• Äldre 28 May 12:11
  4676 visningar
  18 svar
  18
  4676

  Vilket efternamn ska vi välja?! Tycker om båda

  Eftersom jag har ett jobb där jag tar emot bokningar på telefon så utgår jag enbart ifrån hur det skulle kännas att göra en bokning med dessa namn.
  Bellham är inte så svårt att lista ut stavningen på. Men jag skulle nog ändå behöva bekräfta att jag hört rätt, och om det var en dålig linje så kanske jag (efter typ andra gången man frågar och inte uppfattar riktigt) skriva Bellman för det känns mest logiskt.

  Limbell kan också vara ett namn som kan bli svårt att uppfatta. Lite rasp på linjen och det låter som Timell Flört

  Men av dessa två så tror jag ändå att Limbell är lättast för andra att uppfatta korrekt, och som ni kommer slippa stava varje gång. 

 • Äldre 28 May 12:32
  #6
  daniiel skrev 2013-05-28 12:26:34 följande:
  Eller Lindell kanske?
  Ja det också...
  Alla namn som inte är så vanliga brukar man liksom "översätta" till ett vanligare namn om det sprakar mycket på linjen eller bara hörs dåligt. Det går automatiskt och inget man direkt tänker på. Man tror ju att man hörde rätt... Glad 
 • Äldre 28 May 13:08
  #11
  Lakinna skrev 2013-05-28 13:04:05 följande:
  Ja vi har tänkt på att det låter som andra namn, men det är inte så mycket att göra åt det. Annars måste man ju ta ett namn som redan är "vanligt" och det får man inte ta om man inte heter det sedan innan....Själv har jag ett son-namn idag och tycker det är jättebekvämt eftersom "alla" kan stava till det, men det känns som att så fort man väljer något annat får man vara beredd på att stava. Är rent ut sagt skitsvårt att komma på ett namn som ingen annan har (vilket är kravet för att man ska få välja det).
  Får jag fråga varför ni vill ha ett annat namn och inte behåller något av era? Glad
 • Äldre 28 May 13:22
  #13
  Lakinna skrev 2013-05-28 13:14:38 följande:
  Vi är helt överens om att vi vill ha ett (1) gemensamt efternamn men jag vill inte ha hans namn (av skäl som han fullt förstår) och han vill inte ha mitt namn (av skäl som jag fullt förstår).
  Ok, ja då blir det ju svårt.
  Men ni är ju medvetna om problemet med stavning och sånt. Så då är det väl mest en fråga om att välja det namn som känns bäst ihop med era förnamn Glad 

  Provskriv flera gånger. Om det både känns bra på tungan så att säga, skrivs snyggt / känns bra att skriva och inte är allt för svårt att stava så är det nog rätt namn att välja Glad
Svar på tråden Vilket efternamn ska vi välja?! Tycker om båda
Logga in
Bli medlem