• Äldre 28 May 11:50
  4675 visningar
  18 svar
  18
  4675

  Vilket efternamn ska vi välja?! Tycker om båda

  Vi har lite svårt att välja efternamn och tänkte kolla här vilket ni tycker är finast. Jag förstår att detta verkligen bara handlar om tycke och smak men vi har svårt att välja. Så har ni några tankar på varför ni tycker det ena eller andra så skriv gärna ner dem.


   


  Tack så mycket för hjälpen! <3

  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Svar på tråden Vilket efternamn ska vi välja?! Tycker om båda
 • Äldre 28 May 13:04
  #9

  Ja vi har tänkt på att det låter som andra namn, men det är inte så mycket att göra åt det. Annars måste man ju ta ett namn som redan är "vanligt" och det får man inte ta om man inte heter det sedan innan....Själv har jag ett son-namn idag och tycker det är jättebekvämt eftersom "alla" kan stava till det, men det känns som att så fort man väljer något annat får man vara beredd på att stava. Är rent ut sagt skitsvårt att komma på ett namn som ingen annan har (vilket är kravet för att man ska få välja det).


  Chicita skrev 2013-05-28 12:11:25 följande:
  Eftersom jag har ett jobb där jag tar emot bokningar på telefon så utgår jag enbart ifrån hur det skulle kännas att göra en bokning med dessa namn.
  Bellham är inte så svårt att lista ut stavningen på. Men jag skulle nog ändå behöva bekräfta att jag hört rätt, och om det var en dålig linje så kanske jag (efter typ andra gången man frågar och inte uppfattar riktigt) skriva Bellman för det känns mest logiskt.

  Limbell kan också vara ett namn som kan bli svårt att uppfatta. Lite rasp på linjen och det låter som Timell Flört

  Men av dessa två så tror jag ändå att Limbell är lättast för andra att uppfatta korrekt, och som ni kommer slippa stava varje gång.
 • Äldre 28 May 13:05
  #10

  hehe det är största anlendingen till att vi gillar det också, bra och internationellt (finns en stad i England som heter så) :)


  Red Lion skrev 2013-05-28 13:00:21 följande:
  Tycker det är fint bl.a. för att det låter lite brittiskt.. ;)
 • Äldre 28 May 13:14
  #12

  Vi är helt överens om att vi vill ha ett (1) gemensamt efternamn men jag vill inte ha hans namn (av skäl som han fullt förstår) och han vill inte ha mitt namn (av skäl som jag fullt förstår).


  Chicita skrev 2013-05-28 13:08:35 följande:
  Får jag fråga varför ni vill ha ett annat namn och inte behåller något av era? Glad
 • Äldre 6 Aug 16:04
  #17

  Hehe nä tyvärr har vi inte bestämt än, för PRV strulade till det lite för oss så att vi förstod att inget namn skulle bli klart innan bröllopet ändå så då la vi det lite på is. Försöker just nu komma på lite nya förslag eftersom vi inte är helt 100 på ovan...

Svar på tråden Vilket efternamn ska vi välja?! Tycker om båda
Logga in
Bli medlem