• Helipa

    Pris möhippa

    Min åsikt är att det är gruppen som sätter gränsen och det finns inga andra gränser. För en del är 1000:- ingenting och för en del innebär det sparande i flera månader och att man får dra ner på annat. Det är ju oerhört personligt hur man spenderar sina pengar och det är egentligen inget som är relevant i en möhippe-situation.

    Med större budget behöver man inte begränsa sig så mycket eller vara så fantasifull för att få pengarna att räcka, men det är ju ingen garanti för att möhippan ska bli lyckad.
    Med en budget utifrån gruppens förutsättningar (där man får lägga pengar efter förmåga alternativt att man lägger sig på gruppens "lägstanivå") så kan man i alla fall garantera att alla som vill kan vara med (förutsatt att man kan delta det datumet) och att ingen blir exkluderad pga ekonomiska förutsättningar. Det tycker jag är en ganska bra start på en lyckad möhippa.

    Jag har varit tvungen att tacka nej till en möhippa (10 dagars framförhållning och 2000 kr/person+ inträde och efv. dryck på uteställe). Det är jättejobbigt och gör att man känner sig både snål och som en dålig vän. Men samtidigt kan man ju inte trolla fram pengar och går det inte så går det inte. Eftersom jag inte känner bruden så väl (är vän med brudgummen) och inte har träffat hennes vänner tidigare så känns det som att antingen är jag med hela dagen eller inte alls eftersom jag inte vill vara utanför eller behöva "förklara mig". 

    Till min möhippa har jag gjort ganska klart för min m2b (som jag vet har kontakt med tärnorna gällande möhippan) att det absolut viktigaste för mig är att alla kan vara med och att vi har kul, sen struntar jag i ifall vi bara gör gratisaktiviteter hela dagen eller ifall allt är jättelyxigt.

    Tycker överlag att folk verkar ha lite höga förväntningar på sina hippor; att det ska vara lyxdagar, men det är väl inte det hippan handlar om? 

Svar på tråden Pris möhippa