Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Smärta livet ut... Nu då?!

    jag beklagar verkligen. som sköterskestudent har man läst mycket om smärta och hur det kan påverka den drabbades liv och.. ja.. det är ju inte roligt. dock är det många som lär sig hantera smärtan så de kan leva ett hyfsat liv ändå. en del tar tabletter, en del kör yoga eller meditiation. olika vad som hjälper. men du har så att du får ont när du sitter? eller är det ont vad du än gör? kanske akupunktur skulle hjälpa? 

  • filibustern
    NBFN skrev 2013-05-22 12:01:51 följande:
    Ja, livet blir helt klart påverkat. Kan inte städa ordentligt (har jag tur orkar jag ta en snabb tur med dammsugaren, så städningen tar väl en vecka, sen är det bara att börja om igen) plocka i och ur diskmaskin funkar ibland, tvätta är bara att glömma för tillfället. Som tur är har vi hantverkare i vänskapskretsen så dem ska hit och "handikappanpassa" bl.a. tvättmaskin och torktumlare så jag har dem i en relativt bra arbetshöjd, problemet kvarstår dock men det underlättar.

    Jag har konstant smärta, sedan varierar den från dag till dag, ibland vecka till vecka. Har jag otur kan jag ha en he*vetes-vecka, då har jag så ont dygnet runt att jag inte kan göra annat än flytta mig från sängen till soffan, bara för att mentalt känna att jag åtminstone kommit upp.

    Den konstanta smärtan ligger ungefär mellan 4-6 på skalan, den smärta som kommer efter aktivitet (ibland efter att ha varit på affären som ligger 100m utanför, ibland efter att ha plockat i diskmaskinen, ibland efter att ha kört bil, väldigt beroende från en dag till en annan) ligger mellan 8-10 (ibland vill jag också säga 12).

    .
    Däremot så har jag nog inte helt accepterat att livet är så här nu. Jag aktiverar mig för fullt om dagarna. alltifrån att träffa svägerska med dotter (mammaledighet), gå på konsert, köra iväg och göra ärenden eller som idag gå på fotboll. Så, jag låser inte in mig och sitter i ett hörn bara för att jag har ont. Mitt liv är påverkat fullständigt, och jag har så jä*la ont varje dag, men det stoppar mig inte, men det låser mig i alla fall. Och jag tror att det förbryllar läkarna mest. Att jag ändå försöker hålla mig väldigt aktiv, för jag klarar inte av att bara gå hemma hela dagarna, men jag klarar inte heller av att arbeta. Jag vill bara få utlopp för min energi. Jag mår inte dåligt mentalt över situationen, jag har ändå accpeterat det så pass att jag fattar att det är så här det är nu, jag är inte orolig eller ängslig, men ibland kan jag dock känna ilska över att det ska vara så här, men framförallt att jag inte tagits på allvar förrän nu när jag träffat en privatläkare.

    Jag har mycket att säga om det här, som kanske märks :P men jag engagerar mig väldigt mycket i sådana här saker, har alltid gjort. Så ja, jag får väl börja bli aktiv i NHR eller nåt :P
    mycket bra att du fortsätter vara ute trots smärtan. väldigt ofta gör kronisk smärta att många väljer att låsa in sig och inte socialisera sig på grund av att det gör för ont och en del tycker att de blir en belastning för de andra då hon/han inte kan hänga med lika bra pga smärtan. därför jättebra att du ändå vill vara ute och göra saker, det höjer ju livskvaliteten! 
Svar på tråden Smärta livet ut... Nu då?!