• Anonym

    Överreagerar jag (med min väns klädsel)?

    Gifter mig i sommar och fick veta för några dagar sedan att min bästa vän beställt en kort och drömlik, vit klänning. Jag sa till henne när hon visade bilden "Men den är ju vit!" Till svar fick jag "NÄ, den är CREME!"

    Sa inget mer då (är inte den typen som gillar det här med konflikter), men kände att jag irriterade mig så mycket på det, så jag samlade mod och ringde henne på kvällen. Sa att det inte kändes rätt att hon skulle ha vit klänning (som dessutom är enfärgad). Hon blev irriterad och sa "Men du sa ju att det var vitt man inte skulle ha, den här är ju inte vit, den är creme!). Hon blev sur och har inte hört av sig sedan dess.

    Med vit menar jag alla nyanser av vitt. Kritvitt eller varmvit, skit samma. Jag vill inte att någon annan har en vit klänning. Sen att hon inte förstod det, ja.. Inte så mycket att göra åt.
    Men det som hör till saken är att hon fortfarande ska ha klänningen trots att jag visat mitt missnöje och det känns bakvänt att HON är sur. 

    Ja, säkert barnsligt men för mig faktiskt (uppenbarligen) viktigt.
    Klart alla kommer se och veta att det är jag som är bruden, men ändå. Känns bara inte ok.

    Vill bara höra er åsikt.. Överreagerar jag? 

  • Svar på tråden Överreagerar jag (med min väns klädsel)?
  • johbeh

    Jag har fått frågan från två gäster om de får ha ljusbeige eller ljusgrått och jag har svarat att det är helt ok, för min del! Då de kommer att ha korta klänningar så känns inte det så likt min. Men med tanke på att de frågade om detta skulle de nog ha respekterat om jag hade sagt nej    

  • Anonym

    Hon är speciell, svår att komma in på livet, men är en fantastisk vän på många sätt! Det här med att man säger ifrån är inget hon klarar av, vilket kan försvåra vår vänskap vissa gånger.

    Hon var och hälsade på en stund för någon dag sedan. Inte ett ord om varken klänning, färgskala eller bröllop. Men, hon kom och visade att hon inte tänker sura för all framtid, så det blev jag glad för

    Som sagt, vill hon nu så gärna ha klänningen så får hon ha den.
    Hellre det än att hon inte kommer alls. Men, hennes reaktion var ändå inte ok. Men det får ju stå för mig.

    Min klänning kommer ändå briljera även om man skulle lägga ihop alla gästernas finklänningar tillsammans, så jag är inte orolig att någon kommer missta sig om vem som är bruden

    Tusen tack till alla ni som svarat och låtit mig skriva av mig!

  • Lovestar

    Jag ska inte ha vit klänning men har ändå skrivit i klädkoden att vitt plus färgen jag har på mig är off limit för jag tycker att även om jag inte har vitt så ska ingen annan ha vitt på min bröllopsfest och kunna förväxlas som brud, även om jag vet att det så klart ingen gör eftersom bruden har frisyr och slöja och annat som avslöjar.
    Men det här med att vitt är paxat för bruden på hennes dag är så gammal tradition att jag inte ville ha folk i den färgen trots att jag har annan färg på mig. Dessutom tror jag att jag kommer byta om till en vit och bekvämare klänning senare på kvällen när dansen sätter igång.
    Vitt=brud är viktigt för oss.

  • kinchy

    Tycker det ar ratt ohyfsat av henne att halla pa sadar. Och creme raknas som vitt, ialla fall pa brollop! Jag skulle aldrig anta att det var ok for mig att bara vitt om jag skulle ga pa ett brollop och om det var en klanning i ljus ton som jag ville ha skulle jag definitivt fraga bruden innan och om hon sa nej skulle jag respektera hennes beslut (det ar ju anda inte MIN dag) och inte gnalla mer om det.

    For mig sa brukar jag dela upp saker i om det ar rimligt eller orimligt och i detta fall ar det helt rimligt att inte vilja att nan annan ska ha en vit/creme fargad klanning pa ens brollop.  

