• Tessa

    Erfarenheter från förtroende/promise ring?

    Promise ring är väldigt amerikanskt, och jag tycker det är en fin grej men kanske mer för tonåringar som inte är myndiga att förlova och gifta sig än. I USA används även en promise ring i kristen bemärkelse som en sk. "purity ring" där man med ringen lovat sexuell avhållsamhet tills man gifter sig.

    Här i Sverige är det många som förlovar sig trots att man inte är 18. Vi är ju lite mer "frisläppta" och lever i ett sekulariserat land så jag tror det är därför promise rings inte är så vanliga hos oss.

    Du kan egentligen ha ringen på vilket finger du vill, men bärs oftast på vänstra handens långfinger eller på högra handens ringfinger - mest för skilja på förlovning- och promise ring. 


    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Sara1991 skrev 2013-08-18 21:47:13 följande:
    Detta var ett helt nytt fenomen för mig , har nog hört ordet men hade ingen aning om att folk gjorde detta. Varför gör man detta ? är de inte exakt samma sak som en förlovning ? Vad är i sådana fall skillnaderna , förutom att ringen placeras på ett annat finger ?
    Om du läser mitt inlägg ovanför ditt kanske du får svar. Glad
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  • Tessa
    Sara1991 skrev 2013-08-18 21:52:43 följande:
    Jo jag läste ditt inlägg , men förstod ändå inte riktigt :) Tyckte bara de kändes konstigt med en förlovning före förlovningen liksom :P hihi
    Ja alltså det är en lite märklig grej för oss. Väldigt amerikanskt. Som sagt. Används mest av tonåringar som inte är myndiga att förlova och gifta sig. Då har man en ring för att visa att man är i ett monogamt förhållande och lovar partnern att man ska gifta sig i framtiden.
    Vi i Sverige förlovar ju oss utan föräldrars inblandning och kan vara förlovade innan vi blir 18 så här behövs egentligen ingen sån grej. Däremot kan det ju vara en fin gest, eller en bra anledning till att få köpa en ny snygg ring Flört 
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
Svar på tråden Erfarenheter från förtroende/promise ring?