Inlägg från: Anonym (undrande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (undrande)

    Vid ett giftermål, hur påverkas JAG av hans skulder?

    Det första jag tänker på är hur ni ska ha råd att gifta er om han nu får sanering? För då kommer han att ha existensminimum att leva på, allt över det kommer att dras av från en eventuell lön eller akasse ersättning eller vad det nu är. Men du kanske har ett välbetalt jobb så det går bra ändå. Det kommer bli så att hela er ekonomi kommer till stor del att hänga på dig i några år framöver. Ta reda på allt du kan innan så att du är förberedd. Hett tips bara ;)

  • Anonym (undrande)

    Jag undrar ju hur man kan få huslån om man har såna enorma skulder att man aldrig nånsin kommer bli skuldfri? Kanske fick han de stora skulderna senare? Är det miljonbelopp eller några hundratusen vi talar om här? Hur som helst så hoppas jag att det löser sig för er med s.k. skuldsanering. För det är ju trist att ha kronofogden hängandes över sig och inte kunna leva ett normalt liv pga stora avbetalningar som jag antar att ni/han har. Sedan så tar det ju flera år att bli av med prickarna i registret så ni kommer kunna tex ta ett billån eller vad som helst, handla en tv på avbetalning ens...Fy så tråkigt!

  • Anonym (undrande)

    Det är inte så att vi tycker att "du är så dum"... Det hela verkade lite luddigt bara tills du förklarade. Jag antar att de flesta andra som också svarat här i tråden hoppas att det löser sig till det bästa för er. Att en sanering går igenom och att ni efter det kan leva normalt igen. Jag tror att ibland kan vissa inlägg uppfattas som att man klankar ner på någon fast det inte alls är så man menar. Om man hade suttit mellan 4 ögon och pratat så hade det varit uppenbart. Svårt att få fram texten så den uppfattas rätt ;) Det är många i dagens samhälle som det har gått åt skogen för, ni är inte ensamma. Folk har ju inte råd att gå till tandläkaren ens längre.

  • Anonym (undrande)

    Är du kvar här TS? Hur har det gått för er? Fick ni ngn skuldsanering? Hoppas det går bra för er. Man har ju hört att det kan vara svårt i vissa fall att få. Många får ju söka om igen ngt år senare... Hoppas att det inte blir så för er :)

  • Anonym (undrande)

    Usch vad drygt för er. För jag antar att skulden ligger där och bara ökar hela tiden iom att ni inte tjänar så mycket, eller har ni ngn form av avbet.plan? Ni kanske kan ta extra skift eller nåt extrajobb på helger för att dra in lite extra. Ett elände verkar det vara iaf. Tråkigt också när ni har barn, det betyder väl antar jag att ni aldrig kan göra ngt extra kul med dem. Tex semester på sommarlov osv. Hoppas det ordnar sig om ett år då :) har hört att en del får mer pengar över när de fått sanering. Konstigt kan tyckas men det verkar vara så.

  • Anonym (undrande)

    Är du kvar här TS?? Hur gick det sen? Fick ni skuldsanering, eller får skulden stå och växa? Hoppas det gått bra för er!

Svar på tråden Vid ett giftermål, hur påverkas JAG av hans skulder?