• PMB

    Bordsplacera 80 personer vid ojämna bord - hjälp!

    1. Är föräldrarna med på det så kör på. Men då håller jag nog med Chicita att ni ska placera föräldrarna närmast er på mittentungan. Vi hade bara personer med uppgifter på honnören (tärna, marshalker och toastmasterparet) och det fungerade bra men då hade vi båda föräldraparet på tungan så de kunde umgås med varandra. Är det ett problem att de är skilda? Kan de umgås ändå? Om inte är det kanske ändå bättre att sätta dem utspridda på honnören.

    2. Vi följde inte alls reglerna. I de fall man inte kände någon annan än sin respektive så var de oftast placerade inom prat- och blick-avstånd men inte bredvid varandra. I de fallen de inte var det så var det för vi visste att de skulle komma bra överens ändå med övriga gäster. I övrigt fanns det många som käde varandra sen studenttiden och tyckte det var kul att få träffas igen (för det var ett tag sen studentlivet tog slut för några av oss). Min uppfattning (grundat på vad som sades efteråt och under kvällen) var att att alla tyckte det var trevligt och de hade inga problem med att de inte satt med sin respektive och att det var roligt att träffa både gamla och nya bekantskaper. Så från mitt perspektiv tycker jag du tänker helt rätt.

    3. Där håller jag med Chicita. Måste ni ha borden på det viset eller kan ni korta av det långa? Men annars tycker jag din skiss funkar bra som bordsplaceringskarta.

    4. Förnamn och efternamn på kartan (eller bara förnamn med första initialen i efternamnen i de fall in har fler med samma namn om ni har många unika förnamn) Vi körde med det sistnämnda men hade också många dubbelnamn  eller andra långa förnamn så det blev lite trångt med både ock. Fast vi skrev namnen direkt vid borden och inte sidan om så då behövde vi minska ner på namnlängden för att inte skulle bli för svårt att läsa.

  • PMB
    lovisas skrev 2013-07-03 08:36:47 följande:
    Ja ni har nog rätt om det där med föräldrarna - får nog ändra det - vill inte att folk ska uppfatta det som brudens bröllop faktiskt.

    Haha, jo det ser väl lite fånigt ut om det står vän överallt...Tungan ute Det blir nog bara förnamn + efternamn.

    Tack för era tips! Bra med lite åsikter utifrån när man är helt insnöad i all bröllopsplanering Glad
    Eller om man börjar försöka vems vän är det. Brudens, brudgummens? Hur gör man med de som är respektive till ens vänner?Obestämd Det kan bli väldigt komplicerat Glad Vi började att försöka definiera det (behövde en lista till de som hade något ansvarsområde) men det slutade med att vi bara skrev i vilket sammanhang vi lärt känna dem (högskola, gymnasie, barndom, fritidsintresse) och om någon var par med någon annan just för att toastmastrar och tärna/marshalk skulle ha lite koll på vad det var för folk.

    Ett bröllop jag var på så hade de listat folk i festprogrammet. Brudens släkt (alla namn efter det), Brdugummens släkt och därefter vänner men inget mer komplicerat. Jo prästen fick nog en egen kategori också.Glad 
Svar på tråden Bordsplacera 80 personer vid ojämna bord - hjälp!