• amerika

  hjälp, vad ska jag göra?

  Kan bara bekräfta det daniiel och passionsblomman skriver (jobbar själv i soc branschen). Om det finns särskilda skäl (typ att du blir psykiskt el fysiskt misshandlad/kränkt hemma, att det finns ett missbruk, psykisk sjukdom i familjen som påverkar dig negativt eller andra sådana starka skäl) så kan man ev få hjälp av soc till ett eget boende fast man är ung. Men då krävs som sagt en utredning av din hemsituation först och dina föräldrar kommer bli inblandade eftersom de, precis som passionsblomman skriver, anses vara försörjningsskyldiga tills du är 25.

  Om man har barn, kan det oxå anses vara särskilda skäl; en "egen" familj ska inte behöva bo hos mor- farföräldrar.

  Men din pojkvän, vad har han för möjligheter till en inkomst? Även om man har en låg inkomst så kan man få teckna hyreskontrakt om man har en borgensman, dvs någon förälder eller annan person med en inkomst, skriver på kontraktet men det är ni som bor där som betalar allt. Om ni skulle missa att betala hyran, blir det förstås problem, för då är det borgensmannen som får stå för hyran....

  Det är helt normalt att man känner att det är dax att flytta när man är 18-19. Du ska ju bryta m dina föräldrar och leva ditt eget liv. Idag är möjligheterna till det små när samhället ser ut som det gör. Du kan alltid ta kontakt m socialkontoret i din kommun och göra en ansökan om eget boende. En ansökan måste behandlas och du kommer få all info du behöver vad som gäller i just din kommun.

  Lycka till! 

Svar på tråden hjälp, vad ska jag göra?