• amerika

    förlovad med otrogen

    Fy så jobbigt det låter!! Förstår att du har det kämpigt.

    En sak förstår jag inte riktigt: 
    Den där pausen ni hade, var det då ni fortfarande bodde ihop, pussades, kramades och hade sex? På vilket sätt var det i så fall en paus i förhållandet? Det låter som att ni levde precis som vanligt, eller har jag missuppfattat det helt?

    Jag tycker att det är ruttet av honom att inte berätta för dig att han varit med en annan tjej och hon har blivit gravid. Även om han vill glömma och han ångrar det han gjorde, så har det hänt och nu väntar hon hans barn. Det hade varit bättre för tilliten i ert förhållande om han hade berättat det själv för dig, först.

    Din kille kommer för alltid vara barnets pappa och han kommer för alltid behöva ha en kontakt och någon slags relation med det barnets mamma, för barnets skull. Nu verkar det som att du är en tjej som klarar av att tänka på barnet och tycka att barnet har rätt till en närvarande och engagerad pappa - det är stort och mycket generöst av dig!! 

    Jag förstår att det känns som att han levt ut er gemensamma dröm om en dotter med den andra tjejen, men det är något du måste försöka lägga åt sidan. Tjejen kan inte rå för att hon väntar en flicka och det kan ju inte ens din kille stå till svars för (jo, att hon är gravid, men inte att det är en flicka).

    Det som skadar mest är att du inte litar på honom längre och han gör allt för att du ska lita på honom (visar kvitton osv). Att ha ett så ojämlikt förhållande blir inte bra. Ni måste hitta sätt att återfå balansen mellan er och våga lita på varandra igen.

    Om du vill fortsätta leva ihop med den här killen, så är mitt råd är att du visar att du litar på honom så att han hela tiden slipper överbevisa dig om att han är värd ditt förtroende. Jag menar inte att han inte behöver ta ansvar för vad han gjort, men om han är uppriktigt ledsen, ångrar sig och på flera sätt visar dig att det är dig han vill ha, så måste du våga lita på det. Han kan inte göra mer än att be om förlåtelse och har han fått den av dig, då måste du släppa det som hänt och istället blicka framåt och tänka på er gemensamma framtid ihop med ert barn.

    Nu låter det kanske som att jag tar parti för din kille och tycker synd om honom - det gör jag inte! Han har burit sig fruktansvärt illa åt och ska må dåligt över det men om inte får en chans att gottgöra dig, så kommer ert förhållande inte fungera. Det du behöver fundera på är två saker:
    1. är du villig att våga lita på honom igen, säga: okej, du var en usel tölp och jag avskyr det du gjorde men jag förlåter dig för att jag älskar dig och jag tror på att du älskar mig
    eller
    2. du kommer inte kunna lita på honom fullt ut igen och varje gång ni bråkar så får han höra att han är opålitlig som gick bakom ryggen på dig 

    Hoppas det löser sig för er!! 

Svar på tråden förlovad med otrogen