Inlägg från: Chinchilli |Visa alla inlägg
  • Chinchilli

    Smärtgräns för pris på middag?

    Bride2Be13 skrev 2013-05-31 13:48:00 följande:
    Tack!
    Det är svårt att hitta en bra restaurang under 250 kr verkar det som. Priset hänger ju ofta ihop med kvaliten på restaurangen så i det stora hela så handlar det väl egenligen om hur "enkel" eller fin mat man ska välja. Jag vill ju inte klampa in på något sunkigt ställe med brudklänning, men det behöver ju absolut inte , för min del, vara på någon jättefin restaurang heller. Försöker hitta vart gränsen för det berämda "lagom" går hehe. Det är ju gäster med väldigt varierande ekonomi, och även om det är frivlilligt så vill jag ju inte direkt utesluta en större grupp direkt. 
    Problemet är ju lite det att så fort det är en större grupp så får man inte plats i själva restaurangen utan måste ha ett avskiljt rum..och då tillkommer en kostnad för det..
    Vi har kollat på ett ställe nu (det bästa alternativet vi har om man kollar allt annat än pris) och då kostar maten 160-200 kr (deras enklaste alternativ) + dryck (ett glas vin ca 60 kr) plus en avgift på 100 kr/person för att vara i ett eget rum. Det blir ju nästan 400 kr per person.  
    Vi har ett relativt tajt schema, så vi kan inte vara på andra sidan stan heller, vilket begränsar antalet restauranger ganska rejält. Åh, jag orkar inte sådana här problem typ en månad innan vi gifter oss... 
    Alla är olika hur mycket de kan tänkas lägga. Men ni kan inte ta kostnade för "lokalen" då? Alltså hundralappen som blir utöver maten. Vet inte hur dåligt ställt ni har men tror nog att gästerna kan börja undra när de ser att maten och drickan kostar det och det och ändå är notan högre... Tar ni den kostnaden så hamnar ni på lite mer humana priser.
Svar på tråden Smärtgräns för pris på middag?