• Allis

    står och tittar på vännernas liv genom en glasruta

    Det bästa man kan göra överlag är nog att sluta jämföra sig med andra för vad ska den jämförelsen egentligen leda till? Sen kan jag kanske tycka att dessa ständiga facebookuppdateringar i mångt och mycket handlar om ett bekräftelsebehov. Se mig, bekräfta mig, kolla hur fina mina köttbullar blev och hur många studentfiranden jag gått på. Varför skulle det ens vara viktigt liksom.....

    Du och dina gamla vänner kanske har vuxit från varandra och istället för att hänga fast vid gammalt öppnar hela livet för nya vänner. Jag flyttade efter många herrans år i samma studentstad till ett nytt ställe och fick en smärre chock när jag insåg att jag måste börja leta nya vänner och hur gör man då? På universitetet var det så mycket lättare, vi var alla inflyttade och på jakt sas men nu fick man anstränga sig på ett annat sätt. Jag pratade med folk via jobbet, föräldrar på dagis och sedan skolan, via sonens intressen och mina egna. Det gick inte över en natt direkt men det blev vänner till slut.

    Sen tror jag att detta med vänner och behovet av dem förändras genom livet. Ibland har man större behov än annars, ibland är det skönt att vara mer för sig själv. Kanske din man tycker att det är skönt att bara rå sig själv just nu, men för den skull måste ni ju inte göra och agera likadant :). Om du tycker om att sjunga låter det som ett jättebra tillfälle att träffa folk genom. Eller någon annan kul hobby?

    Men viktigast av allt är nog just det där med att sluta jämföra sig med andra tror jag.

Svar på tråden står och tittar på vännernas liv genom en glasruta