Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Mannen fixar blommorna?

    När brudbuketterna kom, var det som en symolisk kärleksgåva från brudgumen till bruden på bröllopsdagen, avsedd att bäras som ett smycke-pricken över i.
    Då var det helt och hållet mannens sak att fixa med (även om jag misstänker att kvinnor redan då kan ha hintat rätt starkt om vad de gillar...).

    Jag som florist har nästan aldrig stött på att det varit mannen som stått för den saken idag-men jag tycker att själva tanken och gesten är väldigt romantisk-inte minst när äkta män återkommer på bröllopsdagar framöver och köper samma sorts blommor som var i brudbuketten för att uppvakta sin fru. När riktigt gamla farbröder gör det, då blir jag så himla rörd. Och det är inte ovanligt att de gör likadant när de sedan får sätta blommorna på sin hustrus grav.

    Rent estetiskt, så vete tusan om det inte skulle bli både mer kreativt, personligt och unikt om blivande make och florist fick slå sina kloka ihop-jag tycker ärligt talat att det blir ganska likriktat utifrån vad som råkar vara inne just för tillfället. Jag är också HELT övertygad om att det skulle bli mindre snåla buketter och att floristen skulle få mer utrymme för hantverkets alla olika aspekter. På det sättet är det kanske lite synd att hela ursprungsgrejen försvunnit-även om jag själv antagligen skulle inte bara välja, utan troligen också göra min bukett själv...Cool


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Saken är ju den, att vare sig brud eller brudgum egentligen behöver kunna en enda blomma för att det ska bli bra.
    Det verkligt roliga och spännande med att mannaen skulle komma istället för denblivande bruden, tycker jag som florist vore samtalet:

    "Hur är hon, din tillkommande?" och så få en beskrivning av temperament, personlighet och stil. Få höra hur han ser henne och gärna få se bilder på både henne och klänning, och prata om stilen på hela kalaset. Därifrån från ett djupt personligt perspektiv, skapa något helt unikt utifrån Hans bild av Henne-det skulle verkligen vara en kärleksförklaring, och säkert väldigt rörande, om man också fick med den beskrivningen skriftligt.

    Vilka blommor och övriga material som vore lämpliga för att återge hans intryck av henne, är ju floristens jobb att ha bra idéer om. Ju mer jag tänker på det, skulle det vara jätteroligt att få jobba så ibland! Då börjar vi ju snacka kreativitet och kommuikation på allvar!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Mannen fixar blommorna?