Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Mannen fixar blommorna?

    Pratade med min svärmor om blommorna, och hon menade att det inte är ovanligt att mannen fixar kvinnans bukett.
    Hade själv aldrig hört talas om det, men hon menade att det kunde vara en fin överraskning.
    Har ni andra hört om det? Skulle ni kunna tänka er att göra på det viset? Om inte, är det kontrollbehovet, mannens ointresse för blommor eller nått annat som gör att ni inte skulle vilja?

  • Svar på tråden Mannen fixar blommorna?
  • Alyllyra
    passionsblomman skrev 2013-05-13 15:45:35 följande:
    Saken är ju den, att vare sig brud eller brudgum egentligen behöver kunna en enda blomma för att det ska bli bra.
    Det verkligt roliga och spännande med att mannaen skulle komma istället för denblivande bruden, tycker jag som florist vore samtalet:

    "Hur är hon, din tillkommande?" och så få en beskrivning av temperament, personlighet och stil. Få höra hur han ser henne och gärna få se bilder på både henne och klänning, och prata om stilen på hela kalaset. Därifrån från ett djupt personligt perspektiv, skapa något helt unikt utifrån Hans bild av Henne-det skulle verkligen vara en kärleksförklaring, och säkert väldigt rörande, om man också fick med den beskrivningen skriftligt.

    Vilka blommor och övriga material som vore lämpliga för att återge hans intryck av henne, är ju floristens jobb att ha bra idéer om. Ju mer jag tänker på det, skulle det vara jätteroligt att få jobba så ibland! Då börjar vi ju snacka kreativitet och kommuikation på allvar!
    Det här låter ju helt underbart och väldigt romantiskt! Och då skulle färgblindheten hos min sambo inte spela in, han som annars lätt skulle kunna komma dragande med en bukett där hälften av löven har vissnat, för han såg inte skillnaden Flört

    Nu blev jag nästan såld på den här idén själv... Fast då gäller det att släppa alla idéer jag har i huvudet om hur jag vill att den ska se ut, och bara totalt lita på att han löser det. Ska nog gå hem och höra vad han tycker!
Svar på tråden Mannen fixar blommorna?