Inlägg från: Tjörnbrud |Visa alla inlägg
  • Tjörnbrud

    Vilket kryssningsbolag till Karibien? För- och nackdelar

    Vi funderar på en kryssning i Karibien och sen ev ta några dagar på en ö innan eller efter kryssningen. Ingår det både buffé och a la carte i det priset man betalar så man kan välja på flera restauranger och slippa äta buffé varje dag? Tillkommer det mycket extra, är det bl.a. dyrt med dricka och utflykter? Trodde det kosta mer med kryssning. Vi kommer troligen åka med royal carribbean om vi väljer kryssning. Har de något speciellt för de som är på bröllopsresa? Roligt att höra från er som har erfarenhet :)

  • Tjörnbrud

    Tack för era svar. Har läst på lite mer nu så börjar få koll. Priser på alkohol tycker jag inte var farligt alls, precis som du säger så är man som svensk van med höga priser. Frågan är hur många utflykter man kommer göra. Är väl rätt skönt att bara strosa runt på egen hand. Kommer inte in och kan se vad det finns för utflykter, kan ju kanske vara någon som man verkligen känner för. Ska läsa lite mer om NCL och jämföra lite mer.

  • Tjörnbrud

    Vi har försökt flera gånger, ska prova med en annan dator sen. Här hittade jag lite info om priser på drinkar mm som kan vara intressant :) www.shipcruise.org/royal-caribbean-alcohol-policy-drink-prices/ Och vin: www.shipcruise.org/royal-caribbean-wine-package-policy-list-prices/ Olika dryckeslaget, vet dock ej hur gammal den listan är. www.royalcaribbean.se/rcclrsx/sv/flex/documents/Jennie%20-%20Sverige/PDF/Dryckespaket%20Royal.pdf

  • Tjörnbrud

    Mrs Lindahl 2014: vad roligt att du snubbla in här, gjorde också det när jag googlade lite :) Vi gifter oss inte för ens juli 2014 och kommer åka februari 2015, så vi är ännu mer ute i god tid, men resan är ju viktig så man vill hinna kolla runt ordentligt. Och så är det så himla roligt. Då vi båda jobbar till sjöss och bara är hemma varannan månad får vi passa på att åka när vi är hemma så feb/mars blir det, annars blir det över juli och nyår och det vill vi inte och tidigare kan de vara risk för orkan. Från början hade vi tänkt Sydafrika -Zanzibar och åka okt/nov vilket vi helst vill. Men vi har redan varit i Sydafrika en gång och vill se något nytt. Vi ska nog börja med någon natt i San Juan och sen åka med kryssaren därifrån i en veckan. Sen vidare till St. Martin i 4 nätter med en dagstur till St. Barts. Sedan 4 nätter på Anguilla. En dröm som jag har är att bada med delfiner vilket man kan göra på Anguilla :) men man hinner säkert ändra sig med något :P Risken att bli sjösjuk på de båtarna är nog inte stor :)

Svar på tråden Vilket kryssningsbolag till Karibien? För- och nackdelar