Inlägg från: Kalaspinglan |Visa alla inlägg
  • Kalaspinglan

    Tips - Svensexa

    En grej jag hörde om var en svensexa där brudgummen skulle visa sig "värdig" bruden.
    Han fick lära sig gammaldags vett och etikett, där han bl.a. skulle duka för en middag bestående av flera rätter (massor med bestick och glas), fick en danslektion, ridlektion, vinprovning osv, allt utgående från temat "bli den (gammaldags) gentleman bruden förtjänar"
    Låter kanske lite trist när man skriver det så här, men gänget lär ha haft väldigt kul när brudgummen fick försöka få ihop t.ex. dukningen.

    En annan grej är att höra efter med brudens kompisar om kluriga frågor om bruden, både från barndomen och fram till idag. Dvs. brudens kompisar hittar på frågor om bruden, som brudgummen sedan ska svara på under svensexan. Det blir jättekul om det görs "åt andra hållet" också, så att bruden får svara på frågor om brudgummen. När min barndomskompis gifte sig, fick hennes fästman under sin svensexa bl.a. svara på frågorna "vad hette brudens första hamster", "hur många kusiner har bruden" osv. Bruden fick under möhippan svara på "när fick brudgummen hår på bröstet" (kuggfråga, brudgummen har inte hår på bröstet" Ju knasigare frågor, desto roligare.

    En annan kompis föräldrar har en hönsgård, och då fick brudgummen stå utanför en mataffär och sälja ägg från sina svärföräldrars gård, iklädd en kycklingkostym. Det kräver förstås att brudgummen är ok med en sån grej och är utåtriktad.

    Gocart gillar de flesta, kan vara en kul grej att ha med för att få lite fart i svensexan.

    Blindprovning av mousserande viner, där brudgummen får i uppgift att identifiera det vin brudparet ska ha på bröllopet.

Svar på tråden Tips - Svensexa