• Fieflutt

    Min sambo vill inte ha barn, ska jag stanna kvar?

    Hej! 
    Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 3 år, vi har det jättebra tillsammans och jag älskar honom över allt annat. Jag är 23 år och han är 25. 
    Jag har sen flera år tillbaka vetat att jag vill ha barn, gifta mig och skaffa hus men min sambo säger att det finns inte en chans i världen att han kommer vilja ha barn och giftemål är bara töntigt.
    Jag har pratat med mina vänner om detta och några tror att han kommer mogna snart och vilja ha allt det medans andra inte alls tror det.
    Så jag undrar om det är någon som har erfarenhet av detta? ska jag stanna kvar och hoppas på att han kommer ändra sig eller ska jag försöka gå vidare? 

  • Svar på tråden Min sambo vill inte ha barn, ska jag stanna kvar?
  • Fieflutt

    det är en stor önskan jag har att få hela "familjepaketet". 
    Vi har pratat om det och då tycker han att jag borde träffa nån som vill ha barn för han vill inte.
    Jag kan ändå inte sluta ha förhoppningar om att han kommer ändra sig. 

  • Fieflutt

    Kul att jag får så bra svar från er =)
    jag har sagt att jag vill leva resten av mitt liv med honom och att få kalla honom min man för att sedan uppleva allt det där när man skaffar barn.
    Vi har pratat om det flera gånger och jag har förklarat hur jag känner och varför jag vill detta men han tycker det är dumt och onödigt mest.. Han är som en pojke när han resonerar fast han är 25. 

    giftemål kan jag ge upp men inte barn.. 

  • Fieflutt
    CoG skrev 2013-06-17 19:04:41 följande:
    En vän till mig var tillsammans med samma kille i 8 år, hon hade hunnit fylla 33 innan det tog slut.
    Han hade heltiden sagt att han inte var redo för barn...men det hade låtit på honom som att "sen...kanske" och det höll hennes hopp vid liv.
    Men det blev ju aldrig något.
    Jag tycker att du ska ta honom på allvar även om han bara är 25.
    Ha det iaf i åtanke att det inte alls är säkert att han ändrar sig bara för att han blir äldre och stanna inte för länge.
    Det finns många där ute som man passar ihop med och kan älska av hela sitt hjärta,
    ge inte upp din egen dröm och döm inte honom för att han inte delar din dröm.
    Vi har rätt att vara olika, tycka olika och ha olika drömmar.
    Jag respekterar absolut att han inte vill ha barn och kan tycka att det är taskig mot honom och mot mig själv att dra ut på det när vi vill olika saker för att sen göra slut när det inte blev som jag trodde. 
    Kanske det är dumt att ha förhoppningar ändå om att han kommer vilja nån dag när han sagt från dag 1 att han inte ville ha barn, men då var det inget jag tänkte på utan det har kommit nu. 
  • Fieflutt
    Marjasinus skrev 2013-06-19 13:17:21 följande:
    Folk har så många principer när de är unga och så vips börjar det ploppa upp barn runtomkring en i bekantskapskretsarna och då blir perpektivet annorlunda. Så var det för mig i alla fall. Jag hade inga jättetankar på barn men träffade en tjej som redan från början sådde ett frö om att barn var viktigt för henne och det grodde inom mig och till slut var det jag som tog initiativet och tyckte att tidpunkten var rätt.

     Säg till honom något i stil med "Jag kan inte tänka mig att leva tillsammans med någon resten av mitt liv som inte vill gifta sig och skaffa barn" och se hur han reagerar. Även om ni är unga så är ni inte 14 år och leker heller.
    Jag har förklarat för honom att jag vill ha barn och jag vill ha det med honom men han skakar bara på huvudet åt mig och säger att jag ska träffa någon annan isåfall som vill ha barn för han kommer aldrig vilja det.

    Jag känner att det är rätt kört för kan han inte ens titta på en unge och tycka att den är söt så är han nog rätt bestämd.
    En bekant som jag känt sen jag var 19 år har sagt till mig att han vill dejta mig och han har samma framtidsdrömmar som jag men att tänka den tanken att jag ska vara med någon annan ger mig ångest. 
  • Fieflutt

    Jag ska prata med honom igen och säga att jag kan inte ge upp min barndröm så får vi ta det därifrån. 
    Det kommer säkert sluta med att vi kommer överens om att gå vidare utan varandra men då får det vara så för åren går så fort och jag vet aldrig vad som händer i framtiden men mina chanser att hitta någon med samma framtidsdrömmar som jag är ju större om jag går vidare såklart.

    det är otroligt tråkigt att behöva tänka på att lämna sin partner som man älskar men jag skulle inte förlåta mig själv om jag sumpade chansen att få barn när jag hela tiden visste om att han inte ville.  

  • Fieflutt

    Det är ju inte bara det att han inte vill ha barn som gör att jag funderat över detta, han ger mig aldrig komplimanger eller kommer och ger mig en puss eller kram det är jämt jag som gör det.
    det känns som att jag bara ger hela tiden och inte får något tillbaka.

    men det är barnfrågan som är avgörande och det  känns inte schysst på varken mig eller honom att vänta på att han ska ändra sig sen göra slut senare när han varit klar med vad han vill.
    så det är de andra sakerna också som jag väntat på att han ska ändra.  

  • Fieflutt
    Anonym skrev 2013-06-26 21:32:16 följande:
    Men tidigare i tråden var det ju bara barnfrågan som var det fällande.. Känns som att du antingen vill ha nått mer o skylla på eller bara ville ha massa medhåll på att han är dum o inte gör som du säger.
    nej det jag menar är att han inte är den som ändrar på sig så tror inte han kommer ändra sig när det gäller barn heller..
Svar på tråden Min sambo vill inte ha barn, ska jag stanna kvar?