Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Tårta eller cupcakes?

    Vi ska ha cupcakes. Överst ska vi ha en tårta som vi ska skära i, dock inte servera, och sedan cupcakes i våningsstället under tårtan. Alla gäster ska få varsin cupcake. Såhär kommer tårtan/cupcakes se ut, men vår tårta ska nog vara brun, vit och aprikos. Och våra cupcakes likaså - några med vit frosting, några med brun och några med aprikos. 




     
  • kitkät
    daniiel skrev 2013-06-23 12:22:09 följande:
    Det där är ett typexempel på en "bröllopstårta" som jag inte skulle ta något av. En cupcake med smörkräm/frosting ovanpå. Jag tycker ofta att det bara blir mastigt och jobbigt att äta, om det inte är torrt också. Nu tycker ju dock inte alla lika som jag, och det finns väg givetvis som dom inte tycker om tårta heller. Jag hade nog försökt nästla till mig en bit av tårtan på toppen ;) haha

    Dom är allt annat än torra kan jag tala om för dig, vi var på provsmakning och dom smälte i munnen! :)
    Men men, man tycker olika som sagt. Jag & min blivande man tycker inte om tårta så vi valde det som vi tycker bäst om för i slutändan kan man ändå inte göra alla gäster nöjda - en del gäster kommer vara besvikna för att vi inte bjuder på tårta och några andra kommer glädjas över att vi valt cupcakes!

  • kitkät

    Nä, den ska inte slängas. Vi ska äta frukost/brunch med våra familjer dagen efter bröllopet och då kan vi äta tårtan :)


    Men precis som du säger så tycker man ju såklart om olika saker... Och därför tycker jag att brudparet ska välja det dom tycker om, för oavsett vad man väljer så kommer det alltid finnas någon som tycker om det och någon som inte gör det.


     

  • kitkät
    Sara1991 & daniiel, 

    Men tårtan som vi ska ha högst upp är ju just en cupcake fast i en tårtform! Det är varken någon fyllning eller annat i "tårtan", det är muffins-smet i en tårtform med frosting på - precis som våra cupcakes! Det är alltså en "stor cupcake"!
    Jag förstår inte varför det är så konstigt att våra gäster inte får välja mellan tårta eller cupcakes? Vi har valt att inte ha en traditionell tårta eftersom vi inte är så förtjusta i tårta och då får gästerna gilla läget, på samma sätt som jag gillar läget när jag går på bröllop och blir serverad en tårtbit! 

    Vi kommer ha 200 gäster på bröllopet, menar ni då att vi borde ha 200 cupcakes + tillräckligt många "vanliga" tårtor (den tårtan som vi ska skära i är just en "stor cupcake", så den smakar precis som våra små cupcakes) så att alla gäster ska få välja själva? Rent praktiskt så tror jag inte det är en toppenidé med dessertbord för så många gäster! 

    Vi sparar den stora cupcakes-tårtan till dagen efter då vi ska träffa våra föräldrar för en frukost, för att vi inte vill kasta den! Och den smakar ju precis likadant som våra cupcakes, så det finns ingen anledning att låta gästerna ta av den, vilket ändå inte hade gått med 200 gäster! Alla gäster, inkl. oss, får varsin cupcakes! 
    Jag förstår inte vad som är så konstigt med det? 
  • kitkät
    Sara1991, daniiel,

    Ja, jag var nog kanske lite otydlig. Jag menade just en cupcakes-tårta, alltså en tårta utan fyllning etc. Det är muffinssmet i en tårtform som bakas och så är det frosting på - precis som på cupcakes!

    Och anledningen till att vi vill ha en "stor cupcake", är för att vi vill ha något att skära i. Jag tycker inte det är ett dugg konstigt! Och vi väljer att inte äta av "tårtan" samma kväll för att vi vill att alla ska bli serverade samma sak. Det skulle bara bli konstigt om några (eller vi) blir serverade en "tårtbit" och resten varsin cupcake. 
    Därför sparar vi den till dagen efter då vi vill ha något sött att äta efter frukosten och då kommer vi inte vara lika många, då räcker "tårtan" till allihop. Det blir mer rättvist så! 
    Vad menar ni spelar för roll om man sparar "tårtan" dagen efter eller äter den samma kväll? Det är väl inte konstigare än om man får bröllopstårta över som man sparar till dagen efter.

