• Moignon

    Kan man önska sig pengar i present fast man inte behöver det?

    Tänkte precis som kärlekens brudpar! Jag tycker att om man behöver ställa frågan vad man skulle kunna lyxa till festen med, så är det egentligen ingenting man saknar och känns då onödigt!

  • Moignon

    Vi har bostadsrätt och sparar till hus men sambon har för tillfället väldigt sparsam inkomst. kommer ha ett bröllop som till vissa delar kanske förvånar vissa, men vi har pengarna och tycker att det är värt varenda krona. Vi önskar oss bidrag till resa av den enkla anledningen att vi inte vill ha en massa onödiga prylar. Upplevelser är viktigare än kristallvaser och liknande. Kan inte hålla med om att det är konstigt att man önskar sig pengar även om de finns på banken och kan användas. Det är ju trots allt en gåva, tycker att det är upp till brudparets samvete att använda dessa till vad det är tänkt. Men precis som du säger tycker jag det känns märkligt att lyxa till det för lyxandets skull. Vi kommer göra vår resa oavsett om vi får in en enda krona eller inte, det kommer bara påverka hur mycket längre vi får vänta med husköp vilket är helt klart värt det!

  • Moignon

    Passionsblomman: Jag kan hålla med i vissa delar i det du skriver men tyvärr har jag varit med om allt för många bröllop där folk har gått knepiga saker. När folk struntat i att paret inte vill ha presenter och istället använt "kreativiteten". Jag tycker det är onödigt med alla materiella ting, men när det finns tanke bakom så är det så mycket mer värt. Jag kommer få min brudklänning sydd av min syster och ett pianoproffs som spelar i kyrkan. Detta är en gåva som jag verkligen uppskattar! När jag var student målade jag och en kompis varsin mugg till brudparet, kostade inte många kronor och jag vet att de faktiskt använde dem en del!

Svar på tråden Kan man önska sig pengar i present fast man inte behöver det?