• Äldre 28 Jun 22:51
    2575 visningar
    10 svar
    10
    2575

    Barnen med på fotografering?

    Hej! Vi har lite beslutsångest. Vi ska fotograferas av en fotograf innan bröllopet och funderar på om barnen också ska vara med då (de är drygt 1 år respektive snart 4 år). Alternativet är att vi efter kyrkan blir fotograferade tillsammans med barnen av en vän som är fantastiskt duktig på att fotografera. Å ena sidan är det bra att all fotografering är avklarad innan kyrkan men å andra sidan är man lite rädd för att inte lyckas få ngr bra bilder om det blir stojigt med barnen. Hur gör ni?

  • Svar på tråden Barnen med på fotografering?
  • sansun
    Äldre 29 Jun 00:24
    #1

    Vi kommer att ha med våra barn men även ta kort utan dem. Dom är 1 1/2 & 2 1/2 så räknar inte med att det blir några porträtt bilder direkt Men vi kommer att försöka. Dock har vi inte bestämt än om vi ska fotograferas innan eller efter vigseln. 

  • stormh­elen
    Äldre 29 Jun 06:08
    #2

    om det går så kanske ni kan försöka få någon (t.ex. en tärna, eller någon av era föräldrar eller en vän) att vara med i början av fotograferingen. När ni tagit några bilder med era barn så kan ju denna person ta med sig barnen från fotograferingen (så får de hitta på något annat innan vigseln) medan ni fortsätter er fotografering själva.


    På så sätt så får ni ju både foton på er själva utan några barn, och bilder med era barn.

  • Äldre 29 Jun 06:20
    #3

    Vi fotades innan utan barnen, och efteråt på kyrktrappan med barnen. Det blev perfekt, så slapp vi vara stressade under fotograferingen med vilda eller missnöjda barn

  • Äldre 29 Jun 10:32
    #4

    Vi kommer att göra som majjja, dvs fotas innan utan barnen och sedan se till att fotografen tar några kort på oss och barnen efter vigseln. Glad


  • Äldre 29 Jun 11:27
    #5

    Vi valde att fotas med brudföljet först, där ingick våra fyra marskalker, två tärnor och vår dotter som var brudnäbb (4,5år då). Efter det fotades vi med bara dottern och sedan åkte brudföljet iväg och makens föräldrar tog med sig dottern, så jag och maken kunde fotas på tu man hand :)


  • imoen
    Äldre 29 Jun 14:38
    #6

    Vi hade vår fotograf i ca 2 timmar. Första timmen var det bara vi, sen "levererades" våra barn, 1 och 4 år, ut till oss av min mor och var med en stund. Sen drog de och mormor till platsen för ceremonin som var typ 100 meter därifrån medan vi avslutade med fotografen. Det gick bra, trots att lillan inte hade sovit.

  • Äldre 29 Jun 22:47
    #7

    Tack för alla svar. Bra tips att barnen ju kan vara med en liten stund på fotograferingen för att sedan hämtas/passas av ngn annan.

  • Äldre 4 Jul 12:32
    #8

    I feel it is really nice to have the babies and children in the photos. They are the heart of the family, and the day of the wedding is also their celebration. When they are really little, it is sweet and cute to have them in the images. When they are a little older, I think there is also something else: toddlers might feel somehow excluded from the center of the attention, that day. And being a bit jealous, too! So, I would really give them all the importance. Wedding with children is not between two people, but between three (or four, or five!).

    But of course, everyone should do as they feel it is right for them!

  • mnbild
    Äldre 5 Jul 13:39
    #9

    Dom gångerna jag har fotograferat med barn inblandat så har det adlrig varit några problem. Ofast har dom varit med hela tiden och vi har haft någon som står nära barnen med som varit  "lektant", annars får fotografens assistent rycka ut ;)

  • CoG
    Äldre 5 Jul 13:48
    #10

    För oss blir det parfotografering före vigseln,
    sedan fotograferas vigseln och efter det ute på kyrktrappan.
    Vi tänkte ta foton tillsammans med barnen efter vigseln eftersom att vår son sover lunch då det är parfoto bland annat.

Svar på tråden Barnen med på fotografering?