• Alyllyra

    Förlova sig i ung ålder?

    I ren ålder, allmänt, så är 20 inte för ungt. Förlovning är ju ingen bindande juridisk handling direkt. Många tar lätt på förlovningen och gör det bara som ett sätt att ta förhållandet "till nästa nivå" utan tanke på giftermål (vilket kan illustreras av frågan "vill du förlova dig med mig?", vilket är den konstigaste frågan jag har hört innan jag fattade att folk uppenbarligen inte tycker att förlovning och giftermål har med varandra att göra längre...)

    Men jag tror som så, att om man måste fråga, då är man för ung. Varför skulle det spela någon roll vad andra tycker om vad man tar för beslut i sitt förhållande? Vad som är rätt för oss kan ju bara vi bestämma.

    Jag gillar inte att prata ålder här på forumet, för det slutar så lätt i förutfattade meningar och generaliseringar. Som många redan sagt så handlar kärlek inte så mycket om hur många år som står i passet utan om samhörighet, respekt och drömmar om en gemensam framtid. Men jag tror också att man måste landa i sig själv och inte utgå ifrån av andra tycker om man ska våga följa sitt hjärta. Och för det kan en del behöva lägga till sig några levnadsår. 

Svar på tråden Förlova sig i ung ålder?