Inlägg från: phantom pixie |Visa alla inlägg
  • phantom pixie

    akta er för light in the box och jenjenhouse!

    Nightrod skrev 2014-08-04 14:28:36 följande:

    Däremot blev jag riktigt sur på UPS.
    Hade redan betalt dem för expresfrakt hem till mig. När de väl levererade klänningen sa de att tullen skulle ha sin del, vilket jag var beredd på. Men för att betala den summan till tullen så tog UPS 150:- i extra avgift för att de skulle dra mitt visakort en gång till.


    Jo man skall snarare akta sig för UPS.
    Min make beställde ett gosigdjur till mig på vår första bröllopsdag. Katten (som ej finns att köpa i sverige) kostade 299 kr. Sedan kom tull, moms och UPS en extra leveransavgift och deras administrationsavgift. Det hela gick på 900kr.

    Dyr kisse, men ack så uppskattad.
  • phantom pixie
    Veronika76 skrev 2013-05-24 17:29:53 följande:

    Tre sekunder senare kom ett mail från Jenjenhouse som sa att de hade skickat mina tärnors klänningar. Skönt tänkte jag. Då kommer allt ordna sig ändå, oavsett om jag får tillbaka pengarna från light in the box, så har mina tärnor klänningar och vi har skor!

    Allt gick superbra! På tre dagar ringde UPS och meddelade att de hade ett paket. MEN idag, två dagar senare dimper det ner en faktura på 2200 kr för tullavgift.
    Vi ringde UPS. Där talade de om att Jenjenhouse hade lagt med en lapp till dem med värde på klänningarna och därefter hade de räknat ut tullavgiften.
    Bara det att jenjenhouse hade sagt att värdet på klänningarna, styck, var 402 dollar.. Vi betalade 808 kr/st  för klänningarna och 600 kr i frakt... och sen 2200 kr i tullavgift.... 

    Jag har lärt mig en läxa! Jag kommer aldrig mer att beställa från dessa utländska företag. Må vara att bröllopsbutikerna är dyrare.. men det blev i slutändan inte så himla mycket billigare och det hade sparat mig en hel massa energi och nervositet som jag kunnat lagt på annat..

    //Veronika 


    Ser inte riktigt problemet.
    Du fick dina klänningar fån Jen jen, de kom i tid. Du verkar vara nöjd med dem i övrigt. Varför klaga och "varna"?
    Pga att vi är med i EU så får du en extra skatt på allting som köps utanför EU länder. Till det kommer tullavgift, samt skatt/moms. UPS tar i sin tur alltid 150 kr i admin avgift för varje leverans.

    Beställde min klänning from JJs. Kostade 2400 kr, skräddarsydd efter mina mått. Levererades till dörren med UPS bud mindre än två veckor efter att jag lagt beställning.
    Satt perfekt, färgerna var perfekta och kan inte annat än att rekomendera dem.
Svar på tråden akta er för light in the box och jenjenhouse!