Buffe vs 3-rätters som bröllopsmiddag?
Fördelen med buffé är att det finns fler alternativ och oftast något för alla även om man inte gillar samma saker.
Nackdelen kan vara att saker tar slut innan alla ha fått eftersom dom var mer populära. Att det kan ta lång tid att få maten (även på en buffé kan den kallna om man inte har bra varmhållningsmöjligheter) och att det kan bli spring och avbrott i tal och annat.
Fördelen med sittande trerätters är att det ofta känns lite lyxigare. Man behöver inte avbryta ett samtal med bordsgrannarna för att hämta mat. Man behöver inte köa, maten tar inte slut osv.
Nackdelen är att man inte får några naturliga bensträckare, och om man hamnade på en dålig plats där ingen pratar med en vid bordet så är man fast i flera timmar.
Vi hade något mittemellan.
Serveringspersonalen bar fram stora fat och ställde ut på borden med jämna mellanrum. Varje fat räckte till 6-8 personer. Så man fick skicka runt faten lite och det gjorde ju också att man behövde prata med varandra.
Under tiden som en rätt dukades av och nästa dukades fram så hade vi underhållning i form av musik och gycklare (men man kan ju ha tal och spex då) och då passade en del på att springa på toan, röka eller annat...