Inlägg från: Mawlinbry |Visa alla inlägg
  • Mawlinbry

    Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!

    Hejsan!

    Får ta min forum-oskuld nu när man äntligen hittar tråden som passar en.. :D

    Jag och min m2b förlovar oss nu den 2 augusti (5årsdagen för oss) och giftemål är tänkt samma datum 2014 :) (Lätt att komma ihåg datum ;D)

    Förlovningsringarna är inhandlade och väntar på att få hamna på fingret. :) Under tiden är jag på lokaljakt. Har två stycken i åtanke för stunden, ska bara prata med ansvariga på båda ställen om priser osv innan man bokar. :)

    Vigseln kommer att bli i Hammarö Kyrka (ska boka direkt efter förlovningen, känns som att man jinxar lite genom att gå dit innan :P)

    Någon som vet bra (någorlunda billig) catering annars i Karlstad-trakten? :)


    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    pinkflesh skrev 2013-07-14 11:45:47 följande:
    Hej! Vad kul med en till Värmlandsbrud i tråden Glad

    Vi hoppas att våra ringar ska bli klara och anlända till den 16 augusti så vi med kan förlova oss ett år innan bröllopsdagen! Kul att höra att man inte är ensam om att tänka så Tungan ute Fast vi har berättat redan för våra närmsta vänner och familj, det är väl mer facebook som får sig en överraskning om förlovningen, haha!

    Tyvärr kan jag inte tipsa om någon catering då jag själv inte har anlitat någon eller ska ha det till vårt bröllop. Men det kommer förhoppningsvis fram tips här så småningom från andra brudar!
    Haha! Samma här, hade lite för svårt att hålla tyst om det :D Min lillebror var däremot bättre på att hålla saker hemligt då han och hans sambo förlovade sig förra veckan. :P Men det blir nog inget bröllop där än dock :)
    Sofie R skrev 2013-07-14 10:55:06 följande:
    Vart köper/provar ni klänningar? Jag är ganska inne på att köpa en klänning av har sett på tradera. Men det känns som man får betydligt mer kött på benen om man åtminstone provar klänningar på något ställe så man får lite mer känsla för vilken modell man trivs i. Några tips?
    Jag ska till Bröllopspalatset, helt klart. Ska vara bland de största i hela Sverige, och min syster tyckte det var väldigt bra service där när hon köpte nu i våras :)
    2/8 -2014
  • Mawlinbry

    Oj vad mycket du hade fått gjort redan Milli, jag som var nöjd över att ha bokat kyrkan och eventuellt fått lokalen klar i slutet av veckan? :D haha.

    Har nu äntligen blivit förlovad iaf med gubben min medan vi var borta i Stockholm på semestern. Romantisk som han är så tyckte han att det var läge att växla ringar hos lemurerna på Skansen. :D (han är lite knäpp minst sagt ^^)

    Hur långt innan behöver man boka catering? Någon som känner till någon bra btw i Karlstad-trakten?


    2/8 -2014
  • Mawlinbry

    Någon som vet om någon bra festlokal btw i Karlstad/Hammarö? Har funderingar på Terassen i Mariebergsskogen just nu, och ska det inte finnas en vid Skutberget?

    Krav: ej för centralt, och inte 3 mil ut i skogen heller. :P så man får vara lite "ifred".

    Hade en annan lokal på Hammarö i åtanke först men fick besked idag om att det inte gick att boka så långt iförväg utan vi får återkomma en månad innan, vilket inte känns så tryggt. :/


    2/8 -2014
  • Mawlinbry

    Fixade fotograf igår! :D 3k ska han ha ca för porträtt innan kyrkan, bilder i kyrkan och sedan efter och då lär jag få många bilder digitalt. Om jag sedan ska framkalla så behöver jag bara köpa bläcket till skrivaren så gör han det gratis. :D Det är skönt att ha kontakter. ;D

    Har även gjort en lista över potentionella lokaler så jag ska kolla upp och ta offerter på. :)


    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    pinkflesh skrev 2013-09-10 11:40:28 följande:
    Ja, ovan var alltså menat till Mawlinbry :) Blir lite snabbt när jag skriver från mobilen..
    Jovisst! :) Martin Hedlund heter han, är en nära vän till min syster.

    Gissar på dock att jag får lite "kompispris" så det kan ju eventuellt bli någon tusenlapp dyrare. :)

    photobym.se/
    2/8 -2014
  • Mawlinbry

    har nu eventuellt hittat lokal, finally. :) har letat med lykta känns det som för att hitta en som känns fräsh men ändå inte kostar multum (enligt eget tycke).

