man vill...