Inlägg från: Katarina |Visa alla inlägg
  • Katarina

    Vi som vill ha ett pampigt borgerligt bröllop!! nr 2

    Hänger också på den här tråden! För oss blir det borgerlig vigsel i april 2014, och jag vägrar annat än minst lika fint som i en kyrka!!

  • Katarina

    Kanske ska skriva att vi ska vara inne i ett 1700-tals slott, Ljuns slott,, men bara under vigseln. Fantastiska miljöer, kommer ta vår kort där med! Festen har vi på Livgrenadjärmässen i Linköping. Känns så bra att ha hittat våra ställen, för visst är det svårt att hitta en lokal för borgerlig vigsel som rymmer alla man vill ha där!

  • Katarina

    Vi kommer vara max 70 gäster. Vet faktiskt inte vad salen heter på slottet, men om du varit där så är det den som ligger rakt fram när msn gått upp för trappen. Många porträtt är det där och vanligen står där ett stort bord. Hon som äger slottet är ju vigselförrättare så det lutar åt att anlita henne. Härligt att kunna ha festen hemma! Hade så önskat att det fungerade för oss med, men efter att ha kollat upp priser för tält och sånt fick vi kapitulera! Hur många gäster har ni?

  • Katarina

    Jag tror hon heter Anna-Karin, det är min blivande som håller den kontakten. Ah, bygdegård! Det hade vi också med på listan, men när vi tittade på slottet föll vi pladask!

  • Katarina

    Slottet i stan är ju jättefint, man önskar att man kunde få hyra representationsvåningen! har varit mycket på slottet och det är underbart vackert och perfekt för fester!

    Det är ju svårt att hitta fina lokaler för vigsel, om man då inte vill ha kyrka...

    Man kan väl ha festen på Ljungsslott, men det kändes bara krångligt - det finns ju ingenting där! Dessutom kommer det vara kallt inne på slottet i april och vi hade aldrig fått plats.

    Hade jag gift mig i juli eller augusti och haft ett vldigt litet bröllop hade jag nog övervägt det dock!

  • Katarina

    Kidneybönan: Själva "vigseldelen" av ceremonin är väl svår att förlänga, men man kan ju fylla ut ceremonin med vad man vill egentligen. Sånger som antingen framförs av någon eller som sjungs av alla, texter om kärlek osv.

    Vet inte riktigt hur det funkar med vigselförrättare, men som jag förstått det så tjänstgör vigselförrättarna veckovis, så egentligen kan man inte välja och vraka eller?

    Vi har som fundering att ha den riktiga vigseln innan bröllopet, en vecka eller så och låta någon närstående hålla i vigseln på bröllopsdagen, allt för att få det mer personligt. Har dock inte riktigt bestämt mig vad jag står i den frågan.

  • Katarina

    Nu vill jag  blåsa liv i den här tråden igen!

    Dags att detaljplanera vigseln - hur har ni andra lagt upp den?

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgerligt bröllop!! nr 2