• Anonym

    Snälla hjälp mig

    Hej! Jag har en svärmor som sällan missat ett tillfälle att pika mig för min vikt. Hon kommer ofta med förmaningar om kost och motion, och dt har hänt att hon bjuder min man och hans syskon på efterrätt utan att jag får. Jag berättar inte detta för att ni ska trasha henne, utan för att jag behöver hjälp. Vi är bjudna på min svågers bröllop och min svärmor började hinta för att jag behöver ha klänning drygt ett år innan bröllopet (jag har oftast byxor till vardags). Skickade länkar på tantklänningar och så.... Så jag behöver hjälp att hitta något panganyggt, trots min storlek. Skulle vara fint att kunna gå dit och känna sig vacker, trots hennes mindre genomtänkta kommentarer. Jag har storlek 48-50, är 175 cm lång och har typiska skandinaviska färger. Bor i Stockholm. Bröllopet är i augusti. Klädkoden är mörk kostym. Tips på butiker, märken, modeller....ja, vad som helst... Någon?

  • Svar på tråden Snälla hjälp mig
  • Anonym

    Tack för alla era tips! Nu har jag någonstans att börja. Vad gulliga ni är som stöttar! Ska börja med underkläder, och sedan jobba mig vidare. Har tittat på kläder från Zizzi, och de är väldigt fina. Rätt stil för mig. Så när jag skaffat underkläder ger jag mig ut. Då kanske det blir roligare att prova kläder också. Är det någon som använt underbyxor (typ twilfit?) som håller in och går en bit ner på låren? Måste ha något på låren under klänningen, annars får jag skav på insidan (vilket man förstås kan ha även om man inte är tjock) eftersom det säkert kommer vara varmt. Och som svar på era kommentarer angående svärmor, min man stöttar mig och har alltid varit väldigt fin mot mig när det gäller vikten. Hennes kommentarer är ofta så subtila att man ibland inte fattar förrän efteråt, eller vet vad man ska säga i stunden. Jag är ganska snabb i käften , men hon svävar alltid på gränsen. Har förstås pratat med min man och han säger att hon kommer med oönskade råd till alla och att det bästa man kan göra är att strunta i henne, men han är inte den sorts person som går till direkt konfrontation med folk - det betyder inte att han är en dålig karl =) Hon kritiserar honom också men han har förmågan att inte bry sig. När jag inte fick någon efterrätt så satt han och hans systrar på altanen, så de såg inte vad som hände där inne.

  • Anonym
    Anonym skrev 2013-07-08 13:07:45 följande:
    Är det någon som använt underbyxor (typ twilfit?) som håller in och går en bit ner på låren? Måste ha något på låren under klänningen, annars får jag skav på insidan (vilket man förstås kan ha även om man inte är tjock) eftersom det säkert kommer vara varmt.
    Jag har också det problemet. Innan jag blev medlem här på BT så hade jag på mig strumpbyxor som jag klippte av nederdelen på så de inte syns. Men man känner ju sig inte så snygg.

    Sedan så läste jag ett tips här på BT där någon använde silkonbaserat glidmedel. Jag testade detta och det fungerade utmärkt. Köpte glidmedel på apoteket. Syns inte, luktar inte och man kan gå runt totalt friktionsfri :)
Svar på tråden Snälla hjälp mig