    500 ca) per person och då ingår hyra, personal, förrätt+huvudrätt, dryck till maten, kaffe, dukar/porslin/ljusstakar(ochalltannat)  Låter väl rimligt? :D


    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    pinkflesh skrev 2013-10-08 13:04:17 följande:
    Mawlinbry: Det låter som väldigt bra pris! Vart är detta? Har ju redan bokat Almars, men är nyfiken av mig ;)
    Karolinen (claessons) faktiskt :D har varit lite anti först då det är vid jobbet (sitter i karolinen xD), men de måste fått in en ny kock eller nått i somras då maten blivit jättebra. Var och pratade med föreståndaren förra veckan och fick jättebra bemötande. :) Ska bara lura hit gubben så han får titta också och godkänna. Stora lokaler, finns en terass på taket, handikappanpassat (farmor t.ex) och i princip allt finns på plats. Det jag får fixa är blommor, övriga dekorationer till lokalen, och ljud. :)
    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    pinkflesh skrev 2013-10-08 17:41:21 följande:
    Mawlinbry skrev 2013-10-08 13:35:23 följande:
    Karolinen (claessons) faktiskt :D har varit lite anti först då det är vid jobbet (sitter i karolinen xD), men de måste fått in en ny kock eller nått i somras då maten blivit jättebra. Var och pratade med föreståndaren förra veckan och fick jättebra bemötande. :) Ska bara lura hit gubben så han får titta också och godkänna. Stora lokaler, finns en terass på taket, handikappanpassat (farmor t.ex) och i princip allt finns på plats. Det jag får fixa är blommor, övriga dekorationer till lokalen, och ljud. :)
    2/8 -2014
    Jaha! Visste inte att man kunde hyra det! Det låtter ju jättebra - mitt i stan, takterass och god mat - toppen!
    Ja det känns ju väldigt bra hittills iaf. :D Ska bara få gubben att komma hit och titta på det han med och godkänna. Skulle ju vara så himla skönt att slippa tänka på en massa saker då det ingår personal. :)
    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    pinkflesh skrev 2013-10-10 11:20:16 följande:

    Jag ser också en stor fördel med att ha festen på ett ställe som har personal som ordnar med allt från dukning, välkomstdrink, servering etc. Så får vi bara den roliga biten med att dekorera lokalen dagen innan :)


     


    Måste bara dela med mig för just nu känns det så skönt med planeringen. Vi har faktiskt bokat allt vi kan boka inför bröllopet! - Förutom vigselförrättare, men det är för tidigt än sa de på kommunen så jag får snällt vänta lite till med det.


     


    Men den senaste veckan har jag bokat frisören. Det blev Inspired by Glow på Norrstrand, Pernilla som är salongsansvarig verkade så gullig och serviceinriktad så jag blev såld på det stället! Bokade in mig själv, min syster och två av mina närmsta tjejkompisar så vi kan bli fina i håret tillsammans. Strax under 5000kr tog dem för det, men jag tycker det låter som ett bra pris. Sminket fixar jag själv innan. Sen så verkar det som att en av mina vänner kan fota oss! Han är jätteduktig och kunde ge oss ett jättebra pris för att vara med oss hela dagen, inte helt spikat än men runt 4000kr verkar det bli. Och sist men inte minst så bokade vi den största sviten på Elite statdshotell för bröllopsnatten och efterföljande natt så att vi bara kan ta det lugnt och rå om varann dagen efter bröllopet!


     


    Så skönt att få allt detta gjort redan! Nu är det i princip bara små inköp kvar, inbjudningar, dekoration etc. och mannens kläder förstås!


    Härligt :) Frisör har jag ordnat också, min fästmans arbetskollegas fru som ska fixa mig, kommer gå på ca 700 för uppsättningen :) (+ lika mkt innan för färg och klippning då förstås) lite kompispris även här :D

    Vad går sviten loss på för er? Har inte bestämt mig än för hur jag vill göra. Skulle ju vara skönt att bara vara 1-2 dagar efter. Natten innan sover vi nog dock hemma båda två, och sedan delar oss för att göra oss iordning. :)
    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    sidet skrev 2013-10-12 09:52:30 följande:
    Hej! jag hoppar in här! så kul med en tråd för 1014- brudar! =D oj va långt ni har kommit med planeringen! Vi har bara bokat ställe.. ska gifta oss på Hennickehammars herrgård i juli nästa år.. vet ni om det finns någon som fixar makeup och hår och som kan resa? vill ju fixa sånt när man e framme..
    välkommen :)

    Ja det gäller att få de största bitarna bokade så fort som möjligt så att man har bra urval ;D

    Ska nästa vecka iväg och smaka på rätterna så man kan spika dom tidigt. :)

    Någon som har bra ideer på barnmat? Ungarna är mellan 3-10. Tror inte de är så förtjusta i maten vi vuxna äter, men något roligare än köttbullar och mos vill man ju ha, lite "lyxigt" ska ju ändå de få det. :P
    2/8 -2014
  • Mawlinbry

    Hur går det för er?

    Har börjat fundera lite mer på inbjudan och vad som ska stå med. Har tänkt att ha pocketkort med bilagor där man kan ha lite mer info som inte behöver stå med på "huvudkortet". :)


    2/8 -2014
  • Mawlinbry

    Hallo tjejer!

    I helgen var jag iväg och beställde brudklänning äntligen. Längtar sjukt mycket tills den kommer i Juli så man får sy in den och joxa klart innan bröllopet. :D


    2/8 -2014
  • Mawlinbry
    kärleken skrev 2014-03-06 15:04:09 följande:
    (nehe!! ursäkta inläggsbombningen då.... )
    Vilken webläsare använder du? Testa i Mozilla :)
    2/8 -2014
Svar på tråden Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!