• Aniara4

    akta er för light in the box och jenjenhouse!

    Berto77 skrev 2014-07-20 16:06:19 följande:

    Hej! Lurigt med utländska företag! Beställt en robot dammsugare. Kostade då 652:- och det tyckte jag var ett helt ok pris. Det tillkom fraktavgift på 210:- och det kändes lite saftigt men ok jag skulle få min robot dammsugare och det var ju ändå ett hyfsat pris på 652:-. Nu när varan har kommit så e det TULLAVGIFT PÅ 352:-!!!!! VA TÄNKTE JAG?? Skatt tullavgift och en avgift som ups tar ut! SAMMANLAGD KOSTNAD: 1214:- VÄLDIGT LURIGT MED LIGHT IN THE BOX!! REKOMMENDERAS INTE!


    Ja, det är så det funkar när man beställer varor från företag utanför EU. Då måste man betala moms, och även tullavgift om värdet överstiget en viss gräns. Plus att Posten/transportföretaget brukar ta ut en avgift för att utföra förtullningsarbetet åt en om man nu inte gjort som man egentligen ska och betalat in avgifterna i förväg! (Fast jag har nog aldrig hört talas om någon privatperson som gjort det, man brukar väl snarare hålla tummarna och hoppas paketet slinker igenom...)
  • Aniara4
    wieslawa brodal skrev 2015-06-20 21:18:26 följande:

    Jag har köpt i december ett par flip flopp  strand skor och dem svarade bilden och beskrivningen.
    Skorna kom inom lovat tid utan tull avgift.


    Om det inte var någon tull på skorna beror det på att de kostade mindre än 1400:-. Moms borde du dock ha betalat.
    Den här sidan borde alla läsa innan de beställer något från länder utanför EU:
    www.tullverket.se/innehallao/i/internethandel/internethandel/internethandelfranettlandutanforeu.4.4ab1598c11632f3ba9280005754.html

    Att Sverige väljer att ta ut moms (och tull för varor över 1400 är inte något enskilt företags fel, inte heller är det deras skyldighet att hålla reda på och informera om varje enskilt lands regler.

    När det gäller kvaliteten kan man däremot diskutera hur de sköter sig (eller inte)!
Svar på tråden akta er för light in the box och jenjenhouse!