    Jag förstår verkligen inte er poäng med att det är konstigt med att vi sparar tårtan till dagen efter? Vi vill äta den dagen efter med våra föräldrar, svårare än så är det inte! 
    Ni skrev ju först att det är bättre om det blir rättvist (att man antingen serverar det ena eller det andra), på vilket sätt blir det rättvist om några får en "tårtbit" och andra en fin cupcake?  

    Jag tror ingen tar illa upp för att dom får en cupcake istället för en bit av "tårtan", snarare tvärtom! Om dom flesta fick cupcakes och 8 personer (som "tårtan" räcker till) skulle få en "tårtbit" så skulle det vara konstigt bara tycker jag.  
  • kitkät

    Men jag tror att det kanske är annorlunda på svenska bröllop? Jag har aldrig varit på ett svenskt bröllop, men på syrianska bröllop så brukar brudparet skära i tårtan och sedan åker den in i köket igen. Och då skär kökspersonalen upp tårtan i bitar och serverar varsin bit till varje gäst! Och istället för tårtbit så kommer våra gäster att få cupcakes! 
    Vi kommer ha 200 gäster på vårt bröllop. Vi kommer alltså ha ett stort våningsställ med en "stor cupcake" överst och sedan små, vanliga cupcakes. Sedan åker våningsstället in i köket och där så lägger kökspersonalen upp cupcakesen på tallrikar och varje gäst får en cupcake! 
    Då tror jag ingen reagerar på att "tårtan" åker in i köket! För det är naturligt att hela våningsstället åker in i köket och att kökspersonalen sköter serveringen av tårtan i vanliga fall ändå. 

    Hur brukar det vara på svenska bröllop? Gästerna går fram och skär upp en bit till sig själva? Det skulle aldrig funka på ett bröllop med 200 gäster ändå! Av den anledningen ser jag inget konstigt med att vi skär i en "cupcakes-tårta" och serveras cupcakes till gästerna! Jag skulle då aldrig tyckt att det vore konstigt om jag var gäst på ett bröllop! 
    Men det kanske är för att jag bara har syrianska bröllop att referera till och så funkar det på våra bröllop! 

    Och det spelar ingen roll för mig om gästerna tror att det är en fejktårta eller frigolit. Det är inte så att vi serverar dom frigolit, dom får ju varsin cupcake istället! :) 

  • kitkät
    daniiel, Sara1991, Chicita

    Ja, jag var nog lite otydlig och ni kunde ju inte veta hur det kommer vara på vårt bröllop, men när saker och ting är självklart för en själv så tror man ibland att det är lika självklart för alla andra! 

    Men jag reagerade på att ni tyckte det var SÅ konstigt att gästerna inte får äta av "tårtan", eller att det var SÅ konstigt att vi ville spara och äta "tårtan" dagen efter - oavsett om gästerna serverar sig själva eller inte! 
    Jag hade i alla fall inte reagerat på det om jag var gäst på ett bröllop, t ex om brudparet skar upp en bit från en "cupcakestårta" och sedan tog en cupcake istället eller om brudparet valde att spara översta lagret av en tårta till dagen efter. Och jag tror inte att det har med kultur att göra. 

    Jag ska gifta mig med en svensk, men jag har aldrig varit på ett svenskt bröllop (jo ett, men det var svenskt/amerikanskt, så det var inte heller svenskt traditionellt), men i och med att vi kommer ha ca 180-200 gäster så är det praktiskt taget omöjligt att låta gästerna komma fram och ta varsin cupcake, istället blir det kökspersonalen som serverar det! 
  • kitkät
    Chicita, 

    Nä, det är absolut inget konstigt med att undra eller vara nyfiken, men jag anade en negativ ton i tidigare inlägg som har skrivits till mig ovan och kände mig nästan "påhoppad" (inte rätt ord, men finner inget bättre)! 

    Men jag förstår att det blev missförstånd, så det är inte hela världen! Glad
Svar på tråden Tårta eller cupcakes?