  • Eleya

    Låter inte som du överreagerade..jag skulle gjort likadant.
    Vi har sagt att vi följer de ungerska traditionerna: Ingen får ha enfärgat vitt, svart eller rött.. Annars fritt fram men inte alltför utmanande, men det tror jag inte om våra gäster.

    Men man vet aldrig, tänk så att alla kommer ge henne ogillande blickar så det är hon som kommer känna sig otroligt obekväm, har du dessutom familj som har svårt att hålla igen med kommentarer kan de rädda dig ur konflikten ;)


    *Sträva efter att vara tilfreds med livet, Lycka är bara en känsla, att vara tillfreds är ett tillstånd*
  • Anonym (Konstigt)

    Vad konstigt att tärnorna inte accepterar färgerna ni valt då ni betalar deras tärnklänningar!


    För, det gör ni väl? Om det är så att de betalar dem själva ska de självklart har rätten att själva välja färg och modell på klänningarna...


    Tilda93 skrev 2013-05-18 11:41:17 följande:
    Känner igen mig!! Vi har färgtemat svart, vitt och rött.. Vita klänningen har jag (ivory men ändå inom klassen vit!) Vi vill/ville att mina tärnor ska ha röda eller svarta klänningar.. Men dem ville ha Beacha klänningar.. Jag blev jätte ledsen för jag är bruden och det kändes fel.. Dem ville inte ha svart.. För det har man på begravningar.. Och rött är juligt.. Osvosv.. Efter MÅNGA om och men så har dem nu fixat klänningar i rätt färger! Jag förstår dig precis!!
  • MiaMiniMe

    Vitt är bara för bruden, de vet väl ändå alla! Vad de gäller svart rött osv bryr jag mig inte alls om. Skit snygga färger. Men vitt de ska bruden ha om hon inte godkänt att andra bär vitt

  • caroline2013

    Det kommer ju bara bli pinsamt för henne att dyka upp på ett bröllop med en vit klänning, det är något man bara inte gör tycker jag.

  • Anonym (Konstigt)

    Om det är en färg på klänning som de annars inte alls vill använda och känner sig bekväma i, så tycker jag faktiskt att ni har gjort fel som tvingar dem att köpa i en sådan färg och betala klänningarna själva...


    Tilda93 skrev 2013-05-30 12:37:36 följande:
    Nä vi har inte råd att köpa klänningar till dem.. men dem fick välja modell också men enligt färg temat!:)
  • kouki
    Anonym (Konstigt) skrev 2013-05-30 20:58:04 följande:
    Om det är en färg på klänning som de annars inte alls vill använda och känner sig bekväma i, så tycker jag faktiskt att ni har gjort fel som tvingar dem att köpa i en sådan färg och betala klänningarna själva...
    Håller med. 
  • jimmyojennifer

    Jag tycker inte att det är okej att man har på sig vitt på ett bröllop om man är gäst. Som Caroline2013 skrev så kommer hon få skämmas när hon dyker upp på ert bröllop i vit klänning, förlåt Creme (som att det är någon jävla skillnad =P )


     


    Om man missförstår varandra, du säger nej jag vill inte att du har den, då borde väl hon kunna respektera det? Missförstånd kan ske, men när man är rak och ärlig och man som vän och gäst inte respekterar bruden, nej det tycker jag är fel.


     


    Gästerna är inte statister utan människor man verkligen vill ha där, men att ha respekt för brudparets önskningar är för mig lika självklart som att man inte petar näsan vid matbordet.


     


    Framtiden är den du själv skapar
  • Tilda93

    Fast.. det komiska är att dem har flera svarta och röda klänningar sen innan.. behövde inte vara hel färgade Heller.. Om vi skulle betala dem så hade vi fått köra utan tärnor och marskalk.. Och dem har vetat om färg tema och att vi har inte råd med att köpa dem kläder sen vi frågade dem.


Svar på tråden Överreagerar jag (med min väns klädsel)?