• amerika

    Balkan-tråden

    Min bästa kompis är en hejare på scrap booking, så hon ska hjälpa mig med både save the dates och inbjudningar. Jag blir helt vimmelkantig när jag kollar på allt som finns: stansar, stämplar, embossing, dekorationer.... så det behöver jag hjälp med.

    Save the date-korten kommer bli enkla som vykort, men det vore ju kul om de kunde ha samma typsnitt och stil som inbjudningskorten. Inte riktigt färdigtänkt där...

    Vi tänkte skicka ut save the date i augusti/september och inbjudningarna i januari. Men vad kallar man egentligen save the date? Boka vårt bröllop? Spara datumet? Boka datumet?
     

  • amerika

    Fick veta idag att sambons morbror (som är lika gammal som han, dvs ung!) har träffat en tjej nu på semestern. Hela familjen blev så glada och min sambo, hans mamma och en av hans systrar ska åka hem till dem och gratulera. Hon ska följa med hem t Sverige sen och bo här med morbrodern (misstänker att de haft kontakt ett tag, morbrodern hade så jäkla bråttom att komma iväg när de skulle åka! hehe)

    Så spännande, tänk om jag får komma på "riktigt" Balkan-bröllop!!SkrattandeTungan ute 

  • amerika
    Blivande Brud 2014 skrev 2013-07-07 18:47:00 följande:
    jag tror att i sverige så skriver vi "spara datumet" Vi har detta typ: Spara datumet, vilket datum och månad, våra namn, och avslutat med: formell inbjudan följer... blablabla typTyst 

    menn åå vad kul för din sambos (amer?) morbror!!! det skulle passa sådär lagom om dom hade ett bröllop tyyppp..... nu! Så att vi vet vad som gäller sen! hahaTyst 
    Eller hur??!! 2-300 personer, korsaze till alla (så kan man kolla på hur de ser ut), smaka all mat, dansa kolo.... haha!
  • amerika

    Menar du våra egna kläder eller gästernas? 

    Våra egna har vi tänkt mycket på, vi har suttit o kollat på klänningar på nätet. Jag tänkte inte ha vit brudklänning först för jag har ju varit gift förut, men min blivande vill gärna ha ett "riktigt" bröllop och varför ska jag förvägra honom det? Så det kommer bli en vit klänning, men ingen maräng, utan spets, med kort ärm, lång men inte vid. Kinaklänning, troligen, om jag inte kommer över någon på ebay eller blocket.

    Jag skulle tycka det vore supersnyggt om min blivande bär brun kostym, men får se om vi får tag på det till vettigt pris.

    För gästerna kommer vi att ha klädkod kavaj.

    Ni??

     

  • amerika

    Har inte heller provat några klänningar (denna gång, men for runt o gjorde det när jag gifte mig förra gången för 18 år sedan, då sydde min mamma min klänning, den var faktiskt jättefin, men nu kan hon inte sy längre pga reumatiska fingrar och skumma ögon...) men ska dra med mig min blivande på en "prova-klänning-turné" snart. Jag är inte heller någon 34: precis, håller på att gå ner i vikt och hoppas jag kan landa på stl 44-46 när vi gifter oss. 

    Er save the date: Tycker den ser jättefin ut! Proper, stilren, klassisk.
    Är det guldfärg på kortet? Ser lite ut som grönt men det är nog bara min dator som visar så....

    Sitter o kollar lite på Panduro och ser att ett par saker där som jag vill ha är rea på plus att ett par andra saker finns bara ett fåtal i lager! Så det får bli en sväng t Panduro imorgon efter jobbet Tungan ute va synd! Flört hehe

  • amerika

    Men alltså själva kortet, är det guld?

    Ja det är ju lätt att göra av med pengar.... Jag klickade hem grejor från myheart.se igår, de hade lite rea. Bl a hittade jag minigriffeltavlor som jag tänkte ha på buffébordet och skriva de olika maträtterna på.

  • amerika

    Duktig du är som gör pompoms själv! Jag tänkte nog beställa färdiga... Likaså vimplar, orkar jag inte sy! Men kul att se dina när de blir färdiga!

    Okej, naturpapper. Samma som oss då.... Flört Är vi två olika personer verkligen eller är vi en och samma som skriver med olika nick?! hahaha

  • amerika

    Har fyndat lite på Panduros rea idag Glad köpt en sigillstämpel med två hjärtan samt transparent papper som jag har tänkt att vi ska skriva ut på och sedan klistra in i kortet. Det bara kliade i fingrarna att köpa mer och börja pyssla lite men jag ska vänta tills min scrap buddy är med mig, hon är proffset!

  • amerika
    maggied skrev 2013-07-08 19:25:08 följande:
    Jag är från montenegro och min fästman är syrian :) vi gifter oss om 4 månader så det ska bli spännande att mixa våra kulturer under bröllopet! :)
    Åh va kul, välkommen till tråden!! Spännande att du är från Montenegro precis som min blivande.

    Hur tänker ni göra för att mixa kulturerna? Språk? Mat? *nyfiken på allt*
  • amerika

    Välkommen hit Birris! Ju fler, desto roligare! Skrattande

    Jag är egentligen ingen superpysslare men jag kan tycka det är kul om det är sånt pyssel jag själv vill ha (alltså inte barnens pyssel eller så) och om jag vet hur man gör. Nu ikväll har jag försökt mig på att göra egna pompoms av servetter. Har sett det förut på nötet, men fick tips igen i den här tråden:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-77/m4060089.html
    och försökte mig på det. Det blir inga bilder att lägga upp av dem! Skrikandes måste nog öva lite först. Plus använda större servetter!!

    Just nu går jag mest och hoppas på att min sambos morbror ska gifta sig innan oss och att jag får vara med så jag får se hur det går till!! 

Svar på tråden Balkan-tråden