• Anonym

    Min sambo vill inte ha barn, ska jag stanna kvar?

    har en bekant som var tillsammans med en kille i många år. De var verkligen helt perfekta för varandra, hade det ritkgit bra ihop och hade det inte varit för barnfrågan så tvivlar jag på att de någonsin hade separerat. 
    Så när hon ville ha barn och han inte ville så var det  något de pratade om vid många tillfällen. De gick till familjerådgivare för att kunna verkligen känna att de båda gjort allt och till sist så kvarstod faktum. Hon ville ha barn och skulle förmodligen känna en oerhörd sorg om hon aldrig fick barn. Han ville inte ha barn.

    De separerade som vänner och idag har hon en ny kille. Han har barn sedan tidigare och hon var väldigt tydlig med att hon kommer vilja ha barn, vilket han också vill. så än finns inga barn men förhoppningsvis så får de det inom kort .

    De är dock äldre än er och har ju inte tiden på sin sida med tanke på att det blir svårare att få barn ju äldre man blir.

    Vet inte riktigt vad jag ska råda dig till. Din sambo är trots allt bara 25 år och man hinner ändra sig många gånger under livet. Eller så är just dett något han aldrig kommer att vilja. Det är jättesvårt att säga vad någon annan ska göra.  

  • Anonym

    Självklart ska man skaffa barn om man vill när man är ung. Själv tycker jag att man kan vänta till 25 med tanke på alla praktiska saker, att man har blivit mer erfaren, kanske klar med sin utbildning, ekonomisk trygghet mm...
    Om jag hade haft möjlighet hade jag gärna skaffat barn då. Nu är jag 33 och har inga barn och tycker att jag är både trött i kroppen och det börjar snart bli för sent för barn. Jag var så pigg i kroppen och hade mer ork när jag var 25. 

    Men om man längtar efter barn som 20-åring (vilket inte jag gjorde) så det inge fel med det. En barnlängtan är så stark och det går inte ersätta med någonting annat som ni skrev där ovan.

    Hoppas det går bra med ditt samtal Fieflutt! Kramar!

  • Anonym

    Fast alltså, det är ju inte bara att vänta alla gånger. Min vän som är 33år har kommit i klimakteriet och det är tydligen mycket vanligare än man vet om.

  • Anonym

    Men tidigare i tråden var det ju bara barnfrågan som var det fällande.. Känns som att du antingen vill ha nått mer o skylla på eller bara ville ha massa medhåll på att han är dum o inte gör som du säger.

  • Anonym
    Anonym skrev 2013-06-26 19:46:36 följande:
    Fast alltså, det är ju inte bara att vänta alla gånger. Min vän som är 33år har kommit i klimakteriet och det är tydligen mycket vanligare än man vet om.
    Kommit i klimakteriet vid 33 års ålder??? Trodde inte det ens var möjligt vid den åldern
Svar på tråden Min sambo vill inte ha barn, ska jag stanna kvar?