• amerika

    Bordsplacera 80 personer vid ojämna bord - hjälp!

    lovisas skrev 2013-07-02 10:46:06 följande:
    1. Vi har inte valt att bordsplacera traditionellt vid honnörsbordet, 

    2. Vi är mer sugna på att placera folk efter vilka de kan ha något gemensamt med och ha roligt ihop med, men har gästerna någon anledning att ta illa upp då? Tilläggas bör att alla placeras i närheten av någon de känner.

    3. Har ni några bra tips på hur vi layout-mässigt kan göra en snygg bordsplaceringskarta när borden är ojämna?

    4. Är det en bra idé att på bordsplaceringskartan skriva endast förnamn på folk och vad de har för relation till brudparet? 
    Jag håller med Chicita om allt hon skriver - kloka råd!

    Själv tänker jag följande:
    1. jag tycker spontant (utan att veta någonting om din familj, din sambos föräldrar eller era gäster) att det är lite märkligt att dina föräldrar sitter vid honnörsbordet men inte hans. Jag tycker i så fall att alla fyra ska sitta där (skilda eller inte har ingen betydelse i detta sammanhang) eller ingen av dem.

    2. rätt tänkt! Sätte dem som ni tror kan ha trevligt ihop vid samma bord, men låt inte den äkta hälften vara alltför långt borta.

    3. hoppar jag över då jag inte har några tips

    4. jag tycker att ni kan skriva för- och efternamn på bordsplaceringskartan, enbart förnamn på placeringskorten och i sedan beskriver ni relationerna i festhäftet. Folk kan ändå inte stå vid placeringstavlan och läsa vem som är vem, bättre att ha det till hands vid bordet. 
  • amerika
    lovisas skrev 2013-07-02 13:59:06 följande:
    Man kanske ska sätta min pappa bredvid brudgummens mamma och vise versa?
    Enligt etiketten är det ju så det ska se ut, dvs (från vänster till höger framifrån sett): brugummens mamma - brudens pappa - brud - brudgum - brudens mamma - brudgummens pappa.

    Som någon annan skrev, så är det ju ingen av gästerna som vet vem som har bidragit med vad och hur mycket. Men båda föräldraparen hör ju ihop med varsin av de två som ska gifta sig. För min del hade det känts för mycket som att det är bara brudens bröllop annars, om du förstår vad jag menar.
  • amerika
    Chicita skrev 2013-07-02 15:12:08 följande:
    När det finns typ 15 "vän med brudgummen" och lika många "vän med bruden" , så säger det ju inte mer än att "ja ni har kompisar här... ock?"
    hehe.... ja, precis, lite mer info än så, annars behövs det inte alls....
Svar på tråden Bordsplacera 80 personer vid ojämna bord - hjälp!